לתבוע או לא

• פותח הנושא xy234
  • פורסם בתאריך

xy234

New member
לתבוע או לא

שלום רב.פניתי אליכם בבעיה שיש לי לאחר כשבועיים שנכנסתי לדירה התגלו רטיבות בחלק רחב מהבית מעל לחיפוי.לפי מה שנראה לי מוכר הדירה (דירה לא חדשה כ13 שנים) צבע את הדירה קרוב למכירת הדירה כך שנראה שהכל תקין ויפה.הזמנתי מהנדס בודק והוא שר אמר לי שעקצו אותנו שהרטיבות לא התחילה פתאום והמוכר בטוח ידע על זה ומכר שלא בתום לב.בנוסף שאלתי את הצבעי שצבע לו את הדירה מה הוא עשה והתברר שהוא עשה לו תיקונים של רטיבות מה שמחזק את הדעה שהוא פשוט עבד עליי. אין לי נסיון ואני דיי חושש מהגשת תביעה נגדו ניסיתי לדבר איתו אך הוא נפנף אותי.מה לדעתך עלי לעשות והאם בית המשפט נוטה במקרים אלו עם המוכר אודה על התשובה רונן

מציעה שתפנה

לקבלת ייעוץ אצל עו"ד. אם תוכל להוכיח שהמוכר ידע ולא גילה, בית המשפט יפסוק לטובתך. ההליך דורש הגשת חוות דעת וכמובן רצוי להיות מיוצג ע"י עו"ד.

xy234

New member
אבל

פניתי למהנדס מבדק בית והוא אמר לי שעקצו אותי והוא יכתוב חוות דעת על זה כמו כן הצבעי אמר שהיו לו בעיות רטיבות כמובן שאפנה לעורך דין אבל האם במה שכתבתי מספיק כדי לתבוע ומה יהיו הסיכויים מנסיונך

זה כנראה מספיק

כדי לתבוע. הסיכויים תלויים בחוות הדעת ובזהות מי שכתב אותה. כמובן שהצד שכנגד יביא ראיות ויבקש להגיש חוו"ד נגדית ואולי ביה"מ ימנה מומחה מטעמו. אם בשיקלול כל אלו הכף תיטה לטובתך, אז התביעה תתקבל.

xy234

New member
בודק מוסמך?

תודה על התשובה המהירה.כל פעם מתעוררת שאלה חדשה והפעם מה הכוונה זהות כותב חוות הדעת?הזמנתי מהנדס מחברת בדק בית בשם מודי אם השם אומר לך משהוא ואם לא אולי תמליצי לי מהנדס בעל שם שבית המשפט רואה בוא אדם רציני ומוסמך וכמובן מוכר בתודה רונן

כאן זה לא המקום לתת המלצות

מציעה להתייעץ עם עו"ד העוסק בתחום, הוא יפנה אותך למומחה שדעתו נחשבת בביה"מ.

למעלה