לתפור או לקנות?

לקשמי

New member
לתפור או לקנות?

נראה לי די מתאים לשאול את השאלה הזאת כאן. יש לי הרבה בגדים קרועים (שנקרעו כתוצאה מכביסה) ואני חושבת לשלוח אותם למתפרה. אבא שלי אומר שעדיף לי כבר לקנות בגדים חדשים במקום זה. אז אני שואלת אתכם, במקרה ויש כאן בעלי ניסיון: האם כלכלית עדיף יותר לקנות חדשים מאשר לשלוח בגדים למתפרה? האמת שמעולם לא שלחתי בגדים למתפרה כך שאין לי מושג אפילו כמה זה צריך לעלות, אבל ההיגיון אומר שזה יותר זול מלקנות. האם למישהו יש מושג כמה צריך לעלות לתפור בגד שנקרע?

מממ...

בדיוק השבוע עשיתי את זה וניגשתי לתופרת. על מכפלת למכנסיים לקחה לי 12 ש"ח לכל זוג- הבאתי שלושה. על שני קרעים קטנים היא לקחה 5 ש"ח לשניהם יחד. סה"כ זה משתלם לעומת קנייה של בגדים חדשים. אבל זה גם תלוי במצב הבגד. כשהבד הופך לבלוי וישן ואת כבר לא בטוחה שתרצי שוב ללכת איתו עדיף לקנות חדש כמובן.

לקשמי

New member
תודה

אז במקרה שלי באמת עדיף לתפור

תלוי איפה הקרע

אפשר לתקן במתפרה (ולקבל תוצאה סבירה) רק אם הקרע הוא בתפר. מעבר לזה, אולי זאת הזדמנות לראות מה כבר בלוי מדי ורצוי להעביר הלאה, ומה את באמת אוהבת, כי לפעמים למרות שלא ממש צריך חדש, עדיף כבר לקנות. ולו רק כדי לא להיראות טלאי על טלאי... ואם הקרע הוא בתפר, אגב, את יכולה לתקן את הבגד בעצמך, עם חוט ומחט. זה לא קשה.

לקשמי

New member
ניסיתי כמה פעמים לתקן בעצמי

עם חוט ומחט אבל תמיד בסוף זה נפרם. לכן אני מעדיפה לתת לתופרת.

סמסרה1

New member
תלוי

תלוי אם התיקון שנחוץ לבגדים הוא קטן או רציני. אם קטן אפשר לתת לתופר/ת אך אם אלו בגדים ישנים ובלויים אז בטח לקנות חדשים. מכפלת עולה למשל 23 ש"ח אצל התופרת בשכונה שלי.

למעלה