לתת עוד צ'אנס ??

ishaitaif

New member
לתת עוד צ'אנס ??

שלום.. אני בראשית מבקש להמנע מלכתוב שמות מזהים בתקווה שהעניינים יסתדרו... לפני כחודשיים התחלתי לשמוע רעשים שהלכו והתגברו עם הזמן לרעש "די מזעזע" שהגיע מכוון המיסבים המקשרים את מערכת הבלימה האחורית. בבדיקה בחנות נמסר לי שיש צורך להחליף את כל המיסבים ומכוון שהם אורגינליים זה יעלה מעל 600 ש"ח. מכוון שהיה ברור לי שזה מה שצריך ולא ניתן/לא רצוי להחליף מיסבים שאינם אורגינליים בוצעה ההחלפה והורכבו מיסבים חדשים. והנה אחרי שבוע רכיבה (4 פעמים) שוב התחלתי לשמוע את אותו רעש מעצבן (אם כי בעוצמה חלשה מאוד) די בתיסכול התקשרתי לחנות ונמסר לי שצריך לראות את האופניים ואז להחליט. מכוון שזו חנות שמאוד אמינה קשה לי להבין את פשר ה"תופעה" שהרעש שחזר... מכוון שברור לי שאביא את האופניים לבדיקה אני מעוניין לקבל כאן חוות דעת מקצועית אם ניתן... 1. האם ייתכן והמיסבים לא נלחצו למקומם באופן תקין ? 2. האם קיים סיכון שהמיסבים הקודמים גרמו נזק נוסף במקום בו נמצאים המיסבים? (לא נאמר לי שכך המצב בחנות) תודה מראש לכל המשיבים

bikingstudent

New member
על מה אתה מדבר??

"מייסבים שמקשרים את מערכת הבלימה האחורה" אולי זה המייסבים של המתלה ? בשלדה ? אתה מדבר על בולם הזעזועים או בלם(מעצור) ?

ishaitaif

New member
פשוט

מיסבים היושבים בחיבורי מתלה האחורי.... ס"ה 6 מיסבים.. סוג ודגם האופניים הם SANTACRUZ BLUR.... (המחיר של המיסבים היה ממש אבל ממש יקר כי ניתן להשיג רק אורגינליים) תודה...

bikingstudent

New member
עכשיו ההודעה יותר ברורה

מצורף לינק למייסבי אנדורו שנחשבים לטובים ביותר למשימה (כמייסבים חלופיים) אבל לדעתי תבדוק אפשרות להחליף למייסבים של סקטבורד או רולר-בלייד אני פעם עשיתי אצלי את ההחלפה לאופני שווין מ2001 ושמעתי על אחרים שעשו את זה בIRON HORSE ועבד להם אולי יצא לך יותר זול ובהצלחה

ishaitaif

New member
תודה על המידע

אבל... המיסבים תואמים עבור SANTASCUZ BLUR אבל לצורך התאמת המיסבים למערכת למתלה אחורי יש לקחת רק את האורגינל של החברה (נכון זה עולה פי 2 כמעט אבל שווה את זה) רק המיסבים האורגינלים של SANTACRUZ מתאימים לשיכוך עבור VPP הערותיך....

nintense

New member
אכן צריך מיסבים ייעודיים לבלייר...

סנטה משתמשים בכל הדגמים שיצא לי לטפל בהם, שיוצרו בשנתיים האחרונות, במיסבי אינדורו כסטנדרט. סט לבלייר עולה $40 על עבודה אני גובה $90 (כך גם גובים אצל המשווקים של סנטה), אז נראה לי ש 600 ש"ח זה מחיר הוגן.

timon1

New member
סליחה על הבורות, מזתומרת מיסבים ייעודיים?

אתה רוצה להגיד שבסנטה קרוז המציאו גודל לא סטנדרטי למיסבים ספציפית לבלייר, משהו לא סטנדרטי שלא ניתן למצוא בחנויות מיסבים גדולות? עד היום כל המיסבים שיצא לי להחליף באופניים היו סטנדרטיים לחלוטין ותמיד מצאתי אותם בחנויות מיסבים, האם בסנטה לקחו את הלא סטנדרטי לכזו קיצוניות???

nintense

New member
חלק מהמיסבים בנויים...

כך שהחלק הפנימי רחב יותר מהחלק החיצוני. אני לא נתקלתי במיסבים כאלה כסטנדרט למוצרים אחרים.

timon1

New member
אבוי, למה לעשות ככה?

יש בזה יתרון כל שהו מבחינת האופניים או שזה בגדר "דווקא"?

timon1

New member
עד עכשיו נתת רק סיבות למה זה רע../images/Emo3.gif

הקטע הוא שזה רע לכולם כולל לצרכן ואם זה מעצבן גם את המכונאים אז בעקיפין זה לא ממש משתלם גם ליצרן רק שב"אין ברירה" שהוא מותיר לנו זה כנראה לא ממש בראש סדר העדיפויות שלו. כנראה שעיקרון KISS אינו המנחה בסנטה קרוז...

ishaitaif

New member
הסבר לייחודיות המיסבים..

