לתת או לא לתת?

לתת או לא לתת?

יש לי חבר עם רקע מינמלי ברכיבה על סוס (אולי שני שעורים)הוא רוצה את הסוס שלי לרכיבה אצלנו במושב . עליי לציין שהמקום שקט הסוס רגוע ושקט ,האם לתת לו את סוס?הבחור אחראי מאוד ,אבל לי יש חששות ....מה לעשות?

בשום אופן לא לתת!

שני שיעורי רכיבה זה בכלל לא מספיק בשביל לרכב לבד על סוס. הסוס רגוע ושקט, אבל זה לא מונע אפשרות שהסוס ייבהל. אם הוא ייבהל מה אז יקרה? החבר שלך אחרי שני שיעורי רכיבה לא יוכל לשלוט בסוס אם הוא ייבהל. יופי שהוא אחראי, אבל הוא גם צריך לדעת לרכב ברמה הרבה יותר גבוהה משני שיעורים, לדעת לשלוט שליטה מלאה על הסוס, לדעת מה לעשות כשהסוס שהוא רוכב עליו נבהל. גם אם הוא יגיד לך שהוא יודע הוא עדיין לא מוכן לרכיבה. יכול לקרות לו משהו, יש סיכוי שהרכיבה לא תיגמר בטוב, לא לו ולא לסוס (בהלה פתאומית שתגרום לו לדהור הצידה ומי יודע מה יקרה למשל). השורה התחתונה היא שלא לתת, הוא לא מוכן ואין לו מספיק נסיון ברכיבה ולתת לו את הסוס יהיה לסכן אותו ואת הסוס.

מושית פ

New member
לא לתת!!

בשני שיעורים בקושי יודעים ללכת כמו שצריך עם סוס!!! ואם יקרה משהו לסוס או לו?? אם הוא יפול? אם הסוס יבהל? תאמין לי שאתה אומר לו אתה גם מציל אותו ולא רק את הסוס שלך!

lions queen

New member
../images/Emo23.gifלתת.. ברור.. אל תהיה קמצן...

נו ברור שלא.. זה סוס לא אופניים..

gideonh2

New member
שום דבר אלא אם אתה לא סובל אותו../images/Emo13.gif

שני שיעורים במנאז' זה אפילו לא ההתחלה. יש לי אותו סיפור עם אחי שמתקמצן לקחת שיעורים וחושב שאפשר לקחת את מלודי ולצאת לטייל. חוץ מזה שזה מסוכן בטירוף (רוב הסיכויים שהכל ייגמר בטוב אבל אם זה יגמר ברע אז זה יהיה ממש רע) הוא ישגע לך את הסוס ואת האילוף שלו. לקחתי אותו באיזה מתחם סגור ונתתי לו לרכוב כדי לקבל אומדן כמה הוא לא יודע ופשוט הוא לא יודע!!! כל מיני משיכות מוזרות עם המושכות, קולות וצעקות באוויר שהיא לא מכירה בכלל " דיוווו, שששששששש " היא לא הבינה מה הוא רוצה ממנה. היה לי סיפור דומה עם חבר של חבר ששיתפתי את חברי הפורום. הדיעה הרוווחת פה היא: "לאאאאאאאאאאאאאאא" ענק כזה ויפה כזה. פשוט תפחיד אותו ותדבר להיגיון שלו ותוריד אותו מזה וכשהוא יידע לרכוב טוב אני לא רואה מניעה לתת לו- אין מה להתקמצן יש לי חבר שמרגיש חופשי ורוכב על מלודי ואני רגוע איתו לגמרי.

primetime1

New member
הסוס זה נלסון

והרוכבת זאת אנקי.. לפני 4 שנים בערך עבדתי ב-craecken stables בהולנד והוא היה חצי של אנקי ושף וחצי שלהם, ואז הוא עמד אצלם. אני רכבתי עליו וכמובן שהוא היה מדהים, ואפילו פעם אחת אנקי באה לבדוק איך הוא מתקדם והייתי צריכה לרכב עליו מול עינה הבוחנת.. מזל ששף לא היה
עכשיו הוא אצל אנקי והיא מתחרה עליו בפרי סנט ג'ורג'. הוא בן 11 ומעולם לא התחרה לפני זה אז בינתיים היא מתחרה עליו בעיקר כדי להכניס אותו לעניינים.

את לא מבינה

שזה פשוט כואב לי פיזית לראות את זה? לערוג כ"כ חזק למשהו שלעולם לא יהיה בהישג ידי. אוווווווווווף!

primetime1

New member
עזבי אותך...

תסתכלי על מה שכן יש לך! על מה שברכיבה נותנת לך ותורמת לך בחיים. ואל תשכחי שבשביל להיות שם בתמונה את צריכה להתחלף בכל החבילה, ותאמיני לי שאת לא רוצה.

את בהחלט צודקת

ויש לי המון, ואני לא מחליפה את זה בשום חבילה, נוצצת ככל שתהיה. ספרי לי על "החבילה" ששם
. מהו המחיר שאת משלמת ברמה האישית כדי לחיות ככה?

primetime1

New member
תראי,

בכל ספורט, אם את רוצה להגיע למקצוענות את צריכה להקריב הרבה. רב הרוכבים, גם אלה שיש להם כסף וסוסים טובים, משקיעים את החיים שלהם בסוסים. בד"כ מהבוקר עד הערב, 7 ימים בשבוע... מעבר לזה כמובן יש את כל הלחץ והתחרותיות (גם ברמה היומיומית ולא רק בתחרויות), ובקיצור, צריך הרבה מוטיבציה והרבה כוחות.

PinkHorse

New member
הוצאתי מהקורות חיים שלה..

Anky rides approximately five horses at her barn every day. In the afternoon she gives her lessons to pupils from The Netherlands, but also from abroad. ונהנתי לקרוא באתר
.

למעלה