ל"כמעיין המתגבר"......

nepthys

New member
ל"כמעיין המתגבר"......

דבר ראשון, בהמשך למה שאמרת - מה את אם לא פגאנית? דבר שני - בקשר להורדת הערך של ג´סטין בגלל מה שהוא אמר. אני רק רוצה לדעת מה הפריע לך - העובדה שהוא מסוגל לנתח אנשים לפי ניסוח, או העובדה שהוא אומר לאנשים את מה שהוא חושב עליהם בפרצוף?

aviv 36

New member
ג´אסטין הוא רק מניפסט

אם את רואה בו יותר אז זה בא ממישור אחר ולדעתי כמעיין המתגבר בוחנת אותו הצורה הכי עניינית ואת גאון על שתיים פשוט אל תהיי עיוורת

Justin Angel

New member
טוב די!

ג´סטין! בלי א! כמה מפגר ורפה שכל מישהו צריך להיות כדי לעשות את הטעות הזאת?! ובבקשה ממך, תוסיף סימני פיסוק! אני יודע שזה מורכב ומסובך לנסות לפסק ,ובכך להוביל למשהו שנראית כמו פיסקה בעברית אבל בבקשה תנסה. ונ"ב "מניפסט" הוא בן אדם שכותב מניפסטו ,שבמושגים שאתה תבין זאת הצהרת עקרונות. אז אני לא בדיוק מבין מה כל כך רע בלהיות אחד כזה.

aviv 36

New member
אילצת אותי

האמת שרציתי לרשום ג´וק סטיק ורק מטעמי נימוס נמנעתי בהבנה

Blackice

New member
איך את מגדירה פגאניות?

כלומר, לפי הרבה אספקטים אני אתאיסט.... אבל בכל אופן אני מאמין ביקום ובכישוף... אני לא מאמין באף אל\אלים... בעעע... בכל אופן מישהי באייסיקיו שאלה אותי מה זה פגאניות והתשובה הכי טובה שהיתה לי שזה מושג שמתייחס לדת המבוססת על הטבע... יש לך אולי הגדרה יותר טובה? ארז

nepthys

New member
אם יש אנשים שמגדירים עצמם

יהודים, נוצרים, אתאיסטים - יש גם פגאניים. זה פשוט קצת יותר קשה להגיד על עצמך את זה. את האספקטים לפגאניות ציינתי במסר (אנשים, תתחילו לקרוא יותר בעיון מסרים שאורכם גדול יחסית, זה יחסוך הרבה אי הבנות כאן). בכללית, הגישות הכי נפוצות הן הגישות של - 1. פשוט אלים מרובים כיישויות מרובות ש"שולטות" בנו. 2. אלים מרובים כצדדים לאישיות בתוכנו. 3. אלים מרובים כצדדים באנרגיית היקום. 4. אל אחד שהאלים הם הצדדים באישיותו, והוא או בתוכנו, או אנרגית היקום, או יישות.

