ל - ``נשמה``......

אלדר

New member
ל - ``נשמה``......

שאלת בדף הקודם שאלה בקשר לנשמה ואיך היא מחוברת לגוף?!?! אז היא בעצם לא מחוברת לגוף! היא בתוך הגוף עצמו!! היא שם והיא תהיה שם גם אחרי המוות ורק אז היא זזה משם!! אני מקווה שאני צודק! כי ככה אמרו לי ועוד דבר הנשמה יכולה לצאת מהגוף בזמן ה``שינה`` שלנו או לרוב היא מבחוץ!! אור ואהבה לכולם... שלכם tksr

CAT4

New member
לא בוטח אלה חלק

הגוף הפיזי והנשמה הם בעצם חלקים של השלם. בדיוק כמו מסך ומקלדת הם חלקים של השלם (המחשב) ככה שאי אפשר איפה הנשמה נימצאת בתוך הגוף. Y.G.A the CAT הנווד המחפש אחר המופלא לפחות ככה אני חושב

אלדר

New member
בוא נקח את הדוגמה שלך לרגע....

המחשב הוא שלם (כאילו המילה שמתארת אותו!) אבל הוא מורכב מהמסך! מהמקלדת! מהרמקולים! מההרד דיסק! (כונן למתקשים!) הוא גם מורכב מחלקים שלא חשובים כדי להפעיל אותו אבל חשובים גם אם כי קצת פחות! כמו המודם! (זה כולל את הכבל שמחבר לקו טלפון!) הכרטיס תלת מימד! הכרטיס קול! הדי וי די! הצורב! הכונן דיסקים קטנים! הסורק! המצלמה! הסי די רום! הלוח אם! הלוח בקרה! ויש עוד כמה לוחות! אז מכל אלה בחרת רק שני דברים שאפשר לעבוד בילעדיהם ואםשר בכלל לא לקחת אותם או לחבר אותם למחשב! אבל אי אפשר לא לחבר את הגוף והנשמה ל`שלם`!! אז אולי היית כותב ה`קונן` והמסך!?!? זה יותר נכון כי אם שניהם זה שלם! (לפחות רובו כי הרוב כבר בתוך הקונן!) ואז אפשר לתפקד! אבל בלי גוף אי אפשר לתפקד! אפשר להיות קיימים! אבל בלי לתפקד! כלומר להזיז שרירים! אז מה אתה אומר עכשיו??? `חתול`?? הגוף לא מתחבר לנשמה!! בגלל זה עדיין לא הצליחו לייצר רובוט אם רגשות!! כי הרגשות לפחות הרגשות ה``חיוביים`` שייכים לנשמה (מה לעשות אבל כמו שטליה אומרת וצודקת! הרגשות ה``שליליים`` הם תוצר של חוסר רגשות ``חיוביים`` כמו שנאה זה חוסר או אין אהבה! ככה אם כל השאר!) אז `חתול` כשהנשמות יסכימו לשחזר אותם מחדש! אז יהיה רובוטים אם רגשות! כי תראה רגשות שליליים אפשר ליצר! אם תתכנת מכונה שעושה הכל טעויות ו`פשלוט` וכל מיני דברים שהורסים זה רגש שלילי אבל איך תגרום למכונה להבין את זה??? אי אפשר כרגע!! טליה כתבה לי לפני כמה חודשים (האמת טליה שעבר כל כך הרבה זמן?) בקשר לשיכפול גנטי של האדם שאני אמרתי שזה לא יקרה כי אי אפשר לשכפל מוח אנושי! בגלל הנשמה שיש בגוף! ואז טליה אומרת שיש הרבה נשמות שמחכות לשיכפולן!! אז זה יקרה! ולא בגוף שהם נמצאות עכשיו! ככה שהנשמה תשוכפל! זה אומר שיהיה שני נשמות כאלה! ככה שאחת לא קשורה לגוף!! ואנא התשובה שלך!! הנשמה לא קשורה לגוף! היא ``מקוננת`` שם היא פשוט שם! לזמן הערות של האדם! כמובן חוץ מאלה שיודעים איך לתקשר אם הנשמה שלהם בלי לישון!! אז `חתול` אם יש לך דעה אחרת אני ימשיך לפרט על זה ולתת לך נקודת ראות אחרת משלך! אולי אף הצליח להראות לך מה נכון ואולי אף אני אלמד שטעיתי!! אור ואהבה לכולם... שלך tksr

אלדר

New member
מה השאלה הזו??

