לתת בית לאח בתנאי

avinoni23

New member
לתת בית לאח בתנאי

אם יש צוואה של 3 בתים ויש 5 אחים
וכול האחים רוצים לתת בית אחד לאחד האחים שהוא רווק
האח הזה הוא לא פשוט והוא רוצה שהבית יהיה רשום עליו ואחים גם אנשים לא פשוטים ובגלל שאין לי כוח לבלאגן הזה ולריב
החלטתי להאח יגור בבית ושבית יהיה רשום עליו אבל אבל שהבית יחזור לכול האחים עד 120
ויש הוראה בטאבו שהבית לא למכירה
העניין שאני לא יודע אם זה מספיק ... כי יוכל להיות שהבית לא יהיה למכירה אבל מצד שני הוא יוכל לרשום צוואה על הבית .. לא? או שהוא יביא לו משהי והם התחלקו חצי חצי או ילד או לא יודע מה... בגלל זה רציתי לדעת איזה הוראות כדאי לרשום בטאבו שיגנו עלינו ? שלא תיהיה פריצה.. אפילו משהו במשפט 1 שלא תיהיה כול סוג של פריצה . אבל שהבית יהיה רשום עליו שלא יבלבל את המוח שוב שלא היקרה בטעות מצב שהוא הירשום את הבית על אחד הדודים או לא משנה מי ... מצד אחד הוא רוצה הגנה מצד שני אנחנו רוצים הגנה.. ורוצים למנוע ממנו שליטה . יש לציין שהוא וויתר על 100אלף ל4

תודה רבה!

הסכמים בענין ירושה שנעשו בחיי המוריש אינם תקפים

לכן לא נראה שהאח יכול לעשות הסכם שלאחר פטירתו הבית יעבור לבעלות שאר האחים.

avinoni23

New member
עוד יוסף פנדריך

תודה רבה על התשובה
לצערי לא כולכך הבנתי אני ינסח את השאלה שלי עוד פעם...
&nbsp
האח שנפטר קבע בצוואה שהכול יחולק שווה בשווה..
וכול האחים רוצים לחתום שאח הרווק יקח את הבית והבית יהיה רשום על שמו עם הערת אזהרה בטאבו שהבית לא למכירה... השאלה שלי האם זה אפשרי ?
מצד אחד האחים רוצים שהבית יהיה רשום על שמו ושלא יוכלו להוציא אותו מהבית עד 120 מצד שני אנחנו רוצים להיות מוגנים שהבית יחזור עד גיל 120 שווה בשווה בין כולם ..
השאלה שלי איזה אזהרות בטאבו כדאי לרשום ? כי יש לי חשש שאותו אח הירשום את הבית על כול מי שהוא רוצה.. זה הגיוני ? לא רוצה שתיהיה מצידו שליטה.. בגלל זה שאלתי האם זה אפשרי והאם זה שרשום בטאבו שהבית לא למכירה זה מספיק האם זה מגן מכול הכיוונים?

לדעתי התשובה שלילית

גם אם אפשר לעשות הסכם שהאח לא יוכל למכור את הבית במשך כל ימי חייו, איש לא מונע ממנו לעשות צוואה ולהוריש את הבית למי שירצה.

זאת ועוד- מטרת האחים לגרום לכך שהבית יעבור אליהם בירושה לאחר פטירת האח. הסכמי ירושה שנעשו בחיי המוריש אינם תקפים לפי החוק. לכן הרצון של האחים איננו לגיטימי.

avinoni23

New member
אז מה אין מה לעשות בנידון?

אז מה אין מה לעשות בנידון?
אין דרך שהבית יהיה רשום על האח ולעשות שהבית יחזור שווה בשווה בין כול האחים

avinoni23

New member
ואם רושמים בטאבו

שהבית עד 120 יחולק שווה בשווה בין כולם זה כן אפשרי?

הערת אזהרה

אקדים ואומר שאני לא עו"ד ונראה לי שבכל מקרה מדובר במקרה מסובך משפטית ואתם צריכים להיעזר בעו"ד לצורך העניין

לעניין עצמו: ניתן להוסיף הערת אזהרה בטאבו שתמנע ממנו למכור את הבית או להוריש אותו לאחר. אם הייתי עו"ד (ואני לא..) הייתי מציע לחתום על חוזה שהוא כעין משכנתא שמוטלת על הנכס כשהנושים הם ארבעת האחים. בניגוד למשכנתא רגילה, המשכנתא הזו תיפרע כשהוא מפסיק להתגורר בבית (או במותו).
גם אני רואה עוד כל מיני "חורים" שצריך לסתום (לדגמא, מה יקרה אם יתחתן ולאשתו יהיו זכויות בבית) ולכן חובה להתייעץ עם עו"ד

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
מה יותר פשוט מזה?

פשוט - לא לרשום את הבית על שמו.
אם בקשתו לרישום על שמו נובעת מחשש כלשהו שיום אחד תנפנפוהו - חיתמו חוזה שהוא רשאי לגור בבית ככל שיחפוץ ושאינו רשאי להעביר זכות זו לאחר.
בכל מקרה - אם הבית רשום על שמו הוא תמיד יכול למצוא פרצה שתאפשר להעבירו לאחר (אולי בדוחק ניתן לרשום משכנתא (או שעבוד) לבית לטובתכם.

למעלה