לתקשר עם תינוק חרש

לתקשר עם תינוק חרש

לזוג חברים שלי יש תינוק בן שנה ושלושה חודשים. לפני שלושה שבועות הוא חלה בדלקת קרום המוח. הוא טופל באנטיביוטיקה, שרד את הדלקת, והתחיל לחזור לעצמו, צוחק והכל. אבל התגובה לקול, דבר שהם שמו לב אליו עוד בתחילת המחלה, עדיין לא חזרה אליו. גם לפי בדיקות הרופאים הילד כנראה ישאר חרש. הם עוד בבלגן והיסתובבויות אצל רופאים ומכוני בדיקה. הם סיפרו לי על מקרה שהילד לרגע לא ראה איפה האמא ולמרות שאבא היה איתו, הוא נתן צווחה (שהם עוד לא שמעו כמותה) ולא הפסיק עד שאמא הגיעה. ההיתמודדות עם המצב החדש לא קלה, אבל יש להם אינטואיציות טובות, ומן הסתם הם גם יעברו קורסים כדי ללמוד איך לתקשר עם הילד, ואיך לעזור לו להתבטא. עד שזה יקרה, אני אשמח לשמוע ולהעביר להם עצות מהפורום
.

נעה גל

New member
קודם כל, הם יצטרכו, לדעתי,

לפחות בהתחלה לדאוג להיות בקשר עין איתו. האמת? ממש אין לי עצות מעבר לזה כי אני לא מכירה את המצב הזה. אני משערת שהם כבר בתהליכים לקבל עזרה לגבי התקשורת איתו, ואני מציעה שיפנו גם למיח"א שזו עמותת מחנכים ילדים חרשים, אולי יוכלו לעזור להם: חיפה ואיזור הצפון04-8538276 באר שבע 08-6491203 טבריה 04-6724340 ירושלים 02-6250034 ת"א והמרכז 03-6994777

לאה_מ

New member
אני חושבת שהוא יצטרך הרבה מאד

תמיכה מהם - כלומר, ילד בן שנה ורבע בכל מקרה צריך המון תמיכה מההורים, ועל אחת כמה וכמה אם קורה דבר שהופך אותו - לפחות באופן זמני - לעוד יותר חסר אונים. נראה לי שהם באמת יצטרכו לשמור איתו על הרבה מאד מגע גופני ולפחות קשר עין בעתיד הקרוב, ולקבל ייעוץ מקצועי בקשר לתקשורת ולהתמודדות היומיומית (וגם לשילוב שלו בחברה שומעת). מכיוון שהוא עדיין כל כך קטן, אני משערת שהשמירה על קשר פיזי / קשר עין היא קלה יחסית (אפשר עדיין לשים אותו במנשא ולקחת לרוב המקומות). שיהיה להם בהצלחה!

יש לי מכרה שלה ילדה חרשת בת תשע

הילדה בבית ספר רגיל ומתקשרת נפלא עם הסביבה. הכל בזכות האמא, שפשוט השקיעה בה בצורה מדהימה (למשל, בהיותה תינוקת, האמא נהגה לשבת לידה ולגעת בה בכל פעם שהילדה השמיעה קול, כדי שהילדה תדע לזהות פיזית את הקול). אם את רוצה, תשלחי לי מסר, אני אעביר את הפרטים לאותה בחורה שתיצור קשר, אם היא תרצה.

למעלה