לתומכי שלי

צורי80

New member
לתומכי שלי

מה תהיה דעתכם עליה אם היא תשב בשולחן הממשלה עם ביבי וליברמן? (ולא נכנס לשאלה מי יהיה בראש השולחן)

שילת של

New member
האם יש סיכוי כזה?

היא תהיה תוספת נכבדת לממשלה

לא תומכת שלה בעצם לא תומכת של אף אחד.

blackbomber

New member
יש סיכוי, אם למפלגת העבודה יהיו 14-15 מנדטים

לי אישית די ברור שה"שלד" של הקואליציה הבאה יורכב מליכוד ביתנו + מפלגת הימין, לדעתי הסיכום הכללי יהיה כ 55 מנדטים.
הצלע הנופת תהיה מפלגת השמאל/מרכז הקטנה ביותר שתשלים ל 66 67 מנדטים את הקואליציה.
כמובן שאם המפלגות האלו תסרבנה להצטרף (כאשר ללפיד אין סיבה שלא להיכנס), או שתצבנה דרישות קשות בתמורה להצטרפותן, מכאן שתמיד יש את החרדים, כואב ויקר אבל זה מה שיש.

שילת של

New member
הרגשתי ששלי תצטרף היא כבר אמרה שאינה

מעוניינת לשבת באופזיציה.
הרי בממשלה סיכוייה לפעול למען בוחריה הם גדולים יותר, מאשר לשבת באופוזיציה כמעט בחוסר מעש.

blackbomber

New member
זה או היא או לפיד, כך אני מתרשם.

לי אישית נראה שיהיה ממש "מרוץ" מבחינת שניהם על ההצטרפות! למה?
יחימוביץ - 41 מיליון ש"ח גירעון למפלגה, אין מצב שתשרוד 4 שנים באופוזיציה במציאות הזאת.
לפיד - אם יהיה באופוזיציה, ייעלם בדיוק כמו מפלגת קדימה.

מי מהם שיצטרף יצטרך "לשכוח" מהשאיפות שלו בתחום המדיני והכלכלי ולהסתפק בלהביא הישגים לבוחריהם בתחום האזרחי, יען כינונה של חוקה שתכלול את שינו שיטת הבחירות/ממשל, גיוס שוויוני ותיקון חוקי מדינה שלא מתאימים כבר לתקופה.

שילת של

New member
לילה טוב עייפתי

ושוב כיף לראות את כתיבתך הנקיה היא ברורה נהירה וכעת אינה מתישה.

גירעון מפלגתי הוא לא בסיס להכרעות פוליטיות.

המחשבה שהעבודה, שזה עתה חזרה לחיים בזכות הנפת דגל אידאולוגי אחרי שנים של אופורטוניסטיות תוותר על הכל רק כדי לכסות גירעון היא ממש מגוחכת. בכל אופן, מכיוון שמימון מפלגות נקבע על פי מספר המנדטים, הצלחה יחסית בבחירות תפתור, לפחות חלקית, בעיה זו.

באשר ללפיד, כמה נקודות:
1) נתניהו לא יעשה קואליציה ללא שותפיו הטבעיים, החרדים וש"ס.
2) החרדים וש"ס לא יאפשרו שום שינוי "בתחום האזרחי".
3) לפיד לא יכנס לקואליציה בתנאים אלו.

לסיכום, או שתהיה ממשלת ימין, או שתהיה ממשלת שמאל. לא יכול להיות משהו באמצע.

blackbomber

New member
אין הגיון בטענותיך

מפלגה בלי כסף היא מפלגה שמתרסקת, מפלגה חסרת השפעה שכל מהותה זה לכלוך מתרסקת, לדוגמה מפלגת קדימה.

מפלגת העבודה "שבה לחיים"?
מפלגת קדימה איבדה עפ"י הסקרים כ 24 מנדטים ומתוכם קיבלה העבודה רק כ 7 ..... זה "חיים"?