תשובות

קודם כל, לגבי ג´אסטין, הנה ציטוט ממה שכתב: ------------- ... וגם לפי התנהגות אפילו מפסקה אחת אפשר ללמוד הרבה על מישהו. ומאותה פיסקה ראיתי שהוא לא יחזור , וראיתי שהוא סתם "מתלהב" מעצבן ,אבל מה שבאמת הפריע לי זה שמישהי שאמורה להיות חברה יציבה בפורום מנסה לעזור לו אבל במקום זה סתם שופכת עוד שמן למדורת הטיפשות! ------------ מה שמפריע לי זאת ההתימרות לקלוט בנאדם לפי פיסקה אחת. עובדה שאותו בחור המשיך לשאול שאלות בפורום (מה שמפליא ביותר, לאור היחס ה"נפלא" שקיבל). כל פסיכולוג שמכבד את עצמו יגיד לך שלנסות לנתח בנאדם מפגישה אחת זאת טעות חמורה (דוגמא: הסיפור של סוזאנה קייסון בספר "נערה מופרעת" שנשלחה לבית חולים פסיכיאטרי אחרי פגישה אחת ויחידה עם פסיכיאטר שלא מכיר אותה בכלל, תיראו את הסרט - הוא הרבה יותר מעניין מהספר
). האמירה הזאת שהוא יכול "ללמוד" על בנאדם מפיסקה אחת, ועוד הוא אמר את זה בכזאת גאווה - מעידה, בין השאר, על טיפשות ויהירות. לגבי אי היותי פאגאנית, או "מה" אני - אני בנאדם. עדיין לא מצאתי כותרת שתתאים לי לגמרי. אני לא פאגאנית או מונותאיסטית, כי אני לא חושבת שיש איזשהו אל בשמיים, בטח שלא מיליוני אלים. אני גם לא אתאיסטית כי אני מאמינה שבכל אחד מאיתנו יש סוג של "אלוהים". אני מאמינה בכל מיני דברים. האמונות שלי לא קשורות לסגידה לאדם או יישות כלשהי. האמונה שלי קשורה ללמצוא מהי האמת שלי ומה הכי נכון בשבילי, להבדיל מלמצוא מה הכי נוח לי. אני כל הזמן מטילה ספק בדברים שנמצאים סביבי, ובינתיים קצת קשה למצוא דת או זרם שיתאים לגמרי לכל קשת האמונות שלי. אני הכי הרבה מאמינה בעצמי, ואני עושה הכל כדי לפתח את עצמי מבחינה רוחנית/נפשית, שזה אומר להיות פתוחה לכמה שיותר אמונות כדי שאני אוכל למצוא לבסוף מה נכון לי, ומה אני יכולה ליישם על החיים שלי. האמת היא שאני לא חושבת שאי פעם אוכל להכריז שאני X או Y, כי מאז שאני זוכרת את עצמי אני לא ממש אדם של מותגים. אני לא "פריקית", לא לובשת שחור, ולא שומעת מטאל, אני לא מהסנובים שכולם שונאים, וכל הפסקה אני יושבת עם אנשים אחרים לגמרי. מצד אחד זה נחמד - יוצא לי להכיר הרבה מאוד אנשים ששונים מאוד אחד מהשני, מצד שני אני מרגישה הרבה פעמים מאוד בודדה, כי כשכולם מתחלקים לכותרות וקבוצות, אני לרוב נשארת לבד.

ועוד משהו אחד:

בזאת אני מרשה לכולכם לקרוא לי מעיין, במקום "כמעיין המתגבר"... (כל קשר בין הניק שלי לספר הפופולרי מקרי בהחלט)

morning star

New member
בדידות

את צודקת, זוהי דרך בודדה מאוד, אבל כך היא הייתה מעולם ומתמיד. אני מרגיש לפעמים כאילו אף אחד בעולם לא יבין (או ירצה להבין) את מה שעובר לי בראש ברגעים מסויימים ושאין אם מי לחלוק - אבל התרגלתי. ככה זה כנראה צריך להיות כשעוסקים בתחום שכזה. "אני הכי הרבה מאמינה בעצמי, ואני עושה הכל כדי לפתח את עצמי מבחינה רוחנית/נפשית, שזה אומר להיות פתוחה לכמה שיותר אמונות כדי שאני אוכל למצוא לבסוף מה נכון לי, ומה אני יכולה ליישם על החיים שלי" - יש כאלו שיקראו לזה פסיכולוגיה בגרוש, אני אגיד כל הכבוד... תקראי פעם את "כה אמר זאראטוסתרא" של ניטשה... במיוחד את הפרק "שלוש התמורות". שלך הנווד

nepthys

New member
תתפלאי כמה אפשר ללמוד מאדם רק

ע"פ דרך הניסוח שלו, אם את אונליין מספיק זמן. זה ממש כמו שפת גוף.

