ל"שינוי" רשימה מאוד זיכרית לכנסת

ל"שינוי" רשימה מאוד זיכרית לכנסת

איך יתכן שמפלגה שטוענת שהיא ליבראלית, מתקדמת, דמוקרטית וטובה מהאחרות, מציגה רשימה כל כך זיכרית... רק שתי נשים בעשיריה הראשונה. ומה גם, שאחד מהגברים בעשריה (ברילובסקי...) לא הוכיח את עצמו בכנסת הנוכחית ( רק 3 הצעות חוק, וכולן בנושא סטודנטים- צר עולמו כעולם נמלה...) למה ככה????? חבל, רציתי להצביע עבורכם, והנה, גם אתם שובניסטים כמו כל הגנראלים והדתיים..

בקטע הזה

אני חייב להגן על שינוי. מפלגות אחרות משריינות מקומות לנשים, כי אין להן סיכוי להיבחר שם במקומות ריאליים (גבריאלי). בשינוי נשים נבחרות בזכות עצמן. יש אשה גם במקום 12 וגם בהמשך הרשימה. לא צריך להיסחף... הגישה ליברלית ופתוחה, ואם יותר נשים יצטרפו, הן גם תצלחנה. לגבי פרופ´ בריילובסקי, על אף שאני חלוק עליו בנושא המדיני, אני חושב שאת עושה לו עוול. פעילות פרלמנטרית לא נמדדת רק לפי מספר הצעות חוק. מדובר באדם המעורה במערכת ההשכלה הגבוהה ובמדע, שבוודאי יוכל לתרום רבות בתפקידים ביצועיים. חוץ מזה, גם הוא לא שוריין, אלא נבחר בזכות עצמו. ודרך אגב, לדעתך נושא הסטודנטים הוא נושא צר ולא חשוב? יש יותר מדי ח"כים שעוסקים בו? אין לשינוי מספיק ח"כים שעוסקים בנושאים מגוונים אחרים? דווקא בעניין רמת הח"כים והמועמדים, אין מפלגה שמתקרבת בכלל לרמת המועמדים של שינוי, וזהו לדעתי הקלף החזק שלה. פרט לכך, גם הגברים שברשימה לוחמים בעד זכויות נשים, כחלק מתפיסת עולם.

כפי שאמר לביא, שינוי פועלת בצורה

דמוקרטית. מי שמגיע לרשימה מגיע לשם בזכות עצמו, ולכן כל הטענות כנגד שינוי על כך שאין מספיק נשים\מזרחיים ברשימה הן טענות סרק, מאחר והרשימה נבחרה כולה בצורה הדמוקרטית ביותר שיש - בחירות. (מלבד מודי זנדברג כמובן, שלדעתי השריון שלו היה רק אקט פורמאלי מאחר וביננו מודי כלכך פופולארי שאף אחד גם ככה לא היה מעיז להתמודד נגדו).

ronen1981

New member
מודי חמודי.

שורין ברוב של יותר משני שליש חברי המועצה (כאשר לרשימה נבחרים עלפי רוב של מעל 50 אחוז.) ,הוא הציעה קרוב ל30 הצעות חוק עומד בראש ועדת המשנה להי טק בעל ניסיון פרלמנטרי רחב ועוד.......

חשבון

קודם כל כפי שצוין בשינוי לא היה שריון לאישה ולמרות זאת יש 3 נשים במקומות ריאלים שזה הכי הרבה ביחס לשאר המפלגות למרצ יש אישה אחת בשמינייה הראשונה ושלוש בעשיריה הראשונה כך שלפי הסקרים מרצ תכניס לכנסת אשה אחת לליכוד יש שתי נשים בעשירייה הראשונה ו 6 ב31 הראשונים לעבודה יש 2 ב10 הראשונים ו 5 ב22 הראשונים בשס אין הפעם נשים בשינוי יש 3 נשים ב12 הראשונים ו5 ב18 הראשונים

meirkl

New member
מוזר מאוד

על רקע הייצוג הנשי בשאר המפלגות, על רקע שיטת השגת הייצוג בשאר המפלגות, מוזר לי שדוקא לשינוי לא תצביעי, ועוד יותר מוזר שבאת עד הלום להודיע לנו על כך. תודה על המאמץ וההשקעה.

smile2life

New member
במרצ לעומת זאת

יש הבטחת ייצוג. 40% מכל הנבחרים אצלנו הן נבחרות. גם ברשימה לכנסת....

ronen1981

New member
תיקון ועובדות.

