לתשומת לבכם:

לתשומת לבכם:

בחסותו של איציק, הכנסנו היום קישור לרשימת הקישורים - היישר לאתר אספני הדגמים. למי שהנושא מדבר אל ליבו - מומלץ. הקישור יופיע גם בשורת הקישורים שבראש העמוד, לצד האתרים המעניינים האחרים. למשתתפים שעדיין לא שמו לב: יש לנו בפורום גם קישורים לאתרים אחרים, גלריות של תמונות מאוספים שונים - כדאי לבדוק את האופציות האלו ולשוטט קצת בזמנכם הפנוי.
 

itzm

New member
תודה רבה

על שהעלתה את הקישור זה אמור להיות אתר הבית לכול אספני דגמי המכוניות והאופנועים בישראל ! כולם מוזמנים ליראות ולהיתרשם
 

itzm

New member
נ.ב

שמח שחזרתה אולי עכשיו הפורום יחזור לנושאים כללים ולא ...... איך היה ספר חוויות וכו
 
שמח לחזור. אבל הערה חשובה:

אני לא יכול להכתיב לחברים על מה לכתוב. קח בחשבון שאספן בולים מתעניין בראש ובראשונה בבולים, אספן בקבוקים בבקבוקים, ואספן מפיות במפיות. כל אחד מהם גם יודע בעיקר לכתוב על הנושא שאותו הוא מכיר כל כך טוב. אם אתה, ואחרים, רוצים שיהיו יותר שיחות ודיונים על נושאים שהם לא בולים ומטבעות, ואני בהחלט בעד, כמו שאתה יודע, תזיזו את עצמכם, קחו יוזמה ותתחילו שירשורים בנושאים שמעניינים אתכם: מכוניות, גפרורים, מציתים, עניבות, תמונות של מרלין מונרו או כל דבר אחר. אי אפשר לחכות שמישהו אחר, (אפילו אם הוא יפה, מוכשר מאוד וצנוע), יעשה את העבודה בשבילכם. לדוגמא, אני מצפה ממך, כנציג אספני הדגמים, שתרביץ בנו תורה בכל הזדמנות, למד אותנו על הדגמים, החברות השונות, מה כדאי לאסוף, מה זבל, איך לקנות וממה להזהר, איך לעשות עסקים עם יפן בלי לדעת יפנית (אתה רואה - אני זוכר מה כתבת גם לפני כמה שבועות!)- כל הדברים שמעניינים אותך ויכולים לעניין גם אותנו, אם רק מישהו היה מספר לנו עליהם! שים לב - כמה אספני משהו אחר הודיעו כאן לאחרונה שיתחילו לאסוף בולים כי השיחות עוררו בהם עניין. למה שזה לא יקרה גם לדגמי מכוניות? אולי מישהו היה מתלהב ומתחיל לאסוף, אם רק היית מעורר בו עניין? לא היה לך כיף לחנוך אספן מתחיל? סיכום: להפסיק לקטר, להתחיל לעשות. הנך ממונה בזאת באופן רישמי על אגף אספני דגמים בפורום (משכורת דרוג יא' מהנדסים), ובאחריותך לפתח את הנושא. קדימה זוז.
 

itzm

New member
סבבה

אז ככה דגמי מכוניות יש והרבה בכול הדגלים צורות ומינים אני לדוגמה אוסף 1:18 שזה קנה מידה (כן כמו של מתות ארצינו הניפלאה ) וקנה המידה אומר לי מה גודל הרכב בדגם ובמציאות הגודל הכי נאסף בעיקר בארופה הוא 1:43 כי הוא קטן ואסתטי ולא דורש הרבה מקום בעולם החדש (אמריקה )ששם הכול בגדול נימעש מהקטן והתחילו להגדיל את הרכבים בהתחלה לגודל 1:24 וראו כי לא טוב והגדילו אותו ל 1:18 וראו כי טוב אך לא ממש המשיכו להגדיל והיום הדגמים הגדולים מגיעים ל 1:6 וכן ללא מנוע נוסע אבל אפשר לפרק את הרכב לגורמים ולמצא שם טבעות בבוכנות אבל זה גודל מוגזם שרק מיליונרים מחזיקים נחזור לגודל שאני אוהב 1:18 הוא גדול ודי מפורט מספר החברות שמיצרות דגמים בעולם הוא בערך כ 100 חברות ורובם לא ממש אכותיות ויש את האליטה של החברות שלצערי אין להם נציגות בארץ אבל יחסית למצב ליפני כמה שנים יש עתיד אני ישמח לענות על כל השאלות בנושא כי קשה לי ליכתוב על התחביב הוא גדול ורחב מקווה שזה תהיה תחילתה של ידידות ניפלאה !!!
 
או קיי, התחלה לא רעה.

