לתת או לא לתת עונש ?

דדר43

New member
לתת או לא לתת עונש ?

אשמח לקבל עיצות מרובות האם לתת או לא עונש לילד בן 7 PDD NOS מכות בטוח שלא אבל מחשב? ממתק? או שבשום סיבה לא לתת עונש ולהמשיך כרגיל(אז איך הוא ילמד) תודה מראש

דדר43

New member
צודקת בואי נפרט

התנהגות לא טובה בבית הספר! לא מצחצח שיניים! לא מכין או לא רוצה כרגע להכיו שיעורים! מציק לאחיו ( קרציה)

Navva

New member
צריך לחשוב על עידוד של התנהגות רצויה

ולא רק ענישה. החיזוק הוא עידוד של התנהגות רצויה, עצם אי החיזוק יהווה עונש. תנצל את אירוח של היודית אבין היום, תשאל שאלה בשרשור הארוח, אולי היא תוכל גם לתרום לך.

nirity1

New member
תלוי

לא עושה שעורי בית - אין מחשב עד שיעשה (כלומר אין פריוולגיה עד שיעשה את חובתו ) מציק לאח שלו - לא הייתי מענישה. זה כנראה קשור לאוטיזים - צריך להסביר שגם אח שלו צריך זמן לעצמו לא מצחצח שיניים - להראות לו תמונות של מה קורה אם לא מצחצחים ולהסביר. לגבי ביה"ס - לפי דעתי שאלת את זה כאן או בקומונה אז ממה שאני זוכרת זה היה קשור לכך שהוא נעשה מוצף ונאטם - אין מה להעניש על זה זה לא אשמתו.

עכשיו אפשר לענות :)

התנהגות לא טובה בבית ספר לדעתי זה עניין של בית ספר, שיתמודדו איתם הם , יש להם מספיק דרכים לגרום לו לשנות את ההתנהגות מבלי ההתערבות שלך. אי צחצוח שיניים לא מצריך עונש אלא שאחד ההורים יילך איתו כל ערב או בוקר לחדר אמבטיה להיות ליידו ולוודא את הצחצוח תוך הסברים כמובן על חשיבות העניין . אישית הייתי גם מנסה לברר למה הוא נמנע האם זה לא נעים לו ? אולי יש דרך להקל עליו . בעיות עם הכנת הש.ב- שוב גם לגביי זה לא הייתי מענישה אלא מנסה להכניס את העניין לשגרה של חצי -שעה קבועים וברורים שאתה או אשתך יושבים ליידו בזמן שהוא מכין את הש.ב אם זה לא עוזר ולוקח יותר מדיי אנרגיות להביא אותו לשולחן הלימודים הייתי מצ'פרת כאשר זה הולך חלק- חצי שעת ערות נוספת/ אמבטיה ארוכה/אוכל אהוב או כל דבר אחר שנחשב כבונוס. היחסים עם אחיו- אם לא מדובר באלימות פיזית או שאחיו קטן בהרבה זה אמור להיות עניין של שניהם.

התנהגות רעה בבית ספר - שבבית ספר ייענש

לא מצחצח שיניים - לדבר איתו על זה ולראות שהוא עושה את זה (אני עדיין מזכירה לבת שלי לצחצח והיא בת 12 ונ"ט, אבל מתעצלת). שיעורים - אם הוא צריך עזרה, לעזור, לשבת לידו. אם סתם מתעצל - למנוע ממנו פעילות אהובה עד שיכין. הצקה )מה זו הצקה? אלימות? קללות?) לאח - להסביר לו ואם זה לא עוזר להרחיק אותם זה מזו לכמה זמן. ככה אני עושה שהם רבים.

האם את סבורה שענישה תועיל?

הוא עושה משהו בכוונה? לא נראה לי. ייתכן שהוא עושה זאת מחוסר מודעות או בגלל קושי שיש לו. הייתי מציעה לברר מהו המקור להפרעות בבית הספר, מדוע לא מצחצח שיניים ועוד. אני לא מאמינה שענישה תפתור את הבעיה לעומק. אולי היא תכחיד את ההתנהגות, אבל בפנים הבעיה תישאר והיא תפרוץ החוצה בצורה אחרת.

כשעושה בכוונה

או עובר קווים אדומים-להעניש. כשלא, אז פשוט ללמד מה נכון. למשל-ילד נתן לאחד ההורים בעיטה-קו אדום! להעניש. ילד מציק לאחיו-זה מחוסר מיומנות חברתית-להסביר לתווך וכ"ו.

אם אתה מגיע לעתים תכופות לדילמה בין עונש לבין

הבלגה, סימן שמשהו מאוד לא בסדר. אולי עליך להעמיק את הידיעות שלך על מצבו של בנך או להשקיע יותר בהכרות אישית עמו, כדי שתבינו זה את זה טוב יותר ותגיעו פחות לעימותים. אם לא מדובר בדילמה תכופה, אז התשובה היא שהדבר תלוי באופיו של הילד ובאופי שלך. כמו כל ילד אחר בגילו וכמו כל אבא אחר.

ענתנוי

New member
מסכימה מאד

עונש לא מוביל לשום מקום. אם יש בעיה צריך לברר אותה ולא לכפות "התנהגות טובה", במיוחד אם ה"בעיה" היא בין היתר צורת התרסה. עונש רק יחמיר את "ההתנהגות הרעה".

את אולי מסכימה איתי, אבל זה לא מה שאמרתי.

מידה מסוימת ומעטה של עונשים והבלגות יש בכל תהליך חינוכי. אי אפשר שלא להעניש בכלל ואי אפשר שלא להבליג בכלל. הצרה מתחילה מרגע שהמידה של העונשים או המידה של ההבלגות מפסיקה להיות סבירה. לדילמה בין עונש לבין הבלגה, עם ילד בן 7, צריך להגיע בערך פעם או פעמיים בחודש.

למעלה