חברת SANTACRUZ פיתחה את דגם ה BLUR נתקלה בבעיה בעת מציאת פתרונות חזקים למתלה הייחודי שלהם הנקרא: VPP... הפתרון נמצא בהכנת מיסבים בעלי חוזק גבוהה יותר מהמיסבים הסטנדרטיים... אגב.. היו שניסו להתקין מיסבים רגילים רק כדי לחסוך כמה שקלים.... ואכלו אותה בגדול ... מי שאמיץ.... שיפרסם כאן את ההתנסות שלו בהתקנת מיסבים שאינם תואמים... חוצמה.. זו השקעה לשנה (אורך החיים של המיסבים) ושווה על תנועת שיכוח באופניים.....

timon1

New member
זו כתבה שאני חייב לקרוא כדי להאמין לה

כל החברות מסתפקות במיסבים "סטנדרטיים" כולל סנטה קרוז ברוב דגמיה, אם הבעיה היתה חוזק המתלה לא נראה לי שדווקא במיסבים היה מקורה אבל מצד שני אני לא ממש מהנדס מכונות... עשרות אלפי דגמים כולל האגרסיביים ביותר משתמשים במיסבים סטנדרטיים שמחזיקים מעמד לא רע וזה לפני שנדבר על מכונות תעשיתיות המייצרות עומסים לא יותר קטנים, איפשהו הטיעון שלך נשמע קצת מופרך אבל בהחלט אשמח לבלוע את הכובע לצלילי הסבר משכנע ממקור קצת יותר קרוב למהנדסי החברה. *מתנצל מראש אם אתה מקור כזה או אף מהנדס בSC.

טיראן מ

New member
ידידי היקר ...

אני מסכים איתך בעניין המיסבים הייחודיים. זה לא "מריח" טוב. אבל לסנטה קרוז הייתה בעיה קשה (מאוד) של שחיקת מיסבים במתלי ה-VPP שלה. המיסבים "נגמרו" בקצב מסחרר, לפעמים גם נגרם נזק לשילדות עד להחלפה ... בקיצור, בעיה. הפיתרון שלהם היה לפתח מיסבים מיוחדים, במפרט ייחודי, שכנראה פתרו את הבעיה. יחד עם מציאת הפיתרון, SC גם עברו למדיניות של אחריות לכל החיים על המיסבים. תסכים איתי שזה הוגן (ויותר) מצד החברה. הלקוח נאלץ לשלם על עבודה, עליה היה משלם בכל מקרה, גם עם מיסבים סטנדרטיים. עכשיו נשאלת השאלה מדוע מתלי ה-VPP של SC מחסלים מיסבים כל כך הרבה ... שאלה הנדסית מעניינת בפני עצמה.

timon1

New member
אתה רואה, לפעמים אני צריך שתשלים לי את השאלה

הסיפור שלך + זה שמייחסים למהנדסי SC את פיתוח הVPP ביחד עם עוד כמה מוהנדסים, מזכיר לי את הבדיחה: תמיד צוחקים על הפולנים שהם לא מבריקים במיוחד ובכל זאת, אחת ההמצאות החשובות ביותר בהיסטוריה נולדה בפולים, זה שהאמריקאים באו אחרי כמה שנים וניכסו לעצמם את ההמצאה בכך שהוסיפו פתח מלמעלה, זה פייר... בהחלט תמוה העניין של אכילת המיסבים המוגזמת שאתה מדבר עליה, או שמדובר בסטיה מובנית בחיבור חלקי המתלה או שלא יודע מה אבל לא יתכן שעוד יצרנים מפעילים שיטה זו בהצלחה ורק הממציא התחרבן [יתכן אבל מוזר]. לגבי האחריות לכל החיים על מיסבים?!?!? מאמין לך גם בלי לקרוא את הכתבה שתקעה לי המחשב אבל לא יותר פשוט למצוא את הסיבה האמיתית לתקלה ולפתור אותה? ולסיכום, אם אני צריך לבלוע כובע אז בSC צריכים לעשות ארוחת צפרדעים עם בופה חופשי כשלאחריו תוסבר הפאדיחה...

timon1

New member
איך שאני חירבתי בדיחה../images/Emo67.gif

להלן הנוסח המתוקן עם המילה החסרה: תמיד צוחקים על הפולנים שהם לא מבריקים במיוחד ובכל זאת, אחת ההמצאות החשובות ביותר בהיסטוריה נולדה בפולין,האסלה זה שהאמריקאים באו אחרי כמה שנים וניכסו לעצמם את ההמצאה בכך שהוסיפו פתח מלמעלה, זה פייר...

matzmanh

New member
צור קשר עם עדי פרומקין בפורום של מצמן

אני מניח שהוא יעביר את הטיפול לרם גולומביק או ימצא לך פתרון לשביעות רצונך

אפשרות שלישית

העלית שתי אפשרויות, אבל הנה אפשרות שלישית: יכול להיות שהיה רעש שלא נבע מהמתלה (נגיד, חופש קל בציר המרכזי...). במהלך הרכבת המיסבים פורקו והורכבו מחדש חלקים שונים באופניים (נגיד, גם הציר המרכזי...). במהלך ההרכבה מחדש בוצעו חיזוקים לכל מיני חלקים באופניים (שוב פעם, נגיד, גם לציר המרכזי). הרעש (שנגיד, נבע מהציר המרכזי) נעלם לזמן מה ולאחר מכן חזר, כי למעשה, הבעיה האמיתית (שנגיד והיא נבעה מהציר המרכזי) לא טופלה בכלל. במקרה זה, הציר המרכזי הינו סתם דוגמא. באותה מידה יכול להיות שהרעש נבע מחופש בגלג"שים בקראנק, בעיה בפדלים, שחיקה של השרשרת, חופש או בעיה אחרת בנאבות, כבל הילוכים קדמי שמשפשף את הקראנק במחזוריות (...לא פורט סוג הרעשים...), u name it. האם אתה צריך לדרוש שיסדרו לך את הרעש ללא תשלום? חד-משמעית כן (דעה אישית בלבד, נא לא להתפרץ בתגובות זעם...)!!! אתה שילמת את מיטב כספך כדי שיסדרו לך את הרעש. הם טענו שהרעש נובע מהמיסבים - בעיה שלהם. אתה לא צריך לשלם על טעויות שהם עשו. בהצלחה.

למעלה