1. החרדים הם "שותפיו הטבעיים" של נתניהו אך ורק עפ"י התקשורת, בפועל מדובר ב"יריבים".
החרדים הם רק fallback במקרה של התעקשות מפלגות מרכז להיכנס לקואליציה בתנאים ראויים כפי שקרה בקדנציה הקודמת עם מפלגת קדימה.

2. אם תהיה אפשרות להקים קואליציה נטולת חרדים, היא תקום!!! וזה הגיוני ביותר וגם זול ביותר.

לסיכום:
ממשלת שמאל לא תהיה.
או שתקום ממשלת ימין/מרכז, או שתקום ממשלת ימין/חרדים.
זה יהיה תלוי ב"בגרותן" של מפלגות המרכז! ועפ"י המסתמן וגם המשתלם, מפלגת יש עתיד תהיה השותפה.

ALLEGRO10

New member
הנחותיך לא בהכרח נכונות

1) העבודה שבה לחיים אבל לא חוזרת לגודלה המקורי.
2) החרדים וש"ס הם שותפים לליכוד אבל לא בכל מחיר. כבר היו קואליציות ימין ללא החרדים ו/או ש"ס.
3) בהחלט ה'ליכוד ביתנו' יוכלו להקים קואליציה עם העבודה (ובעדיפות שניה "יש עתיד") והבית היהודי ולהשאיר את החרדים וש"ס באופוזיציה, תוך שהממשלה ממשיכה לתמוך במוסדות החינוך שלהן (תוך קיזוז כספים) והן תומכות בקואליציה מבחוץ. גם זה היה בעבר ולכן אפשרי בעתיד.
4) לפיד יהיה הגורם שהכי ירצה להיכנס לקואליציה ולו רק כדי שהוא יוכל לבסס את מפלגתו על משרות ממשלתיות (לא רק המשרדים עצמם שהוא יאייש, אלא בכלל בשירות הציבורי). לפיד באופוזיצתיה זה חצי הדרך להתפרקות רשימתו עד לבחירות שלאחר מכן, בעוד כ-5 שנים מהיום.
5) להערכתי תהיה ממשל 'ליכוד ביתנו' עם 'העבודה' ו'הבית היהודי'. זו האופציה הסבירה ביותר הנראית נכון לעכשיו.

בדיחה מצערת

זה היה יכול להיות כבר בקדנציה הנוכחית. לבני הציעה להצטרף לממשלה ללא חרדים, ביבי סרב. מופז הצטרף לממשלה, ביבי שימר את החרדים.
אתה חוזר על הניגון הזה כבר חמש שנים ללא הועיל.

מבחינת ביבי ביתנו (אני מקווה שזה לא נחשב לכלוך בקנ"מ המופרך שלך), החרדים הם שותפים ראשונים לקואליציה. אם הוא מגיע איתם ליותר מ 60 מנדטים, ובפרט שאין איחוד לאומי ויש למעשה מפד"ל אחת גדולה (אם בנט יזכה, היא תהיה לדעתי יותר גדולה מכרגע), הוא יוריד על הברכיים את מי שיסכים כדי לשבת בממשלה, עם שלמוני חרדים למכביר.

מקווה שלא לפיד ולא שלי יסכימו להתבזות כך.

blackbomber

New member
ניתוח ממש לא לעניין.

אילו לבני לא היתה דורשת בתחום התבוסנות ו/או הרוטציה, היא היתה בקואליציה והחרדים היו בחוץ!!!|סדגש
היא טעתה, אין לה אלא להלין כנגד עצמה, אבל לבוחריה יש הרבה מה ללמוד מטעותה/טעותם.

החרדים הם מתחרים!!! והם כבר מסוכנים...
נתניהו ראה את בריחת הקולות לשס', הוא השכיל לבלום את התופעה.
כאשר נתניהו התאחד עם ליברמן, הוא הראה היטב מי השותף הטבעי.
החרדים? הם רק FALLBACK במידה שף אחת ממפלגות המרכז/שמאל לא תקפוץ ותצטרך לקואליציה.