אתה יכול לתת קישורים לאתרים של חברות? שנלך ונציץ קצת על מכוניות צעצוע?
 

itzm

New member
ברור שכן

חברת maisto שמיובאת לארץ על ידי רשת כפר השעשועים ! http://www.maisto.com/ חברת auto art יצרנית הדגמים בין הטובות בעולם בארץ רק ביבוא אישי ! http://www.autoartmodels.com/ וחברת kyosho שמיצרת גם דגמים גם טיסנים ומכוניות מרוץ קטנות ! והוא המעולה בכל תחום שהיא נמצאת בו ! http://www.kyosho.com/
 

beni165

New member
שלוש שאלות לספתח

1. מה הגודל הממוצע של דגם שלך, אני יודע שהוא 1:18 אבל כמה זה יוצא בפועל
ןעכשיו תגיד שתלוי איזה דגם, אז אני אפתור לך את הדילמה: מה האורך של שניים שלושה דגמים מהאוסף שלך? 2. פעם שמעתי את השם מג'ורט בקשר למכוניות צעצוע, איך הם קשורים לתחום האוסף שלך? 3. האם לכל המכוניות יש דגמים? ומי בעצם אחראי על הדגם? כל אחד יכול לייצר את הדגמים או שצריל אישור מהחברה? והאם יש דגם של ביואיק לה-סייבר 2000? וכמה הוא עולה? בשאלה שלוש רימיתי ושאלתי בעצם 5
, אתה יכול להתמודד עם הכל? (אופס עוד שאלה...) בני
 

itzm

New member
אני יכול !

1 . גודל דגם 1:18 נע בערך בין 25-30 ס"מ אורך בערך 10 ס"מ גובה ו5-8 ס"מ רוחב 2 . מזורט ומצבוקס הם החברות שמיצרות את הדגמים הקטנים שאתה יכול למצא בגל חנות צעצועים ושם השקעתי כמעט את כל דמי הכיס שלי !! ולאחרונה גיליתי שיש להם גם דגמי 1:18 ויש לי אחד מהם לא ממש איכותי אבל יפה 3 . -א- לא לכל מכונית יש דגם וליפעמים למכונית אחת יש כמה דגמים בכמה גדלים וצבעים 3 . -ב- כן אתה צריך אישור מהחברה שמיצרת את הרכב המקורי ולכן אפשר ליפעמים לראות דגמים שאין להם אישור והם לא ממש ניראים כמו הרכב שאותו הם אמורים ליצג . 3 . -ג- לא מצאתי אך תן לי לחפש אני לא כל כך מרוכז עכשיו !
 

beni165

New member
3. ג.

קודם כל תודה על התשובה המהירה. מעניין אם יש או אין ביואיק (אל תשאל אותי למה דווקא ביואיק...) בני
 
שמע, ביואיק לא מצאתי,

אבל במקום - כלי עבודה של ביואיק, בקנ"מ 1.18 - ככה שתוכל להתחיל לעבוד על זה, עד שאיציק ימצא לך אוטו!
 

itzm

New member
מצאתי 2 ב 1:18

http://www.diecastcars.tv/images/products/p_1949buickconv..jpg http://www.nostalgiamotorsports.com/die_cast/1004.JPG אני עדין עובד על ה Buick lesabre
 
רגע רגע...../images/Emo2.gif

אף אחת מהן היא לא לה-סבר 2000! סתם ביואיק יש מליון באי-ביי! אתה מעגל פינות, אבל זה לא ילך לך ככה!!
 

itzm

New member
אני לא מעגל פינות

בחיפושי אחרי ה Buick lesabre מצאתי את הדגמים ששמתי ןלצערי לא מצאתי שנת 2000 אבל מצאתי שנת 51 http://www.phillymint.com/FMShopCartNA/WW93.htm
 

nissim60

New member
ביואיק 51 יש בקובה...

סתםםםם.
. האקשן התחיל והשארתם אותי בחוץ. לא יפה.
 

itzm

New member
אתה תמיד מוזמן להיצתרף

שאל שאלה או תעלה רעיון וכל הרכבים בקובה הם או רוסים ודפוקים או אמריקיים עד המהפכה
 
אנחנו לא אשמים שאתה חוזר מהים

רק כמה דקות לפני הדלקת נרות שבת... קיבלתי את הבול, תודה רבה רבה. אני כמובן מכיר אישית את המרוץ הזה, ואם מעניין את מישהו לקרוא עליו, אפנה למאמר על הבול ועל המרוץ. חוצמזה, מצאתי עבורך עוד מטבע עם אניה, ואיני מצליח להחליט אם הוא באמת מיוון. אני מצרף תמונה - מי שיודע שיאיר את עיני.
 

nissim60

New member
אכן מיוון וקבלתי מתמיר ואברהם...

4 כאלה בנוסף על מה שמצאתי אצלי בכד.יש לי 8 כאלה. איציק תגיד לנו בבקשה אם יש דגם של מכונית אמריקאית מאלו שהקובנים עשו קומבינות עם החלקי חילוף?
 
למעלה