לתקן!

opoli

New member
לתקן!

ראיתי עכשיו תכנית הממליצה בחום לתקן את המדינה או לפחות להחליף לה לג'אנטים מאגנזיום, ואני בס"ה אין לי אספירציות גדולות וחשבתי אולי במקום אפשר לתקן את הפורום הזה, ככה שהוא יהיה כמו באירלנד או בסינגפור, עם בירה גינס בצד או מינימום איזה אטריות אורז מוקפצות, וכמו בטלויזיה אני מציע שתיעו אתם, ויחד נתקן, או לפחות נחליף לקפת.

אי אפשר להחליף את קפת.

פגה לה האחריות. וחוץ מזה, "שברת - שילמת!" ובאירלנד לא שותים אטריות אורז ובסינגפור לא אוכלים גינס. רקשתדעלך. ואני מבין, אני. יום אחד אפילו יהיה לי בית קפה בעזה. תשאל אפילו את קפת...

קפת

New member
ואני לא ראיתי את התכנית

אבל אני ממליצה בחום לתקן את חיים הכט. תגידו, מי זה הנפוליאון השעיר הזה, שמפציע על המסך שלי עם תובנות של ילד בן 3 (צריך לתקן את ישראל, עלאק. מה, ישראל זה לגו שבור?) מנופף אצבעות כמו הגננת של אותו ילד בן 3, ומשמיע ססמאות בפורמט ובתדירות של ערוץ הקניות? מאיפה הוא הגיח? ולמה אפחד לא מחזירותו לכושלאמאשלו? מי, מי יתקן את חיים הכט, או לפחות יביא לי לטלויזיה שלי כל מיני תכניות מעניינות שאפשר לנעוץ בהן שיניים, כי מהדמגוגיה הזו שום פאן לא יצמח, ולעומתה אפילו יגלשילון נראה פתאום שנון ומצחיק. ובכלל, איך הפכה הטלויזיה המסחרית חברת תיקונים? מחליפים אמהות, משפחות שחורגות מהתקציב מקבלות רס"ר משמעת שיושב להם על הוריד ומכריח להפסיק לעשן ובקרוב תבוא איזו נאני גרוזינית עם שן זהב לדרוך על ילדים חסרי גבולות שנולדו להורים אינפנטיליים במיוחד. אני כבר לא מצליחה להבין את ההגדרה של המדיה הזו, טלויזיה. פעם זה היה נורא פשוט. היו חדשות בשמונה וכל השאר היה בידור נטו. נכון, זה היה זול, חילקו מקררים מאחורי וילונות, או שהיה צריך לסובב איזה גלגל ולקנות אהו"י, אבל האג'נדה היתה ברורה: ניתן בראש עם חדשות רעות-רעות ואחורי זה, אופיום להמונים. ועכשיו מה? הטלויזיה החינוכית השתלטה על חיינו, עינו של האח הגדול לא רק פקוחה, אלא שהוא גם שולח זרוע הארוכה, תופס את זו שלנו ומסובבותה אצלנו בסלון. אמא'לא, מהעולם הזה אני רוצה לרדת. או לפחות להפסיק לשלם את האגרה.

א י ל ה

New member
בסוף כל טלוויזיה

יש כפתור אדום, תרשילי להזקיר לך. זה כפתור פלאים. פלאים! כשלוחצים עליו, המסך התכלכל משחיר ואפילו משתתק. וזה רק ההתחלה של הקסם. מי שמצליח לעמוד בטראומה ולא ממהר בהיסטריה להחזיר את התכול והקול, קורים לו בגוף דברים שהוא כבר הספיק לשכוח שקיימים. פתאום נכנסים לו דברים לראש, והוא נזכר שאלה הן מחשבות עצמאיות. פתאום נכנסות לו תמונות לראש, והוא נזכר שקוראים לזה דמיון. פתאום יוצאות לו מלים מהפה, ולפעמים הוא אפילו שומע מלים בחזרה, מהאיש שיושב מולו. כן! לא זה שבתוך המסך, אלא זה שבכורסא לידו. איש אמיתי! כזה שאפשר גם לגעת בו! כזה שאשכרה עונה למה שהוא אומר ולא מדקלם שורות שמישהו כתב לו, שלא קשורות לכלום! מדהים! ואחרי ההלם הראשוני הוא נזכר שקוראים לזה תקשורת. פתאום הוא יכול לקלוט בעיניו מלים כתובות. הרבה כאלה. לא בפורמט של שתי שורות עם מקום ל-26 סימני דפוס בשורה, אלא המון המון מלים בדף ועוד דף ועוד דף! עושר של מלים, שחור על גבי לבן! לא מרצד, לא מתחלף מעצמו! ולאט לאט מתעורר בו הזיכרון... כן, זה ספר. זו קריאה. וככה, זה ממשיך. לאט לאט, כפתור הפלאים האדום קוסם את קסמיו. זו חוויה מרתקת. מומלץ מאוד לנסות. מאוד.

VCube

New member
יווו, איך זה קרה לי

אני מסכים. צמד מילים שחשבתי שכבר שכחתי. ועוד למי? :) ויש עוד... אבל מחקתי, מחשש לתגובות מופרזות. חוצמזה קפת י ש עוד אלטרנטיבה טכנולוגית מפוארת. פשוט, תשכחי את המספרים 10, 11, 22 ותשתמשי בהם רק ללוטו.

