לתשומת ליבכם.

שובן

New member
לתשומת ליבכם.

זה באמת מרומם את הלב לראות שיש אנשים שעוד איכפת להם, לי זה אבד איפשהו בדרך, (הייתי צמחונית 6 שנים, עד שלא הרגשתי אטוב בכלל, וגם חברה בגרינפיס הישראלי שהיה אז בתחילת דרכו.) אבל הייתי עוד יותר שמחה, אילו הייתם שותים קולה ואוכלים מקדונלד ואת כל האנרגיות המהפכניות האלו הייתם מוציאים כנגד הממשלה וכנגד המצב במדינה ששהולך ומחריף, פה קודם כל צריך מהפכה! אחרי זה תתפנו לדאוג לילדים במזרח ולחיות מה דעתכם?

שאלה של תהליך

אני לא יכול להשפיע על הממשלה. שרון לא שואל אותי מה לעשות. המצב במדינה הולך ומחריף? אני מצטער אבל כדי לתקן את הדברים צריך יותר מאשר להחליף את הממשלה. אם תחליפי את הפוליטקאים הנוכחיים בפוליטקאים אחרים עם אותן הנחות יסוד מה עשית? הדבר היחיד שאני יכול לעשות הוא לנסות לשנות את הנחות היסוד. "השליטה החזקה ביותר היא השליטה על התודעה" - אמר סטיבו ביקו - פעיל לזכויות אדם בדרום אפריקה. לצערי התודעה היום מעוצבת יותר ויותר על ידי : - תקשורת ריכוזית בבעלות בעלי ההון ישראליים - מערכת חינוך שנשלטת על ידי המדינה ועוברת לאט אבל בטוח לידי תאגידים - טלווזיה - נשלטת על ידי תאגידים רב לאומיים - פוליטקאים וכלכלנים שמלעיטים את הציבור בחצאי אמיתות ובשקרים שהם למדו על פתרון בעיות כפי שחשבו עליהן לפני 100 ו 200 שנה. המחשבה ש"עניי עירך קודמים" היתה נכונה מאוד בזמן התנ"ך ואפילו לפני 100 שנה. כיום כשבצד השני של העולם אנשים נפגעים זה חוזר אליך בהפוכה (לדוגמא - בן לאדן ואפגניסטן גרמו הרבה אי נחת לאמריקאים בצד השני של הכדור). עוני שקיים בעולם השלישי - שנגרם בעיקר בגלל מדיניות כלכלית של המדינות המערביות ותאגידים בינלאומיים חסרי רסן - מגיע גם אלינו - סמים, אלימות, פשע בינלאומי, עובדים זרים שמוכנים לגור בתוך מכולה - רק שיהיה להם כסף לשלוח הביתה. המצב הזה נקרא המרוץ לתחתית. - כולם רצים יותר ויותר מהר רק כדי לא להתדרדר אחורה. אני מציע לקרוא באתר בדידות את הפרק של מבוא ושל משבר החוב כדי להבין את הקשרים האלה: המבוא נכתב ב1996 על ידי סופר אמריקאי- למרות זאת הוא מצייר תמונה מדוייקת מאוד של המצב בישראל 2002 - היות והנסיבות שמתאורות שם משפעיות על כל מדינות העולם - ראו גם החלק על שקיעת מוסדות הדמוקרטיה.

guruyaya

New member
אני בא לתהות

מדוע אנשים שאינם מוכנים לעשות כלום, תמיד יבואו לאנשים אחרים שעושים משהו, ויגידו להם קודם לטפל בבעיה אחרת. כן, יש הרבה בעיות חשובות בעולם. אני לא חושב שאם אני אקנה ג´ינס ליווייס, אשתה קוקה קולה ואשתמש בפנטן, תהיה לי יותר אנרגיה לטפל בבעיות החשובות. בסה"כ, אם אני יכול להילחם בבעיות חשובות, בלי לקנות כל מה שפרסומת אומרת לי שמגניב. מעבר לכך, עיקר המלחמה בגלובליזציה, נעשת דרך המלחמה הפוליטית, על דמותה של מדינת ישראל. על מכס שמדינת ישראל צריכה להטיל כדי להגן על תוצרת הטקסטיל המקומית, ועל מניעת העברת מפעלים לירדן. (נחשו על מדינת ישראל כן גובה מכס אסטרונומי? על מכוניות שהיא לא מייצרת! כל הכבוד לנו!) המלחמה בגלובליזציה, היא מלחמה גם על עתיד המדינה. ואגב, אם מדינת ישראל תלך קפוט, אני אוכל לברוח לארה"ב, סין או ספרד. אם העולם ילך קפוט, ואפקט החממה יכלה אותנו, אני די בספק שדווקא אני אהיה על המעבורת הראשונה למאדים.

למעלה