לתת תוספת

אביטלט1

New member
לתת תוספת

אחות טיפת חלב המליצה לי היום להוסיף לתזונה של בתי דייסת קורנפלור או דייסת אורז בתוך החלב השאוב. בתי בת חמישה וחצי חודשים, היא רק יונקת. היא נולדה 3160 והיום היא 6380. בטיפת חלב אמרו לי שמכיוון שהיא מוציאה המון אנרגיה (היא כבר זוחלת !) אז כדאי להעשיר לה את התזונה. שאלותי הן: האם אפשר בכלל לערבב דייסה בתוך חלב שאוב ? היות ואני מתחילה לתת לה ירקות, האם זה בכלל נחוץ ? אני לא נתתי פורמולה אף פעם, גם לא בבית החולים אבל אני חושבת שיש לי ירידה בכמות החלב כיוון שהיא התחילה פתאום להתעורר התעוררות נוספת בלילה (עד לפני כמה ימים היתה רק התעוררות אחת) אולי יש לזה גם קשר לעליה במשקל ? תודה, אביטל.

AUR1

New member
לא ולא תוספות

רק שאחיות טיפת חלב לא יקלקלו לך הנקה ולילדה שלך את התזונה הבריאה ביותר! סליחה אם נשמעת תקיפה, פשוט כבר נתקלתי באחיות ט"פ שלא מבינות יותר מידי בהנקה. הילדה שלך הכפילה את משקל הלידה עוד לפני גיל חצי שנה שזה ממש נהדר. וכל הדייסות אינסטנט למיניהם הם סתם קולוריות ריקות ללא שום ערך תזונתי ובוודאי לא מעשירות את התזונה, במיוחד דייסות קורנפלור ואורז. וחוץ מזה לא מומלץ להתחיל עם מוצקים לפני תום החודש השישי. אם מותר לשאול למה כבר התחלתן עם מרק?

אביטלט1

New member
מרק - למה כן

גם בתי, כמו בנה של tammyb שכתבה כאן, "מתה" לאכול לנו מהצלחות. היא מאוד זריזה וכבר יושבת כך שהתחלתי לתת לה טעימות. זה רק התחלה של טעימות בכפית והיא מאוד נהנית. אני מודה לכן על התמיכה ב"לא לתת תוספת דיסה". גם תחושת הבטן שלי היתה שלא צריך לתת תוספת אבל לפעמים הביטחון מתערער...אפילו שזו הילדה השלישית שלי שאני מניקה.

tammyb

New member
חבל... ../images/Emo10.gif

בוקר טוב, אכן חבל להוסיף דייסה כגון אלו שהמליצו לך מכיוון שאלו הן קלוריות ריקות. הומלץ כאן בעבר, ובבוא העת כשזה יהיה רלוונטי עבורכן, עדיף להכין דייסה משיבולת שועל (אם תעשי חיפוש בפורום תראי שיש המון על הנושא). ההתעוררות הנוספת בלילה לא בהכרח קשורה לכמות החלב - קפיצת גדילה, שיניים, החום הבלתי נסבל ועוד יכולים להיות מספר גורמים לשינוי. שגית רשמה פה בעבר על תינוקות שמשנים דפוסי שינה שתקופות שונות בחייהם. אני לא בקיאה מספיק לומר אם המשקל הנוכחי טוב או לא טוב, אבל אם אתן בריאות, קצב הגדילה סביר (150 גר' בשבוע? אפשר גם לבדוק בחיפוש מהיר - שגית פירטה אינספור פעמים לדעתי), שאר הנתונים טובים, ובתך מתנהגת כהרגלה, אז למה לדאוג? לגבי המוצקים - אני גם התחלתי בסביבות אותו הגיל - איתמר פשוט היה מנסה לחטוף לנו את האוכל מהפה... רק חשוב שתשימי לב שהיא מוכנה לכך. ה"סימנים" שניתנו - אין את הרפלקס (שאני לא זוכרת את שמו) בו מוציאם את האוכל עם הלשון, שהיא יכולה לשבת עלייך (עם תמיכה) ועוד. וחשוב גם לא להתרגש מאחיות טיפת חלב. לצער כולנו ומהסיפורים הרבים בפורום, מעטות הן האחיות הבקיאות והתומכות בהנקה. האינסטינקט הבריא, הפורום הנפלא הזה והמון התמדה הם המפתח.
תמי

sagitlaleche

New member
תוספת ../images/Emo20.gif

אביטלט1, אין לי הרבה להוסיף על מה שכתבו כאן כולם. התינוקת שלך הכפילה משקלה, היא מתפתחת יפה (זוחלת...) האם היא גדלה גם בהיקף ראש ובאורך? אם היא מוציאה אנרגיה, כדאי לתת לה אנרגיה. בדייסת קורנפלור יש אנרגיה ריקה. אין לה ערך תזונתי. ודייסת אורז ואורז בכלל אינו משהו שמתחילים איתו מזון מוצק. מתחילים עם ירקות ופירות, ועדיין בחלב יש יותר קלוריות מאשר בגזר... התינוקת שלך צריכה לינוק, ועד גיל שנה זה יהיה מקור תזונתה העיקרי, בנוסף למוצקים, ולא ההיפך. ואם תחליטי להפסיק להיניק, אז התמ"ל יהווה את רוב התזונה, ולא ההיפך. לגבי ההתעוררויות בלילה, הבנות ענו לך יפה! בהצלחה.

למעלה