ראית את הביזוי שעברה מפלגת קדימה באופוזיציה?
נראה לך שלפיד או יחימוביץ ירצו להיות באותו המצב, זאת במקום להיות שרים ולהשפיע?
לללאאאאאא.......

זה לא נכון

החרדים הם מתחרים בעיקר לתפיסתך, שאותה אתה מציג כבר ארבע שנים, אבל לא ראינו שום תמיכה לזה במציאות.
ציפי לא התעקשה על רוטציה, אבל נתניהו לא הסכים לוותר על הגב הרחב של ש"ס. גם כשמופז הצטרף לקואליציה, נתניהו עשה הכל כדי למסמס את כל הבטחותיו והמשיך באותו אתנן מוכר לחרדים.

גם בכנסת הבאה, נתניהו יישב עם שותפיו הטבעיים קודם כל - ש"ב ואגודה, ורק אחרי שהוא יוודא קואליציה יציבה (אני מניח שעם מפד"ל ש"ס ואגודה הוא יהיה באזור ה 63-67), הוא יחפש את מפלגת השמאל שתאפשר לו קואליציה יותר מתונה - בדיוק כפי שקרה בבחירות הקודמות. אחרי שהיתה לו קואליציה של 61 ח"כים (בלי האיחוד), הוא קיפל את ברק והכניס אותו לקואליציה. כך בדיוק יהיה גם הפעם.

האופוזיציה היא אופציה לא רעה למפלגה שיודעת לצעוק. הבעיה של קדימה היתה שאין לה קול אחיד להשמיע בשום נושא, מפלגה אופורטוניסטית. לעבודה יש קול ברור - היא יכולה להתחזק מהאופוזיציה.

בכל מקרה, היא לא תהיה תחליף לחרדים. זה קיים רק בתאוריות שלך.

blackbomber

New member
אני מכיר את העניין אחרת.

ותאמין לי שאני יודע.

נתניהו כבר לא רואה את החרדים כ"שותפים", אלא כ"יריבים"! אבל יריבים שיש להם הפוטנציאל להיות FALLBACK.

בסיס הקואליציה הבא יורכב מהליכוד ביתנו + מפלגת הימין, להערכתי מדובר יהיה בכ 55 מנדטים.

וכעת... יתחיל ממש "מרדף"!!! כי כל מפלגה שתהיה באופוזיציה, תתרסק בדיוק כמו קדימה... אפס מעשה, אפס פרודוקטיביות, אופוזיציה מפולגת ולא הומגנית, חובות כבדים (מפלגת העבודה).

גם לחרדים יש הרבה מה מהפסיד בקואליציה....

במציאות הזאת, טבעי שנתניהו/ליברמן יבחרו את המפלגה ה"זולה" ביותר מבחינת דרישות, לדעתי תהיה זאת מפלגתו של יאיר לפיד.

יש לי חדשות בשבילך. החרדים הם תמיד

האופציה הזולה ביותר.
תראה מה הולך כאן - נתניהו קיבל מהם 4 שנות שקט ודממה. 100% תמיכה, בלי איגוף משמאל, בלי איגוף מימין, כשהרימו להם להנחתה (דיור למשתכן) הם הנחיתו, הוא ידע שהם ינחיתו. הם ההשקעה הכי משתלמת לו כראש ממשלה.
לפיד יכול בשניה להפוך להיות זה שמפיל את הקואליציה, ואז החרדם הם לא "אופציה שניה", הם יהיהו ברירה יחידה. והם יחלבו את הלשד במצב כזה.
הם זולים. תלמידי הישיבות כבר מתוקצבים, לקחת מהם את התקציב יהיה בעיה רצינית יחד עם לפיד, ואם אחרי שיפגעו להם בכיס עם לפיד, יגלו שלפיד עושה סלטו לאחור, הם יחזרו בענק - עכשיו שחייבים אותם, הם יידעו לשחק את הקלפים היטב.