קפת

New member
תראו

אתם יכולים להתעלם מהטלויזיה, ולהגיד שמדורת השבט היא תת-תרבות ואינה חלק מזו שלכם. אבל היא חלק מהתרבות של כל מי שמסביבכם, והיא מייצרת שיח, ואתוס ומורשת, שאי אפשר, לעניות דעתי, להתעלם מהם. אני גם לא מאמינה במדיניות יענים, יענו לטמון ראש ולהגיד: זה קקה, אנלא רואה את זה, אז זה לא קיים. כי זה קיים. אני לא צריכה לראות את כוכב נולד מהתחלה עד הסוף בשביל להבין מי זה ג'קו או נינט - תופעות תרבות שמומלץ ורצוי לבוז להן - אבל אנלא יכולה להכחיש את קיומם. אז אני מציצה ומזפזפת הלאה, כי גם לי יש מגבלות של זמן ואינטליגנציה שאני לא יכולה לבזבז בלי סוף. אז במקום לכבות את הטלויזיה שלי, אני מבקרת את הנלוז ומחפשת מה טוב אני יכולה להפיק ממנה. ואני יכולה. בקלות. אילה, את רוצה לכבות את הטלויזיה? בבקשה, אבל אל תגידי לי שאת לא שותה עדכונים מכל מי שרק מוכן לתת לך. בסופו של יום, את כמו אותו נזיר שנשא אשה על גבו, ונחשף למערומיה לחמש דקות, לעומת חברו שסירב, והמשיך לשאת אותו בלבבו כל היום כולו. להתראות בפרק הבא!

א י ל ה

New member
אז זהו

שאני לא. לא מתעלמת מהטלוויזיה, אבל בוחרת טוב טוב מה כן ומה לא לראות. יודעת מי זו נינט וגם מי זה ז'קו, ואפילו לא היה אכפת לי שהוא יעשה לי נכד וישלותתתת!!!11 אפילו נדמה לי שאני יודעת שחיים הכט זה איזה אחד שהיה לו איזה להיט פעם עם יצאת צדיק או משהו. בטח שיודעת. כמו שאמרת. הטלוויזיה מייצרת שיח ועציצים ואפוסים וכאלה ואי אפשר להתעלם מהם. לא "אי אפשר" כי "אסור". אלא ""אי אפשר" פשוטו כמשמעו. פשוט אי אפשר. זה נדחף לך לפרצוף בין אם אתה רוצה בזה ובין אם לא. מצד שני, להגיד לי שאני שותה עדכונים מכל מי שרק מוכן לתת לי אותם, זו סתם דמגוגיה עלובה. בעיקר כי אין לך מושג. זה לא שאת מלווה אותי בחיי ועדה לתחנונים שאני מתחננת בפני כל מאן דבעי, עובר ושב, וכאלה, לספר לי מה קרה למי מתי כמה ולמה. אז למה להדביק לי סתם תדמיות למה? ולהגיד לי שאני בת יענה, לעומת זאת, זו עוד פיסת דמגוגיה, שלא לומר התבצרות בתוך עמדות שחוקות ולעוסות לפיהן "מי שלא צורך TV לווריד הוא בת יענה". שטויות. אני יודעת בדיוק מי הפגיז את מי בבית חנון, מה עשה הנשיא קצב ל-א', א', ו-א', ואיפה שוכן העציץ של אריק שרון. אני לא מתעלמת. אני כואבת. ואני בוחרת. מה כן ומה לא ובאילו מינונים. זה כל ההבדל. שהאופיום יילך להמונים. אני רוצה לשמור את הראש שלי, שלי. הא ויש לי עוד הרבה מה להגיד על זה, אבל אני חייבת ללכת. תכף יש זהו זה. :)

קפת

New member
את התחננת פעם, עובדה!

נו, ולהגיד שיש לטלויזיה כפתור אדום שאפשר לכבות (באמא שלך?) זו לא דמגוגיה? אני ניראת לך אחת שמזפזפת ערוצים ולא עושה כלום חוץ מזה כאילו שפכו לי סופר גלו על האצבע המורה של יד ימין במקום לחטט איתה באף? ובקשר לתדמיות, הייתי מדביקה לך עוד בשמחה, אבל בדיוק נשפך לי כל הסופר גלו על השלט ודבק מקמח לא יעיל באותה מידה. מצטערת.

opoli

New member
לתקן!

בדקתי את הטלויזיה מכל הכיוונים, גם את החלק של הפריזר, ואין לי שום כפתור אדום. אולי גם את זה צריך לתקן?

נמאס לי כבר להגיד את זה:

זה הכי דבילי בעולם לשלם כסף עבור מכשיר שגורם לכם לבזבז כסף וגם: גורם לכם לבזבז זמן עושה אתכם ואת ילדיכם מטומטמים ואת בנותיכם אנורקסיות מכניס לכם את ג. יפית לסלון לצדן של מוטציות אחרות תופס מקום אורנה דץ אורנה דץ יאיר לפיד אורנה דץ הערוץ הראשון מהדורות חדשות שמיח"צנות את הצבא ועוד כהנה וכהנה דברים מיותרים. לגמרי מיותר וגוזל זמן. מה גם שתמיד אפשר לראות מערכונים של החמישיה ביו טיוב ואת סיינפלד אצל קפת. פראיירים.

למעלה