לתת או לא לתת אקמול?

נוRית

New member
לתת או לא לתת אקמול?

לפני יומיים נסענו לחברים. כשהגענו, קסם התלוננה שכואב לה הראש. לא היה לה חום, אם לשפוט לפי תחושת היד במצח, אבל נתתי אקמול, כדי לשפר הרגשתה, וזה באמת שיפר את הרגשתה. אתמול, כשחזרנו, היא נרדמה באוטו, וכשיצאה מהאוו, פתאום התחילה לבכות, ואמרה שכואבת לה הבטן, ואח"כ שכואב לה הראש, ועוד כל מיני מיחושים. מדדתי לה חום, והיה 37.5. נתתי לה אקמול, שוב כדי לשפר הרגשתה, ובאמת עד שהלכה לישון היתה במצברוח מצוין. הבוקר הבטחתי שאוציא אותן מוקדם מהמסגרת (את צ'ומפי מהגן ואת קסם מהצהרון) ברגע שנגמר הבי"ס, המורה התקשרה להגיד שקסם רוצה שאקח אותה כבר עכשיו. בקיצור, כשלקחתי אותה, היא שוב התלוננה, שכואב לה הראש (כששאלתי אותה איך היה לה היום היא אמרה שכאב לה הראש וכאבה לה הבטן, ושהמורה אמרה לה לנוח אבל זה לא עזר לה) עכשיו היא בוכה, ובעיקר דורשת שאתן לה אקמול. אני לא יודעת אם באמת כואב לה או לא, אין לה חום (לפחות למגע. לא מדדתי לה חום). מצד אחד, אולי באמת כואב לה, ובסה"כ איזה נזק יכול כבר האקמולי לעשות? מצד שני - אני לא רוצה שהיא תתרגל שכל פעם ש"כואב" לה - הפתרון יהיה אקמולי. אני ממש מתלבטת.... מה אתן אומרות?

דש1דש

New member
../images/Emo4.gif תראי....

בתור אמא שידעה הרבה התחלויות אני מנסה פלסבו. תספרי לה על האקמולי החדש שקנית ותתני לה אותו במקום, הוא יכיל רק מיץ פטל או אחר, ממתוק לא כרגיל (יותר), באותה כמות של האקמולי הרגיל. אם זה יעזור לך - הנה ההוכחה שהיא לא באמת צריכה אקמולי, אם לא יעזור - תחזרי לרגיל. בגדול - אם אכן כואב לה, למה שתצסבול ואם זה עוזר - יופי, מצד שני תרופםה היא תרופםה ואין סיבה לתת סתם כל יום אם אין צורך אמיתי.... שווה לנסות. לי היה כדרך קבע אקמולי דמה במקרר
את צריכה להכין מראש, כדי /שלא יראה לה מוזר ההסתלקות שלך למטבח וחזרה עם התרופה במזרק....

אורora

New member
אני אומרת

שאם יש לה 37.5 חום אז היא קצת חולה, זה לא חום תקין. בהחלט יתכן שיש לה איזה וירוס קליל שגורם לה להרגיש רע. סה"כ לא מדובר בילדה שכל הזמן מבקשת תרופות לא? אז תני לה. רעיון אחר. קני סירופ בטעם שהיא לא מכירה. קני אקמולי בטעם שהיא לא מכירה. הכניסי את הסירופ ( מרוכז מאוד שיהיה מגעיל כמו תרופה ) לבקבוק האקמולי , תגידי לה שזה טעם חדש שרק אותו היה בבית המרקחת. תני ונסי לראות אם עוזר
תרגישו טוב

Tin Tinn

New member
בהתחלה חשבתי שאולי היא מתחלה

אבל 37.5 זה חום. מאד נמוך, אבל בכ"ז... אל תשכחי שנורמה של 37 מעלות זה ממוצע. לחלקנו החום הטבעי הוא נמוך יותר, ויכול להיות שגם עבור קסם, אז 37.5 משקף לפעמים עליה של יותר מחצי מעלה... אני הייתי נותנת, ועוקבת לראות אם זה משהו זמני(כמה ימים) או נמשך וממשיכה למדוד חום. אם נמשך גם כשהמדחום מראה חום רגיל, הייתי עוברת לפלצבו רק כדי לוודא.

מודה שאני מעולם לא חשדתי בהִתחלוּת.

וגם לא היה עולה בדעתי לחשוד מבחינתי כשילד מתלונן על כאב כלשהו, זה בדיוק מה שהוא חש (אני מדברת על הילד שי, כמובן). גם מהסיפור שלך ברור שזו לא התחלות כי עובדה שיש לה חום אמיתי. מצד שני, אני מעולם לא נתתי אקמולי כשאין חום אלא רק להורדת חום. אם היא מתחננת לאקמולי וזה בתוך סדרת אירועים שבתוכם היה כבר חום וניתן אקמולי להקלה, נראה לי שאין סיבה מיוחדת להמנע מזה דווקא הפעם. אם את רוצה להמנע ממתן אקמולי כפתרון פלאים, כדאי שזה ייעשה בנפרד, בפעם הבאה שבו תהיה תלונה בלי חום מאחוריה.

אה, אם כך אין פלא

שהוא מוקף מעריצות, כולן מתחננות אליו, ולא יסתפקו בפלסבו במקומו. והוא, אקמולי, שי עבורן...

למעלה