ונתניהו, למרות הסיפורים שלך, מוכיח כבר עידן שהם השותפים הטבעיים שלו. שוב ושוב ושוב. כשהיה צריך להפיל את לבני - ש"ס עשו את זה בשבילו. עכשיו בקואליציה - הם היו השותפים הטבעיים. גם בקואליציה הבאה זה יהיה המצב.

העובדה היא שאופוזיציה עם קול אחיד יכולה להתחזק (נתניהו מול קדימה, רבין מול שמיר, בגין מול רבין). ואנשים יכולים להיות מרוצים מאופוזיציה שדואגת שגם קולם יישמע - גם אם אין לה נגיעה ישירות לשלטון.

blackbomber

New member
הכל עניין של "מחיר"

כשרואים מה קרה לקדימה באופוזיציה, ברור שלמפלגות העבודה ויש עתיד יהיה אינטרס עליון להיכנס לקואליציה, גם תמורת אפס מחיר!!!! כי זה עדיף על התרסקות/הכחדה בשולי קיצון האופוזיציה בחברותא ערבית.

ביזיונר הייתי וביזיונר נשארת מפציץ

רואים שאין לך אפילו טיפה כבוד עצמי ולכן נבחריך יכולים להמשיך ולדרוך עליך חופשי. האם כבר הספקת לשכוח איך רק לפני שנה הצהרת מעל כל פורום ובעיקר בפורום אקטואליה שליברמן אדונך ינצח את ביבי בבחירות הבאות וייקח אותן בהליכה? בזמן שאותו ליברמן השתין עליך בקשת ותכנן כר אז את חבירתו בניגוד לרצונך לאותו ביבי שלחץ את ידו של מכחיש השואה שהצהרת שלא תצביע לו או למפלגה בראשותו לעולם, כבר אז אמרתי לך שאין סיכוי שזה יקרה. גם בקיץ האחרון שמתי לב שהצהרת שבעקבות דרישת ישראל ביתנו לגייס את החרדים, ליברמן יעבור את ביבי בבחירות הבאות, אלא שכנראה לא שמת לב שליברמן לא עשה דבר כשביבי הראה לו אצבע משולשת והעדיף את החרדים על פניו. מה שאומר שליברמן אדונך היה כבר אז בכיסו של ביבי. ופתאום עכשיו אחרי האיחוד אתה פתאום בעד ביבי ובעד זה שליברמן נמצא בכיסו ואפילו לא מנסה להתמודד מולו בבחירות הקרובות. מה שמוכיח שאני שוב צדקתי ואתהנ שוב טעית. אבל כמובן שלעולם לא נשמע ממך הודאה שטעית, גם כשזה ברור כשמש.

אז תמשיך להתבזות ולעשות מעצמך צחוק, ואל תתפלא שאף אחד כבר לא יתייחס אליך ולהערכותיך ברצינות.

blackbomber

New member
מוטב שתתעסק עם גבירתך זועבי.

איתי לו יהיו דיונים מהותיים וענייניים כל עוד אתה מלכלך ו/או פרובוקטיבי.
תודה.

זועבי לא גבירתי

לא בחרתי בה מעולם ולא אבחר בה לעולם. היא לא מייצגת אותי בשום תחום, ועל גן לקרוא לזועבי גבירתי זו טיפשות לשמה מפציץ. אבל מה אני אגיד לך... תמשיך להתבזות ולעשות מעצמך טוב, אם זה עושה לך טוב...

blackbomber

New member
ליברמן לא "אדוני".

ביקשת פרובוקציה, קיבלת תגובה.
כך זה בחיים.

ALLEGRO10

New member
לא רק בומבר בעד ביבי, גם יחימוביץ בעד ביבי

יחימוביץ אמרה זאת כמה פעמים בשנתיים האחרונות. המכשול להצטרפותה עכשיו לממשלת ביבי הן הבחירות שבעוד כ-3 חודשים.

למעלה