אתה אומר משהו שממש לא מובן ועוד בשגיעות כתיב! (לי מותר זה הסגנון שלי!) ואתה שם בסוף סימן `שאלה` ואי אפשר להבין מה שאלת אחרי הכל! אני רואה את זה אבל לא מבין! מה השאלה הזו? ``הנשמה או התודעה או היינו הך?`` מה זה? מה או הנשמה או התודעה או היינו? מה על זה?< מה איתם? ומה זה היינו? ומה זה הך? תכתוב ברור בפעם הבאה!! אור ואהבה לכולם... שלך tksr

morning star

New member
הסבר קטן + עצה

אלדר חביב, לפני כמה הודעות ``צייצת`` על ``שפה גבוהה`` ועל כמה שאתה מבין אותה. כאן הוכחת את דעתי, שמי שמראה זלזול בשפתו ולא טורח לפחות לכתוב כיאות (מילא דיסלקציה, אבל ``הסגנון שלי``?) לא מכיר היטב את שפתו שלו. אביר לא כתב דבר עם שגיאות כתיב, נהפוך הוא, שפתו גבוהה מאוד והוא כתב בצורה ברורה מאוד. עצתי לך היא - אנשים לא אוהבים זלזול. כמו שלא תופיע לראיון עבודה לבוש בשרוואל וחולצה פתוחה (עם כל הנוחות שבבגדים ואני נוהג להופיע כך למבחנים בפקולטה, במחשבה על הים לאחר מכן), כך גם בהודעות בפורום. תקרא לנו שטחיים, אך כמו זיופים בשירה, הטעויות צורמות לנו. לי אישית נמאס להאבק במילים ולמצוא למה הכוונה. תעשה ניסוי - תנסה לכתוב כמה הודעות לא ``מהמותן`` אלא לאחר טיפה מחשבה וניסוח, אני מבטיח שתמצא זאת לטעמך וכן ההתייחסות תשתנה. נכון שלא הבגד עושה את הבן אדם, אלא האדם את הבגד - אך מכיוון שכך הוא מציג את עצמו כך גם יתייחסו אליו, ומאחר ואתה מתייחס אלינו בזלזול וכילד קטן המתייחס ל``מבוגרים`` אתה מקבל יחס באותה המטבע, לפי המשוואה הותיקה - יחס גורר יחס. ולא שאינך מסוגל - כאשר אני בורר את המוץ אני מסוגל לראות (אם כי לא תמיד) את החכמה שכן טמונה בך, כך שאינך בחזקת עני שלא יכול להרשות לעצמו בגדים יפים יותר. אז בבקשה, תפסיק לזלזל בנו ובעצמך. את שאלתו של אביר ניתן ``לתרגם`` כך - האם תודעה ונשמה הן שונות או אותו דבר? כמובן, שיש בינינו שיזכרו את המשפט ``אותו הדבר או היינו הך``. המשפט הוא קלישאה ותיקה, אשר מראה כי שני הביטויים הם אותו הדבר=היינו הך. שלך הנווד

אביר-mga

New member
פגיעות והבנה

כאשר נגיע להבנה שאין כאן התנצחות אלא חיפוש,נלמד יותר.הביקורת הינה חומר איטום חד צדדי למשתמש דהיינו=אני תקוע בעמדותי) איני מציג את הדברים כמוחלטים,אני מעלה תהיות.אני רגיל לבקורות על דברי,אולם הבקורת אינה משנה או מתקנת ברובה וחבל.הנושאים לעיתים בלתי ``נתפסים`` וכל אחד רשאי להביע את עמדתו והבנתו.אין מקום לפגיעה ופגיעות,ואם מישהו מבין זאת כך אין הדבר נכון. בברכה אביר

אלדר

New member
נו.....

ברור שאין התנצחויות כאן! אבל זו מילה נחמדה כל כך וכל כך רציתי להוסיף אותה.. ומצאתי מקום להכניס אותה.... אתה בטח מבין את השאר... בקשר לחיפוש אולי יש פה אבל הרמה קטנה מאוד! כאילו אני לומד כאן אבל לא מחפש (חיפוש זה דבר די מוגדר! לחפש משהו! גם אם זה לא משהו שיודעים מהו! כמו את מה שיש במיצריים! מה יש שם? לא יודע אבל תוכל לחפש וזה חיפוש! לעומת זות אני נכנס לכאן כידי ללמוד לשאול לדבר והעיקר להבין! אבל חסר כאן את טליה! וזה שאתה מעלה `תהיות` אני ממש נגד המילה הזו! בעצם אתה מעלה שאלות שעלו לך במחשבה! אתה חושב אותן! אתה לא מוצא תשובה או שלא בטוח בה ואז אתה שואל! אז למה לשנות את ההגדרה הזו? למה להוות אותה?! אתה לא היחיד שזה עולה לו כך! אני לרוב מה שאני קורא ולומד יש לי שאלות! וכמו שאמרו שלבן אדם אין את הדרך להגיע לדלת האחרונה לא אומר שהוא לא יחפש אותה! הוא כמובן לא ימצא! כי זה בלתי אפשרי! האדם הוא כל כך עקשני! כלפי הכל! טוב לא משנה אור ואהבה לכולם... שלך tksr

פיציק

New member
התגעגתי להודעות שלך .....

