לתת עדות

לתת עדות

שלום לחברי הפורום היקרים שמי ערן והייתי עד לא מכבר חייל מילואים במשך 10 שנים, אני מכיר את התחושה של לשלוף את הנעליים מהבויידם ולצאת לשלושה שבועות (או יותר) של שרות מייגע של אימונים או בט"ש. הסיבה שאני מדבר על כל זאת בלשון עבר היא שאני לא מזומן יותר למילואים עקב מותו של אחי בפעילות מבצעית אשר הפכה אותי באחת לאח שכול. למרות שאני כבר לא יכול לתת באותה צורה כמו בעבר למדינה שאני כל כך אוהב, אני חש שחובתי הציבורית רק עלתה בעקבות האובדן. הפגנתי בעד גדר ההפרדה כשחשתי שהיא זו שתשיב לי ולשכמותי את הבטחון, אבל אני חושש שגדר הבטחון הפכה במהלך השנים למכלאה של מאות אלפי אזרחים ויותר גרוע ייתכן שפקודות צה"ל הנוגעות למעצר חשוד מופרות לכדי פקודות ירי ללא הבחנה לכל דמות שמסתובבת שם. בנוסף גם אני עצרתי שב"חים במהלך המילואים והסדיר, לרוב שילחנו אותם חזרה למקום ממנו הם באו. האם אתם יודעים על שינוי בהתנהגות גורמי הבטחון כלפי אותם שוהים בלתי חוקיים?. אני פונה אליכם חברי הפורום, שחלק מכם אולי שרת שם בתקופה האחרונה ומרגיש כמוני שבשם הבטחון לא ניתן להצדיק כל מעשה, לתת עדות באתר בצלם. אני יודע שלחלק מאיתנו השם בצלם מתקשר ישירות עם משתפי"ם. אך אם תכנסו לאתר תראו שמנגנון הדיווח מנסה להיות מאוזן ככל הניתן ומציג הפרות זכויות אדם משני הצדדים. לפעמים מגיעים לשירות מילואים ומגלים שהאוטומט לוקח פיקוד ופשוט מבצעים את המשימה. אבל אנחנו לא רובוטים, אנחנו קודם כל אזרחים חושבים ומגיע לנו לשמור על השפיות ועל המצפון. חג שבועות שמח ושקט לכולם

למעלה