ל "הר"

• פותח הנושא JESY
  • פורסם בתאריך

JESY

New member
ל "הר"

האם אתה סומך על הקנה הרצוץ רב המרצחים יאסר עראפת??? עכשיו כבר ידוע לכל ונאמר כבר בתקשורת ע"י בכירי הממשלה ובכירי צה"ל שערפאת גורם ישיר לטרור שבו לוקח חלק פעיל הוא אישית וגם אנשיו אנשי "כוח 17" הידוע לשמצה אתה מאמין לערפאת שהוא רוצה שלום??? אם אתה חושב כך זוהי תמימות גרידא שכן ב קמפ דיוויד ברק הציע לעראפת הצעות מרחיקות לכת שסירב להם ערפאת זה ברור שכל רצונו זה לסחוט את ישראל כמה שיותר ובד בבד לעודד ולקחת חלק בטרור נגד יהודים (לאחרונה פורסם שהורה להרוג יהודי בכל יום) ובמקביל להסית את העולם בשקרים נגד ישראל עם אדם כזה אפשר לנהל מו"מ לשלום?? אפילו ברק אמר שעם עראפת לא ניתן להגיע להסכם באהבת עם ישראל אני

ערפאת מנוול גדול.....JESY !

וכנראה שאין סיכוי להגיע איתו לשלום, בזמן הקרוב. לכן, אני בעד לשכוח, כרגע מהשלום ולדאוג רק לביטחון - לשם כך עלינו לפנות את כל השטחים הכבושים, לתחום את הגבול הישן והטוב שלנו, גם ללא שלום!

JESY

New member
ואז.....

"הר" אחי: מה , אתה חושב שאחרי שנתן (ניתן ולא נחזיר-אלא השטחים שלנו מאז ומתמיד כבר לפני 2000 שנה - אני לא נכנסת כעת לסוגיא הזו אבל אם אתה מעוניין שאסביר לך עליה - בשמחה) אתה חושב שאחרי שניתן להם את השטחים "הכבושים" הם יהיו טובים אלינו???? יודו לנו כל עוד נפשם בם על כך שברוב טובינו החזרנו להם את שטחיהם??? ויצהירו על אהבתם לישראל????? זה תמימות לחשוב כך הרי אם חלילה וחס נתן להם שטחים משטחי א"י הם רק ירצו עוד ועוד - אין שובע לתאבותיהם נותנים להם אצבע והם רוצים את כל היד והם ימשיכו בפעולות טירור נגדנו. לפי מה שאתה אומר צריך לתת להם את כל הארץ וזהו - שהרי לפני קום המדינה הם ישבו בכל אזורי הארץ (באר שבע, חדרה, עמק יזרעאל...) ואנחנו עם ישראל נעבור לגור אחר כבוד בים שאומנם לים יש יתרונות - לא חם מידי (במיוחד בימי הקייץ החמים הללו....) (המשפט וחצי האחרון נאמר באירוניה וכמובן לא ברצינות) בקיצור : יש להראות גאוה לאומית - שתעלה את קרננו גם בדעת הקהל אם נכנע ונתן ונתן.. אז: הטרור ימשך כמובן ועמו הדרישות וחוזר חלילה.. עמי העולם ,אירופה וארה"ב יזלזלו בנו ויגידו - אם הם(היהודים) - שזו המדינה שלהם נכנעים אז ברור שאנו נתמוך באופן נחרץ בדרישות הפלשתינים חוץ מזה שתמימות לחשוב (ואני עד לא מזמן בתמימותי חשבתי) שלארה"ב יש איטרסים שיהיה טוב לישראל - ארה"ב עושה הכל מתוך אינטרסים לאומיים באהבת ישראל - העם והארץ השלימה ובראייה מפוקחת ואחראית אני