יש בזה משהו,

אבל אם את ישר מקטלגת אותו בראש שלך על פי ההודעה הראשונה שהוא רשם, זה פשוט הפסד שלך. או שתתני לו יותר קרדיט ממה שמגיע לו, או שתפספסי הזדמנות להכיר אדם "איכותי" או שצדקת בקיטלוג שלך. אני לא מתמטיקאית, אבל אני חושבת שהסיכויים הם 1:3 שהניתוח שלך יהיה נכון, לעומת 2:3 שהניתוח שלך לא יהיה נכון. חוץ מזה, שכשבנאדם מגיע לפורום שהוא לא מכיר הוא הרבה יותר לחוץ והרבה פעמים כותב/אומר שטויות, זה לא דבר טבעי? אני מניחה שגם ההודעה הראשונה שלי, של ג´אסטין, או כל משתתף קבוע אחר בפורום הזה, לא הייתה ההודעה הכי מבריקה בעולם.

nepthys

New member
לא עניין של תוכן,

פשוט ניסוח נכון, שיטת הסברה טובה, שימוש נכון בפסיקים... לא חושבת שאי פעם טעיתי בהערכה שלי של מישהו אחרי שראיתי איך הוא כותב - חוץ מאדם אחד שנחשב למקרה מיוחד כי הסייברלייף שלו מוציאים ממנו צדדים שונים. ולאט לאט הצד ההוא נעלם גם ככה. בכל מקרה, גם אני בנאדם חמום מוח. זה פשוט איך שאני, ככה הוח לי להיות, אני לא מכריחה את עצמי להיות נחמדה לאנשים שלא נראים לי, ולמרות שאני כן יודעת שחייבים לתת לכולם הזדמנות שניה להוכיח את עצמו לפחות, אני פשוט לא יכולה. זה לא משהו נשלט, זה אינסטינקט. זה כמו לשנוא כל שיר של קייט בוש רק כי שמעת יותר מידי את בבושקה, זה כמו לשנוא את הפרסומת של שעת אייטיז רק כי לקחו משם את הרטייה של הסולן של dead or alive, לא כולם שולטים בעצבים שלהם. (אני מניחה ששמתם לב מאיפה ההשראה שלי באה היום..:)

../images/Emo6.gif לא נורא,

אני חושבת שעלייך המציאו את המשפט "כלב נובח לא נושך"... עם כל הכבוד להתפרצויות זעםשלך, את לא עד כדי כך מפחידה

morning star

New member
מה לא נושכת?

אז סתם קיבלתי זריקות נגד כלבת בגללה??? סתאם, חלאס עם הירידות (הסלנג משפיע עלי יותר מדי...)

Justin Angel

New member
...

*ג´סטין מתקרב לאט לאט למורנינג ,קורץ לעברו ואומר "אני כן נושך"* *ג´סטין פותח במרוצה היסטרית ומשתמש ברון כמגן אנושי לפעולות האיבה שהולכות לבוא*

morning star

New member
לעניות דעתי

ישנו קשר ישיר בין קריאת ספרים (וכיו"ב כגון עיתונים רציניים - לא ידיעות ומעריב - מאמרים) לבין יכולת התבטאות בכתיבה (ובעל פה). {זה לא מציין, אם זאת, קשר לחכמה/אינטליגנציה, אם כי סטטיסטית קוראי ספרים נמנים עם שכבות "חכמות" (זהו קשר עקי במקרה הטוב... ישנם טפשים שקוראים ספרים וגם ספרים יכולים להיות טפשיים וחכמים - בכלל, גם חכמה וטיפשות הם יחסיים). הכי כאילו הורגים אותי, כאלה שכזה כותבים בצורה סלגנית שחבל"ז ולא שמים לב כאילו לכמה פעמים שהם אומרים "כזה" כזה או "כאילו" כזה יום-יום כאילו ועוד כותבים ככה כזה... (כאילו, כאב לי לכתוב את המשפט הזה... שיו, איזה מאמץ!) שלך הנווד ה

למעלה