ל -אופטימי עד הסוף

DesertVoise

New member
ל -אופטימי עד הסוף

אני ארשה לעצמי לענות לך.יחסית שאלות פשוטות. כמובן אני לא מוסמך. 1. איך ולמה נקבעה תקופת שנה כתקופה שבה אסור לנהוג? אלה ההוראות כיום של מישרד התחבורה. אני יכול להגיד מחומר שקראתי שלאחר התקף ראשון ,ולקיחת תרופה, יש סיכוי להתקף שני בזמן שעולה על שנה, ובסיכוי שבעיני משמעותי, כך שהייתי זהיר לתקופה של יותר משנתים. יש נתונים סטטיסטים, ותשאל את הרופא. 2. האם אני צריך להתייחס אל עצמי כחולה אפילפסיה לאור הסיפור שסיפרתי ואם כן האם צריך לגשת למעקב אצל נוירולוג או רק להמשיך לקבל מרשם מרופא המשפחה (למיקטל 100 מ"ג פעמיים ביום)- ניראה שאתה אפילפטי, אתה צריך להמשיך להיות במעקב אצל נוירולוג,ללמיקטל מעט תופעות לואי וסיכונים, אבל אתה צריך לעשות בדיקות דם של תיפקודי כבד, כליה וקרישה אחת לחצי שנה. 3. האם לאחר כל התקף יש להגיע לבית חולים? -אנחנו בהתקף השני עקבנו אחרי ההתרחשויות וראינו שהתהליך מתקדם ומסתים, אז לא הלכנו לבית חולים, אבל צריך ללכת לנוירולוג, להמשך טיפול, שינויים בטיפול התרופתי וכו' 4. האם יש תרופות שאסורות לשימוש עם למיקטל? האם יש תרופות שצריך לשמור פרק זמן מסוים בינן ובין הלמיקטל? האם למשל סותרי חומצה כמו TUMS מותרים לשימוש קרוב לזמן לקיחת הלמיקטל? לא ידוע לי, יש אתר בסרגל הכחול בקישורים שנותן תשובה לשאלות כאלה. 5. לגבי שעות שינה-האם יש מספר שעות מינימום/חובה לשינה או שניתן להתבסס על תחושת עייפות אישית.- נידרש לפחות 7 שעות שינה, ולהשתדל לשמור על סדר יום קבוע. 6. האם מתח נפשי משפיע על הסיכוי לקבל עוד התקף? האם יש קשר בין מתח נפשי לעצם העובדה שחוויתי התקפים? כן, בהחלט יכול להיות. 7. לא ברור לי הקשר בין איסור על פעילות גופנית מאומצת ואפילפסיה? האם האדרנלין יכול לגרום לפרכוסים? האם קצת זרימת הדם משפיע על איכות פעילות התרופה?.- מותרת פעילות גופנית . היא משחררת מלחצים ומשפרת את מצב האפילפטי. אני מניח שאתה לא עוסק בפעילות ספורטיבית מאומצת וממושכת, כאן יש לזרימת הדם המועצת השפעה על זירוז ספיגת התרופה, ולכן יש בעיה עם המינונים.

למעלה