לתכנת MFC ולהשאר שפוי?

hatulflezet

New member
לתכנת MFC ולהשאר שפוי?

שלום כולם, כן אני משוחד - אבל לא סתם - אחרי 3 שנים עם QT אני לא חוזר לMFC. לפחות כך חשבתי. אחת הסיבות העקריות לכך - היא הקושי ביצירת ה"קשרים" בין הקומפוננטים השונים - שידברו בינהם. QT פתחה את עיני לכך, שיש דרך אחרת - שפויה. מסתבר שאני לא היחידי שחש כך. מצ"ב לינק לספריה, שמייסמת את מנגנון הSIGNAL SLOT - שמאפר לייסם אותו בעקרון תחת כל מערכת שהיא תומכת ++C סטנדרטי. אני ממליץ בחום לנסות - במיוחד כי זה יאפשר (או אמור לפחות) לכם להמשיך לתכנת MFC אבל, זה מביא הרבה יתרונות,לא רק פשטות - לדוגמא - RUSABLITY הרבה יותר מוצלח לקוד שלכם. הספריה עצמה היא לא QT. אני עצמי לא ניסיתי אותה - אבל אני בהחלט הולך לנסות - בפרויקט הבא תחת חלונות. (תחת QT אין בה צורך) אם יש משהו שזה מעניין אותו - אשמח לשמוע חוויות. תהנו (לשם שינוי)
SIGSLOT

hatulflezet

New member
hehe

האמת, אני סקרן לנסות. כבר המלצת עליה בעבר - והעפתי מבט... החסרון שלה הוא שהיא לחלונות בלבד... אני בעקר עובד תחת לינוקס... בכל אופן - ההודעה שלי לא היתה קידום QT - אלא מנגנות הסיגנל - סלוט. אולי תנסה את SIGSLOT עם WTL - ותגיד מה אתה חושב? זה מה שטוב בספריה הזו - היא עובדת יחד עם - ולא במקום.

gilad_no

New member
בדקתי

נורא מזכיר את WTL מבחינת העבודה. כמו שציינת, WTL זה אכן לחלונות. אני עובד רק על חלונות כך שאין לי בעיה. היתרון שלה (כמו SIGSLOT) הוא בקלות השינויים. מכיוון שהיא בנויה סביב טמפלטים, קל נורא לשנות ולהתאים לדברים אחרים. החיסרון הוא שרוב המתכנתים מפחדים מטמפלטים :). גם WTL עובדת בצורה דומה כאשר הוא צריך להודיע על ארועים. הוא נותן לך להגדיר פונקציות במחלקה היורשת ויודע להשתמש בהם (ולא פונקציות ווירטואליות!). בכל מקרה, אני עובר על הקוד של SIGSLOT. קראתי את התיעוד ונראה ממש נחמד. יש לי כמה רעיונות שאפשר לממש את הסיפרייה הנ"ל שם. אחד הדברים שאהבתי הוא האפשרות לחבר ולנתק בהתאם לצורך. כך ניתן להודיע על ארועים רק כאשר מפעילים משהו מסויים ולא בכל פעם.

hatulflezet

New member
אחלה

ניראה לי שאני הולך לנסות את זה על חלונות - WTL+SIGSLOT - בהזדמנות הקרובה...

hatulflezet

New member
אחלה

ניראה לי שאני הולך לנסות את זה על חלונות - WTL+SIGSLOT - בהזדמנות הקרובה...

hatulflezet

New member
בעיה ../images/Emo163.gif

"אני עובד רק על חלונות כך שאין לי בעיה. " hehe - אתה יודע, שלב ראשון בטיפול בבעיה, הוא להודות בקיומה...
או, מי שנולד בחושך, לא יודע שיש אור, עד שהוא לא רואה אור....

gilad_no

New member
אל תדאג לי ../images/Emo9.gif

אני עובד גם על לינוקס. בינתיים אני לא מתכנת בה (עקב דרישות שוק), אבל אני מכיר חלופות אחרות. מה לעשות שבינתיים רוב המחשבים מריצים חלונות? אם תצליח לשכנע את הלקוחות שלי שהם צריכים גירסאות לינוקס, מה טוב. אבל בינתיים הם לא מעוניינים בהגירה.

hatulflezet

New member
לא דואג

פשוט לא יכולתי להתאפק - המשפט עם "אין לי בעיה" שפוט התחנן לניצול...
אני לא בעסק של לשכנע אנשים - בלי קשר לנושא. יש לי דעה בנושא, ואני מביע אותה בשימחה - אבל לא כדי לשכנע - אם כי זה נחמד אם זה כן משכנע... אם חלונות עובד בשביל מישהו - וזה טוב לו - לבריאות.

למעלה