א)מרצ מקימת שריונים מה שאומר שאצליהם אנשים נבחרים לא פעם לא בשל טיבם ואיכותם אלה עלפי יצוגיות שלהם.(מה עדיף מועמד שדואג למעמד הנשים או אישה שבכלל לא מתעסקת בסוגית הנשים אבל היא אישה.) ב)במרצ האישה הראשונה היא במקום ה4 (בשינוי במקום ה3) ג)במרצ ב8 המקומות הראשונים הראלים יש אישה אחת(שזה אומר יצוג של 12.5אחוז בלבד!! ,למקם נשים במקומות גבוהים לא ראלים ברשימה ולהצהיר על אחוז יצוגיות גבוהה הינו בלוף,בשינוי 2 וכזכור זאת ללא שריונים אלה אך ורק בזכות עצמן ויכולתן ) . האישה שבמקום ה10 שלהם (ואת מזמנת לראות מה אמרו עליה פעילי שטח של מרצ לפני בחירת הרשימה) הינה מהפרלמנטריות הגרועות ביותר שהיו להם והיא נבחרה לא בגלל כישוריה או דעותיה אלה רק בגלל שהיא אישה וערביה ובכך תופסת שני שריונים ומפנה עוד מקום ראלי לגבר יהודי (קרי צביעות במרצ!!!!!) חוסניה גברה הצביעה עם הסיעות החרדיות בחוק הלפרט (העגדלת התקציב למשפחות מרובות ילדים מהילד החמישי) . ב10 הרשונה (הלא ראלית שח"כ חוסניה גברה בתוכה יש להם שלוש נשים שזה יצוג של 30% ולא 40% כדבריך מה שמורה שאתה משקר ושוב להתיחס לטיב הנבחרת במקום ה10 ולאופן שיקולי הבחירה.) בשינוי ב12 המקומות הראלים 3 נשים וזה יצוג של 25% כאשר כל אחת מהן שם בזכות ובשל כישוריה הרבים וללא שיריונים. מה עדיף מפלגה שנותנת לנשים שיריונים כדי להראות ליברלית או מפלגה שבוחרת בנשים למקומות ראלים בזכות כישוריהן ללא שיריונים.

ronen1981

New member
על מה את מדברת?

שינוי בגלל היותה ליברלית מתקדמת דמוקרטית לא מעדיפה אדם בשל מיגדרו המיני אלה אך ורק על פי כישוריו ויכולתו. כעת אם תבדקי תראי שב12 המקומות הראשונים הראלים יש 3 נשים שזה באחוזים יותר מלעבודה ולליכוד. ב18 המקומות הראשונים יש בשינוי 5 נשים ואילו אצל הליכוד ועבודה זה ב30 הראשונים וזאת עוד כשהם מקיימים שריונים ואני חושב שמיותר לציין למשל בליכוד מה ה"כישורים" הרבים שבזכותן חלק מאותן נשים נבחרו. ושוב גם אם נתעלם מהעובדה שאצלנו יש יצוג רב יחסית של נשים (וכאלו ששם בזכות ולא בחסד או בגלל שריונים וגימיקים אחרים) חיבים להבין שינוי הולך על עקרון הליצג ולא יצוגיות ולכן את יכולה להצביע לנו בלב שקט בשל היותנו מפלגה ליברלית. (עוד דבר חשוב להבין שכמות הנשים העוסקות בפוליטיקה והולכות לפוליטיקה קטן יותר מזה של גברים ,ולמעשה דרישה לשויון כפוי יצוגי ברשימה אומר יצוג גדול יותר מזה שיש להם במפלגה,את מוזמנת להצטרף לשינוי ולהגדיל את יצוג הנשים.) אני אישית אם תראי פה דברי דברתי לא מעט בזכות מועמדת מ"ס 8 וזה לכשלעצמו עוזר להוכיח כי אצלנו נבחרים בשל איכות ולא בשל יצוגיות. ויקטור ברילובסקי (אגב הציעה 5 הצעות חוק ,גם בנושא הקבורה וגם בנושא העבודה) הוא בעל דוקטורת ו5 ד"ר לשם כבוד באוניברסיטות שונות (ואתת זה לא מקבלים סתם.) הוא לך לא מוכר על פועלו משום שהוא מתעסק בעיקר בקשר עם קהילה יוצאי ברה"מ לשעבר כותב לעיתונות שלהם מתראין אצלם וכד... הוא תורם רבות לדיוני הסיעה ולדעתי זה פסול להסתכל על החלוקה של הצעות החוק כפי שהיא שכן את לא יודעת האם למשל ח"כ אחרים התיחעצו איתו בנוגע להצעות החוק שלהם. חוק מזה שדעי לך שהנושא הסטודנטיאלי הוא חשוב מעיין כמוהו בכלל נושא החינוך הוא נושא חשוב ביותר לדעתי לא פחות מכלכלה ולא פחות מחוץ וביטחון.

אני מבקש ממך להימנע משימוש בשפה זו

האם היית שמחה אם הייתי מתחיל להתייחס אלייך כ"נקבה" או אל ארגוני נשים בתור "ארגוניים ניקביים"? פמיניזם פמיניזם - זה עובד לשני הכיוונים...

בר בי רב

New member
זה שקר גס!

עפ"י שקלול הסקרים המקובלים עד כה, ל-´שינוי´ צפויים 25 אחוזים של נשים ברשימה, ל-´מרצ´ 12.5%, לליכוד 20% ואצל כל המפלגות האחרות פחות, כאשר מפלגות זערוריות כישראל העלייה ועם אחד אינן באות בחשבון (על משקל ´שינוי´ עם 3 מנדטים ונאות במקום השלישי). זאת, כמובן, מבלי לציין שרק ב-´שינוי´ וב-"ישראל בעלייה" הנשים נבחרו בלי כל שריונים!

yo c

New member
כמו שאמרה הגב´ גמליאל

הפרלמנטרית הידועה שלא ברור (או שבעצם מאד ברור) איך הגיעה למקום ראלי ברשימת הליכוד לפני הרבה אנשים יותר מוכשרים (ובמקרה ממין זכר). בראיון לחדשות אמרה מפורשות "נבחרתי בגלל שאני אישה, אם הייתי גבר הייתי נבחרת לאחד המקומות בסוף הרשימה" אצלנו בשינוי כולם/ן נבחרו עפ"י כישוריהם/ן ולא עפ"י מין / מגדר / מוצא/ עיניים יפות / או חלילה סכומי שלמונים ואתנן פוליטי.

למעלה