לתפארת מדינת ישראל

המצב עדיין יותר טוב מארצות הברית.

שם לפי כל הסקרים שנערכו ,98 אחוזים מאמינים באלוהים. בארצות אירופה ורוסיה שם (המצב פחות גרוע מבחינתי) אחוז המאמינים אומנם פחות מישראל (אין לי נתונים מדוייקים). בשורה התחתונה אנחנו נמצאים במקום "טוב(??) באמצע" כמו ברוב התחומים מבחינתי זוהי נחמת עניים. אבל איך אומרים אצלנו " זה מה יש".

אני עומד מאחורי ההצהרה שלי

במלוא האחריות. זה הקיף המון סקרים שנערכו בשנים האחרונות אם תכנס לאתרי מדע כמו" הידען" או סקרים שנערכו בסי אן אן ווגם באתר האתיאסיטים וגם באתרים דתיים אמריקנים הנתון הזה חוזר במדוייק.(פשוט לא בא לי לחפש, אני מזמין את כולם לבדוק זאת.)

justchip

New member
שלוש הראשונים שבדקתי הם:

Harris poll 79% FOX 92% ומחקר מאונברסיטת באילור (טקסס) 95% לא שזה באמת מעניין אותי , ידוע שארה"ב חריגה בתחום הזה משאר מדינות מפותחות ואין לי כח לעוד מלחמת סטיסטיקות שלא מעידה על כלום (חוץ מהעובדה שיש כנראה רב גדול ושונות גדולה במחקרים גם כן) רק קצת מוזר הטענה שכל מחקר שהתבצע עמד בדיוק על 98%

מה "לא טוב" בזה שאנשים מאמינים

באלוהים? הרע מתחיל כשאנשים שמאמינים באלוהים משוכנעים שהם, ורק הם, יודעים מה הוא רוצה (דורש) שכולנו נעשה, ולכן משוכנעים שזה לחלוטין מוסרי, נכון וצודק לדרוש, לחייב, לכפות, לגרום לכל אחד אחר להתנהג לפי הערכים שהם קבעו כרצויים בפני האל אבל זה שאנשים מאמינים באלוהים, מאמינים במתן תורה בסיני, מאמינים שלהתפלל שלוש פעמים ביום זה לא בזבוז זמן קריאה איכותי, מאמינים שאם הם ישבו בלילה כשקר בין וילונות/דיקטים לענפי דקל, זה בסדר גמור, אם זה עושה להם טוב, אם זה עושה אותם מאושרים - והכי חושב אם זה עושה אותם אנשים טובים יותר (ואת חלקם זה אכן עושה), אז מה רע??

לדעתי אתם מפספסים את העיקר...

הפסקה האחורנה: לדעתו של ד"ר ליאון, החותם החזק של יחסי דת וחברה בישראל שייך לחשיבה האורתודכסית, ובעיקר קשור לשאלה כיצד הישראלי מגדיר את עצמו: דתי, מסורתי או חילוני. לדעתו, "האורתודוכסיה היא מבנה שדרכו אנחנו חושבים מהי דת. יש ניסיונות לפרוץ את זה, ליצור הגדרות חדשות, אבל אנחנו כל הזמן טבועים באותה תבנית. לאורתודוכסיה יש אחיזה מאוד חזקה, לא רק בחיים הפרקטיים אלא באופן שבו אנחנו חושבים על דת בישראל. גם אם יהיה ויכוח של חילונים- דתיים, זהו יהיה ויכוח אורתודוכסי, כי אנחנו נבין את המושג חילוני או דתי - דרך עיניים אורתודוכסיות".

REMBRANT

New member
השארתי כאן פעם לינק לאתר

בו מפרטים היטב את העובדה שאבולוציה לא יכולה להיתקיים מבחינה מדעית, והעובדה שהאנושות תמיד הייתה דתית נובעת מין המסכנה הזאת. www.megalogic.org

Le Fay

New member
היתה אפשרות לבחור באמונה בכוח עליון

בלי השגחה אישית?

ephi79

New member
עזבי, יש גם רק 2 אפשרויות למי/ה

ברא/ה את העולם.. אלהים או המפץ הגדול, ולא אלף ואחד אפשרויות אחרות, למשל: אלהים ע"י המפץ הגדול (כמו שטוענים מדענים דתיים רבים), או אפשרות אפילו יותר הגיונית: מפלצת הספגטי המעופפת.

למעלה