JESY

JESY היקרה לי מאוד ההגדרה אם ניתן או נחזיר, אינה חשובה באמת, התוצאה היא אותה תוצאה יציאת צה"ל מכל השטחים ופינוי ההתנחלויות יקטינו את החיכוך שלנו עם הפלסטינים. קחי למשל, את המצב שהיה לפני 67, גם אם הוא לא היה אידיאלי, הרי שהיה ביטחון גדול יותר מהמצב של היום. את צודקת בהחלט: יש לנו קושאן על הארץ הזאת אך אין חובה לממש אותו בכל מחיר, כיהודים האמנו כי יבוא יום ומשיח צדקנו יגאל אותנו מהגלות. הציונות זירזה את התהליך ואין אנו זקוקים למשיח כדי לממש את זכותנו על הארץ. כיהודים אנו יכולים להרשות לעצמנו לממש רק חלק מההבטחה האלוהית ולהשאיר את היתר לבוא המשיח. בניגוד ליללות והקללות של הימין הקיצוני אשר את קוראת בפורום, הרי שגם אני היית מעדיף לחיות בארץ לא זרועה ולא מיושבת וכולה שלנו. אך מה לעשות, והארץ הזאת אינה ריקה ויש עוד עם שגר בה? אין צורך לחפש את אהבת הגויים, יתכן מאוד שגם אם נחזיר את כל השטחים שנכבשו במלחמת ששת הימים, עדיין לא נגיע לשלווה ולנחלה. אך דבר אחד בטוח היום, המשך המצב מביא לקרע גדול בתוך העם היהודי וההיסטוריה מלמדת אותנו כי רק בשל קמצא ובר קמצא חרבה ירושלים. החזרת השטחים גם אם זה יכאב לחלק מהעם יביא בסופו של דבר לאחדות עם ישראל ואין כוחנו אלא באחדותנו. החזרת השטחים תאפשר לנו לסגור הרמטית את הגבול אין יוצא ואין בא וכך נוכל להקטין עד לאפס את מטעני החבלה ומכוניות התופת בתוך ארצנו וכבר אמרו חז"ל שחיי יהודי אחד שקול כנגד יישוב הארץ. גם אם הערבים ימשיכו שלא לאהוב אותנו, נוכל להתגבר על כך באחדותנו. את כותבת כי: "הרי אם חלילה וחס נתן להם שטחים משטחי א"י הם רק ירצו עוד ועוד - אין שובע לתאבותיהם נותנים להם אצבע והם רוצים את כל היד והם ימשיכו בפעולות טרור נגדנו". יתכן ואת צודקת, אך למה עלינו לפחד יותר מאשר עכשיו, במה המצב עכשיו שונה מן המצב שאני מציע להגיע אליו? אנחנו מספיק חזקים כדי לא לתת את מה שאנו לא רוצים לתת ואף אחד לא יכול לשנות עובדה זו. ועוד את כותבת: "יש להראות גאוה לאומית - שתעלה את קרננו גם בדעת הקהל אם נכנע ונתן ... עמי העולם ,אירופה וארה"ב יזלזלו בנו ויגידו - אם הם(היהודים) - שזו המדינה שלהם נכנעים אז ברור שאנו נתמוך באופן נחרץ בדרישות הפלשתינים" אמירה זו אינה משקפת את המציאות, היום עמי העולם מצדיקים את הפלסטינים מתוך שיקולי כדאיות שלהם ונסיגה מהשטחים תכניס אותנו למשפחת העמים ואז נוכל להיות גאים, בגאווה אמיתית ולא מזוייפת כמו היום.

המוסד

New member
באמת כובש קצת היגיון...

אתה אומר שצריך לחזור לזמן שבו המצב היה יותר טוב רעיון צודק אבל מסקנה לא נכונה בתקופת שמיר המצב היה הרבה הרבה יותר טוב אז אולי נחזור לקווים ההם?

גם אם אני לא אחלוק עליך....מוסדי!

ואני כן חולק (תקופת שמיר לא הייתה קלה - הכל עניין יחסי להתפתחות באזור), הרי שבכל מקרה לפני 67 היה המצב הרבה יותר טוב ובטוח, גם מזה של תקופת שמיר. אגב, תקופת גולדה מאיר הייתה "הטובה" ביותר - וזו הוכחה שהזמן פועל לרעתנו!

JESY

New member
ל "הר" אחי היקר אל תרדם באמצע...

