לתלמידים שבכם

tongi israel

New member
לתלמידים שבכם

מה אתם חושבים שצריך מורה לאומניות לחימה לתת לכם חוץ מידע האומנותי?

eladי

New member
עצות של מורה... ../images/Emo13.gif

לחיים, ללחימה ובכלל. לא אחת המורה הוא אדם מבוגר ומנוסה יותר בחיים, ויש לו מה להציע מהנסיון שלו. וגם הנחה קטנה לא תזיק

tongi israel

New member
אהלן אלעד

לפי מה שאני מבין מורה צריך לתת לחיים של התלמיד מה? בגרות זה לא רק גיל לדעתי,ראיתי בחיי מורים צעירים עם בגרות של מורים מאוד בכירים,הנסיון מאוד חשוב,מה הדרך לדעתך להעביר אותה על הצד הטוב ביותר? וגם הנחה קטנה לא תזיק,לא מבין ראש קשה יש לי

eladי

New member
שלומות ../images/Emo13.gif

מה לתת לחיים ? מספיק שיחלוק את הנסיון שלו עם התלמידים (ויעזור להם להסיק מסקנות נכונות), וזה כבר לא מעט. ולגבי איך להעביר נתחיל ב: להוות דוגמה אישית. התלמידים סופגים לא מעט מהדרך של המורה, ולכן עליו במצב אידיאלי להוות דוגמה (ורצוי חיובית כמובן
). מורה שאומר משהו א', ומתנהג בדרך ב' מעביר מסר כפול, וזה ממש לא טוב (בעיקר בשביל ילדים).

א1ט1

New member
סופסוף משהו שאני יכול להגיב עליו../images/Emo13.gif

כי יש לי מושג בו. א. מישהו אמר בצחוק "הנחה קטנה לא תזיק" אבל אני יכול להגיד שבאמת מורה טוב צריך לפתח קשר עם החניך ולעזור במה שאפשר, אם לתלמיד יש בעיות כספיות אז שיהיה בהנחה, אם זה בעיות אחרות אז איך שאפשר,אבל להתעניין ולתת יחס טוב. ב. לתת יחס שווה לכולם,מאמן לא יכול להחליט שתלמיד אחד הוא אוהב והוא יתרגל איתו יותר והשני מעצבן אותו אז לא! ג. חינוך! לסובלנות,אדיבות,כבוד אחד לשני, עזרה לזולת, דברים שיכולים לבוא לידי ביטוי בדוג'ו ע"י שתתן לתלמיד ברמה מסוימת לתרגל עם תלמיד ברמה פחותה,ילמד את שניהם כבוד הדדי,עזרה וכו'. לדעתי יש המון חשיבות לזה שמאמן לא יהיה סגור ומופנם. בא לדוג'ו,אומר שלום,מתחיל את האימון ללא חיוך אלא קשוח כל האימון,גומר את האימון,לאוטו והביתה. לא טוב,חייבים לחייך,לדבר ולצחוק עם כולם,כמובן שלא לתת לגיטימציה לעשיית צחוק מהאימון אבל גם לא להיות רציני כמו מטאטא.

ארליכית

New member
אני חושבת שבעיקר

עצות לחים, תמיכה כשצריך וגם בלי קשר האווירה יותר כיפית ונחמדה אם יש גם דיבורים בלי קשר לאימון. סנסיי בעל הומור זה תמיד כיף.

saragon

New member
זה כייף אבל אני חושש שזה לא טוב.

אם שעור הוא שעה, רבע שעה זה חימום, רבע שעה דיבורים, ורבע שעה צחוקים. לפי חישוב מהיר נשאר רבע שעה אימון?? כמובן שאני מגזים אבל, תחשבי על זה. תלוי גם מה לומדים, אני אישית יודע, שאם אני רוצה להיות טוב "בקרב" כמו שאני טוב על המזרן, אני צריך המון אימונים מנטליים! דווקא. דעי לך שיש חגורות שחורות בקרטה, שלא עברו אימונים מנטליים כלל, ואם יפגשו מישהו ברחוב הוא עלול לנצח(להרוג) אותם. כמובן שעכשיו יקפצו אנשים ויגדו אחרת, אז אני פשוט אגיד שהכל ספציפי לגביי אותו אדם. במילים אחרות זאת דעתי. יואב.

ארליכית

New member
הבנת אותי לא נכון...

לא התכוונתי לצחוקים במהלך האימון. אצלנו בסוף האימון כשכולם מתארגנים אז יש צחוקים ואווירה טובה בכללי. לסמינרים שאנחנו נוסעים חלק מהקבוצה יש אווירה קומית וכיפית בדרך. אבל בזמן האימון אין זמן לצחוקים, אך ורק להתאמן. מה שהתכוונתי בכללי זה שאוירה כיפית וטובה בין הסנסיי לתלמידיו היא מוסיפה לכיפיות ולחוויתיות בדוג'ו.

fa jing

New member
בתור תלמיד (ובשאיפה מורה)...

בגדול אני מסכים עם רוב החברים שכתבו כאן וגם בשרשור דומה על תלמידים בפורום השכן. אבל משהו אחד לא הוזכר בשני שרשורים אלו: האחריות, להיות מורה זה אומר להיות בעל אחריות כבדה על כתפיך, שלעיתים הרבה מורים שוכחים זאת או אף גרוע מכך מנצלים זאת (כן! יש כאן נימת תוכחה ותסלחו לי על כך, או שלא). ישנם הרבה סוגי תלמידים (וכמובן שגם מורים) אך יש סוג מסויים של תלמידים שמחפשים משהו מעבר לאמנות הלחימה או למישהו שנותן עצות (על המזרן או מחוצה לו- על החיים), הם מחפשים גורו (במשמעות הרע של המילה) במודע או שלא במודע. ועל המורה להיות זהיר ולא לנצל תלמיד שכזה כפי שהיו מקרים שכאלו בעבר (על מורה מסויים בי-ם שלא אזכיר את שמו מכיוון שעדין אינו הורשע בעבירות שיוחסו לו ע"י תלמידיו).
מנהלים, אם הינכם חושבים שיש דיבה בפיסקה זו אנא ידעו אותי כאן או במסרים ואני אנסח אותה מחדש
האחריות מעבר למשמעות הרגילה של: כבוד הדדי, נתינה, יחס טוב והוגן, "חינוך" (לטוב ולרע כשצריך- בכל דוג'ו וחוקיו הוא), מוסר. הינה הדבר החשוב של לא ליפול למלכודת האגו הטמונה גם אצל טובי המורים והצנועים שבאנשים. זו האחריות. לא לנצל את התלמידים בכל אופן ובכל צורה שיכולה להתפרש ככזו, אף אם לעיתים נראה כי התלמיד "דורש" זאת. בתקווה שהודעה זו אינה מתריסה ושזה לא יהפך למגה שרשור. חנן

bmt29

New member
../images/Emo45.gif

כל כך, אבל כל כך נכון!!! מסכים איתך ב100% וגם בתור אחד שנפל למלכודת התלמיד שמחפש גורו...

saragon

New member
אגב, מה שאמרת זה מאוד דומה לזה

שאנשים מעריצים מישהו מאוד, וחושבים שהוא הכי מושלם בעולם, ואח"כ מגלים שהוא לא הבן הטוב שחשבנו שהוא. ואז זה מאוד כואב, ומאוד מאכזב. וזה קרה לי מס' פעמים, וחבל. לפי דעתי, אם זה לא ה', אז שום דבר לא שווה שיעריצו אותו את כדיי כך ( אפילו לא נינט טייב)

למעלה