ל"יש גבול" אין גבול....

אפרת*

New member
ל"יש גבול" אין גבול....

כמו שכולכם יודעים, תנועת "יש גבול" עורכת ביום שישי אירוע בהאנגר 11 לציון 35 שנות כיבוש, 20 שנים ללבנון ו20 שנים ליש גבול, שכל ההכנסות מהאירוע יתרמו למשפחות הסרבנים הכלואים. באירוע היו אמורים להופיע אומנים רבים מאוד, כיצד יתכן שכל כך הרבה אומנים מופיעים בערב שתומך בסרבנים? כנראה שאומץ או אדאולוגיה הם לא חלק מהסיבות... היום הייתה כתבה במעריב על כך שאביב גפן ביטל את השתתפותו, בין הטענות היו שיש גבול הטעו אותו לגבי מטרת האירוע וסיפרו לו שהאירוע הוא לצין 35 שנות כיבוש ו20 ללבנון ושהוא יקרא ליציאה מהשטחים ולשלום עם שכנינו, אך לא הזכירו את נושא התרומות או הסרבנות. אני אישית כעסתי מאוד על אביב גפן, כמישהי שמאוד מעריכה אותו היה לי חבל לראות שהוא משתפן תחת תירוץ עלוב. מאוחר יותר היום נודע לי כי גם חמי רודנר, שהיה אמור להופיע, מתלבט אם להופיע או לא לאחר שנודע לו מטרת הערב [הוא סיפר כי גם ממנו אנשי ´יש גבול´ הסתירו פרטים] ולאחר כמה שעות הודיע סופית כי ביטל את השתתפותו. בנוסף, נשאל אם דיבר עם אומנים נוספים שהתכוונו להופיע באירוע ומהי עמדתם. הוא ענה כי כל האומנים שדיבר איתם, למעט אחד, מרגישים כמוהו וכועסים על כך שנכסחו מהם פרטים חשובים. לפני זמן מה גם ברי סחרוף הצטרף לרשימת הפורשים, גם אותו ´יש גבול´ הטעו. טעות תמימה של אנשי "יש גבול"? לא נראה לי... כנראה שזה תרגיל מאוד מעורפל... איפה הגבול של יש גבול? נ.ב. רק לציין כי אני מסכימה עם דעותיה ופעוללותיה של התנועה וחבל לי שחלק מהאומנים הנ"ל, שלמרות שתומכים בסרבנות, החליטו לא להופיע. אך בסך הכל זאת זכותם בעיקר לאחר שתחמנו אותם בצורה כה שפלה.

Deathatred

New member
מגיע להם! ../images/Emo3.gif

הסרבנים ה"מוסריים" וה"מצפוניים" לא מתביישים לשקר ולרמות למען מטרתם הבזויה של עידוד הפשיעה. ביטול האומנים הגדול להופעה של "יש גבול" הוא מה שנקרא ההתחלה של צדק פואטי. כל הכבוד לאביב גפן, חמי רודנר וברי סחרוף שביטלו!

yeshgvul

New member
אפרת, אני מיש גבול, ואני יודע משהו.

עניתי לך בפורום די לכיבוש. היה להם נוח להציג את זה כאילו הוטעו. אני מבין שהופעל עליהם לחץ כבד. בדקתי ואני מבטיחך שהסבירו להם בדיוק במה מדובר.

גם פה אני אגיב ש-נכון!

למרות שאני אחרי שיחות עם מספר אנשים לא יודע אם אני מסכים עם התרמה למשפחות אבל בעניין הבא אני מביא ציטוט מתוך שיחה שלי עם שני " הם אמרו לכל האמנים שהכסף הוא לתרומה. אבל חלק מהאמנים הספיקו לדבר עם היח"צנים שלהם, והיח"צנים ביטלו את ההופעות... הרי- חמי, לדוגמא, הופיע בערב של אתגר- שהיה אגב בעד סרבנות מלאה. אביב גפן כבר התבטא בעבר בעד סרבנות. זה לא הסיפור. גם התרומות זה לא הבעייה. הם ידעו את זה. פשוט- היח"צנים לא התלהבו. זה הכל" אני דיי חושב שהניתוח של שני הוא קרוב לאמת ולכן כדי לבדוק באמת את העניין ולא ישר לתקוף

רונן ג

New member
ההר הוליד עכבר.

האמנים יודעים שהם עלולים להפסיד קהל גדול מאוד בגלל השתתפות בערב עם מסר פוליטי לא חשוב לאיזה צד, לן לפי דעתי עשו את הצעד הנכון והמתבקש והגיעו למסקנה שלא משתלם להם להופיע באירוע כזה. חלק מהאמנים שהיו אמורים להשתתף בערב הזה אני מאוד מערך וגם אם היו משתתפים הייתי ממשיך להעריך אותם. אבל עדיין אני נגד זה שאמן יביע את דעתו, כי זה בסופו של דבר יכול לפגוע בו. אמן צריך להתעסק באמנותו ולא בכל מיני דברים אחרים.

yesh gvul

New member
OK, אבל אנשים צריכים להתבטא, לא?

לפעמים תפקיד רשמי מגביל אותך, אבל באופן בסיסי, כולנו מרגישים טוב יותר במקום בו אנו יכולים להתבטא. ברור לי שאינך טוען שאומנים צריכים לא להתבטא כי זה אסור עפ"י חוק, אבל למה אתה חושב שמן הראוי שיחניקו את דעותיהם? לא טוב לשמור בבטן...

רונן ג

New member
תראה/י. אנחנו במדינה דמוקרטית

לכן יש חופש ביטוי. אז מותר להם כמובן להתבטא. אבל אני נגד זה מסיבה אחת פשוטה, הם אנשים מוכרים מושכי קהל - לכן שיתעסקו עם הקהל שלהם ובמה שהם עוסקים ובמה שהם טובים בו וזה מוזיקה במקרה הזה, אם הם רוצים להביע דעות פוליטיות אז שיפסיקו לשיר וילכו לכנסת ושם נשמע אותם, במת ההופעות היא לא הבמה לשמוע את זה. ואין כאן הבדל בין ימין לשמאל, פשוט אני אישית לא אוהב את התופעה שאמנים שסוחפים איתם קהל רב מביעים גם דעות פוליטיות. אני לא בא לשפוט את אותם אמנים במקרה הפרטי הנ"ל, אלא אני מדבר בכללי, שזה יכול לעשות להם רק רע, ועובדה הם התעשתו וביטלו את נוכחותם באירוע זה כי זה עלול להזיק להם ביחסי הציבור.

הגינגי

New member
אתה דואג?

אתה דואג למשכורות השמנות וליחסי הציבור של אמני ישראל "המסכנים". אתה יכול להיות רגוע הם ישמשיכו להרוויח מיליונים ויש אנשים שמקבלים כסף על מנת לדאוג לזה.

למעלה