רציתי להתייחס להודעה שכתבת לי בכמה נקודות (אתייחס לדברים העיקריים שבהודעתך ולא לכל פרט שכתבת - למרות שיש לי הרבה מה לומר על כל מילה שכתבת - גם כי ההודעה לא מול עיני ואין לי כוח כל שניה לעלות עם הסמן - וגם כי אין ברצוני להלאות אותך יותר מידי ב"מגילה"): א.אמרת שנסיגה תגרום להקטנת החיכוך - אך לצערי צריך לענוד משקפיים וורודות יתר על המידה כדי לראות שכך יהיה - שהרי הערבים כמו שאמרתי - מעוניינים בסופו של דבר בכל הארץ וגם לאחר שיקבלו את מבוקשם יעשו את כל האמצעים כולל טירור כמובן כדי להשיג את מטרתם הסופית - שליטה על כלל הארץ - חוץ מזה שגם במישור העקרוני - הנסיגה שדיברת עליה מראה ומבטאת באופן הכי ברור כניעה , ומשדרת לפלשתינים עידוד ולגיטימציה - שלחצים כמו טירור משפיעים ומכניעים את ישראל וכך ימשיכו בטירור וכן נסיגה כזו משדרת לפלשתינים נכונות מצד ישראל לויתורים נוספים. ב.לא הבנתי בדיוק מה ניסית לומר בהקשר למשיח - מצד אחד אמרת שאין אנו זקוקים למשיח ומצד שני אמרת שיש להשאיר את היתר למשיח בכל אופן עמדתי בעניין היא שבוודאי ובוודאי שאנו זקוקים למשיח בכל תחום שהוא והלוואי שיגיע בכל יום ובאיזה מצב שלא נהיה - תמיד נזדקק לו וגם בהקשר לטיעונך השני הנ"ל בקשר למשיח - אין לנהוג בפאסיביות לשבת בחיבוק ידיים ולומר - נחכה למשיח אלא יש לעשות פעולות שיש בידינו לעשות בסיטואציה זו שיש בידינו לעשות ז"א יד קשה כנגד הפלשתינים ובטח שלא להיכנע להם ג.אמרת "יתכן מאוד שגם אם נחזיר את כל השטחים שכבשנו במלחמת 6 הימים עדיין לא נגיע לשלוה" - זוהי מסקנה נכונה שאני שמחה שהגעתה אליה וליתר דיוק- יתכן מאוד=בטוח - זה ברור שלאחר השטחים הטירור לא יוקטן אלא אף יוגבר ולא תהיה שלוה ולכן הפתרון שהצעת (מסירת השטחים לפלשתינים) אינו נכון (לפי מה שאתה בעצמך אמרת - ובצדק) ד.אמרת "המשך המצב מביא לקרע גדול בתוך העם" אז אני אומרת לך שכמה שעכשיו לצערי אין אחדות בעם ישראל - אם נמסור את השטחים - הדבר יביא לקרע כפול ומכופל ומשולש בעם ה.אמרת שלאחר שיימסרו השטחים לפלשתינים אפשר יהיה לסגור את הגבול וכך לא יהיו פיגועים אז קודם כל - ומה ההבדל אם במצב זה נעשה סגר? להיפך אם במצב זה נעשה סגר יהיה יותר בטחון - כי כמו שכבר אמרתי "ההתנחלויות" יוצרות אזור חייץ אסטרטגי חשוב וחוץ מזה - בצד הפרקטי - המחבלים ימח שמם יודעים לעבור גם דרך הגדר הכי שמורה בעולם כך שסגר לא יעזור בשום מקרה ו.אמרת שכוחינו הוא באחדותינו - זה מאוד נכון אבל זה לא יקרה אם לא תהיה השתדלות אישית ומאמץ של כל אחד מאיתנו לכך - מעט סבלנות וסובלנות גם כלפי מי שאינך מסכים איתו כמו למשל (וזוהי בהחלט ביקורת בונה) שקראת למתנחלים מתנחבלים - זה לא צעד שמראה על נכונות לאחדות וגם אם לטא מסכימים אפשר להתווכח בדרך נורמלית מבלי להשמיץ אחד את השני . ז.שאלת " במה המצב עכשיו שונה מהמצב שאני מציע להגיע אליו?" אז אענה לך - המצב שאתה מציע להגיע אליו יהיה הרבה יותר חמור - נהיה בו קרחים משני הצדדים:גם טירור מוגבר וגם שטחים שלא בשליטתינו (שמסרנו) ח.לגבי עמי העולם - מה שאתה אומר שהם עושים הכל בשביל האינטרסים שלהם - זה בדיוק מה שכתבתי בהודעתי והתקפלותינו לדרישות הפלשתינים רק יגרום לכך שדרישותיהם מישראל יקבלו לגיטימציה משאר העמים (כולל ארה"ב כמובן). בציפייה לגאולה ובאהבת עם ישראל אני ז. אל תשכח לרגע עם מי יש לנו עסק

למעלה