(-: מה נשמע morning Star ?? אחרי תקופת גלות ארוכה חזרתי .... איך שאני לא רואה אותך בפורום ``מאגיה לבנה`` ? טוב, אני לא אגזול מזמנם של אחרים אשר לא מבינים מה אני רוצה ...... (אבל עצה קטנה: תקשיבו לנווד. הוא יודע על מה הוא מדבר) בברכה, פיציק.

ציוץ

לפי הגמרא הבגדים עושים את הבן אדם , משום שמלבושי הנשמה נתפשים כאדם , והנשמה מקורה מצלם דמות אדם (ראשון) וכרסיס שלה אנו מלבוש הנקרא בן אדם , כאשר הקרנת הצלם דמות אדם דהיינו הרסיס נמצא במצב שאינו אחיד אם הצלם דמות , אז הרסיס - הבן אדם שאינו שלם רואה כמציאות את בגדיו , שהם מלשון בגידה בצלם דמות , ואז ההפרש בין תבנית הצלם דמות ובן האדם באה לביטוי בבגדיו , כאשר בגדיו מאפיינים את האופן בו רסיס גן העדן הנקרא אדמה , פועל באופן אינטראקטיבי לעומתו - המציאות . אדמה = אד + מה (מה =45 = אדם ) = אד אדם , אד- להשקות את גן העדן , אדם - השקיית ההפרש בין הרסיס לצלם דמות = תיקון הגוף , הבא לידי ביטוי בעשיה , שהיא פעולת התלבשות הנשמה בבגדים , עד למצב בו הבגדים מאוחדים אם הצלם דמות , פועל הנקרא אברהם היה רץ לפני האלוקים , ``רץ`` כהיבט פעיל של ``ארץ`` , ומכאן הביטוי אחד היה אברהם , שהיה אחד אם האלוקים , ולהיבט ההפרש של הקרנת הצלם דמות , ביחסו כמהות המתגברת (כרסיס הצלם דמות לתוך מרחב רסיס גן העדן-האדמה ) הבא לביטוי כקיום שלו מרחב מודעות פנימית חולפת קוראים: גוף . שלו היבט אור או מודעות פנימית , והיבט של יחסיות האור הפנימי מול מציאות קיומית , הנראית בעולם כקיום היורד לעומתו , דהיינו בלשון התורה כותנות עור . העור של הגוף . והבה נראה את ההתייחסות לטקסט המורכב . דוד

אלדר

New member
כן... כן... הבנתי אותך...

יש בעיה זה קשה לי לשנות את זה! אני תאומים מה לעשות וכמו שאומרים אנחנו `ילדים נצחיים` (כמו פיטר פן הילד הנצחי! וגם הוא תאומים) אז אנחנו די כאלה עד ``זמן`` מסויים! אני מתנהג כמו ילד (חכה שניה... אהה בעצם אני כזה! אז מה השאלה שלך?) סתם אבל למרות שאני נער אני הרבה יותר בוגר מה``גיל`` שלי! ולמה שאתה מתכוון בכל זה שאני סם פס על החיים! כאילו מה שיקרה יקרה! אני לא מתחנן וקופץ על כל אפשרות להנות ! אז מה לעשות שאני לא מתייחס לכסף וגיל כמו השאר האנשים?!?! וזה ממרר אותי שאחרים עושים את זה עלי! (כן כמו יאיר מהפורום השני! הוא עשה לי עניין של גיל לי ולשבי וזה מעצבן אותי!!) אז מה שאני כזה? זה אומר שאני לא יודע כלום?!?! זה אומר שאני יודע פחות מהמבוגרים?!?! אולי בגלל זה אני מדבר וכותב ככה!! כי אני מנסה להראות לכל המבוגרים יותר שאני יודע יותר מהם וכו... אולי זו הבעיה שלי?!?! אז תודה רבה נווד אני רואה שלא כולם כאלה ותמיד ידעתי את זה! סליחה לכולם על כל זה.... וברור שהתודעה שונה מהנשמה! זה שני דברים שונים! אומרים שצריך שכל השלושה יהיו חיובים כדי להיות בריאים תמיד... זה התודעה הגוף הפיזי והנשמה ואם אחד מהם פגוע השנים האחרים יפגעו... בגלל זה צריך להגן על שלושתם טוב מאוד! אם הגוף שלך פגוע נשבר רגל אז גם השנים האחרים נפגעים! תשאל את מי שעבר את זה! כמה זה מוריד את המוראל שלך באותו זמן! אור ואהבה לכולם... שלך tksr

למעלה