לשתף..

יאסס

New member
לשתף..

ככה .. היום היה לי שיעור ערבית ואז המורה פנתה אלי ואמרה לי "אני רוצה לתת לך פתור ..תכתבי עבודה ואני אתן לך ציון פנימי גבוה בערבית ".. זה נרוא עיצבן אותי..אולי קשה לי והכל ..אבל הרגשתי כאילו היא מרחמת עלי "יש לך הרבה על הראש..ישלך מספיק צרות בחיים ".. ואולי המערכת מנסה לבוא לטובתי אבל ..איזה צרות ישלי בחיים?למה אתם עושים ממני מסכנה כשאני מנסה לנחם את עצמי ולהגיד לעצמי שאני כלכך לא מסכנה! בקיצור ..בגלל היותי רגישה בכיתי המון ובדיוק נגמר השיעור והתחיל שיעור לשון ואז המורה לערבית ראתה שאני מרגישה לא טוב אז היא אמרה למורה ללשון שאני אצא להתאוורר ואחזור עוד 5 דק' לשיעור .. בקיצור יצאתי החוצה ..היה התקף..דיי קצר..אבל מתיש..היה לי שבוע עמוס וגרוע והמורה לערבית עוד יותר ביאסה.. חזרתי לשיעור עם עיניים אדומות ובהתקף עצבים (שקורה לי בדר"כ..) חברה שיושבת לידי שאלה אותי אם היה לי התקף אז סיפרתי לה ואז המורה ללשון צעקה עלי "יסמין עם כל המסכנות והעצבות שלך אין לך סיבה לדבר..".. ואז כבר לא יכולתי להחזיק את עצמי זה היה ממש לא במקום אז אמרתי לה "מה את רוצה?!"(כן בחוצפה..) ואז היא עשתה פרצוף של שוק ואמרתי לה "את לא תדברי אלי ככה ".(עוד יותר בחוצפה). והיא אמרה לי לצאת החוצה ולא לחזור .. נתתי אגרוף לקיר ויצאתי.. חשבתי על זה ואמרתי שלא כדאי ללכת איתה ראש בראש כרגע כי ישלי בגרות עודמעט אז באתי לדבר איתה והיאאמרה לי "אני לא רוצה לשמוע אותך בכלל..רק שתדעי שכבר דיברתי עם אמא שלך ושאני הולכת לדפוק אותך בציון הגשה".. הייתי בשוק ובנסיונות כושלים ניסיתי לשכנע אותה לדבריתי והיא לא הסכימה .. ועכשיו הציון הגשה שלי יהיה נמוך בגלל נקמה של מורה ילדותית על דבר שלא בשליטתי :\ באמת שלא..רציתי להתנצל ..אבל המשפט שהיא אמרה היה מעליב ומזלזל .. ובדיוק בהתקף אלימות .. לא יודעת כבר מה לעשות...מיואשת.. מעריכה את מי שקרא.. יסמין

אין מחנך? מלווה? יועץ/ת חינוכית?

שאת יכולה לשתף אותו במקרה.. כי זה ממש לא נשמע לי תיקני היא לא יכולה 'לדפוק' אותך בציון הגשה בכלל שהתחצפת אליה(ועוד אחרי שהיא לא התייחסה כמו שצריך גם כן).. אין שום סיבה שתשבי בשקט כי היא המורה, היא היתה לא בסדר וצריך לשים אותה במקומה.

ענת881

New member
באמת קצת מבאס...

יש ימים כאלה, שבא לך לצעוק על כולם ואף אחד לא באמת מבין אותך

אסור לך לוותר למורה קטנונית ....

אסור היה לה לדבר אליך כפי שהיא דיברה ויש לך את כל הכיתה כעדים ....כמו שהיא רוצה לדפוק אותך בציון את יכולה לדפוק אותה ע"י הגשת תלונה אבל.... מציע לך לפנות ליועצת ביה"ס ע"מ ליישב את ההדורים שהרי ...היא לא הייתה צריכה לדבר אליך ככה ואת לא היית צריכה לענות לה כפי שענית. שתיכן לא הייתן בסדר אבל לך זה עלול לכאוב יותר . אני מבין את שעובר עליך בתי חולה בזה 6 שנים וגם לה היו לא פעם התפרצויות זעם בכיתה אבל המערכת דיי הבינה . שוב ...אסור לך לוותר המורה הזו עלולה לפגוע בעתידך בגלל משפט אחד ד"א מי שרוצה לקבל כבוד חייב לתת אותו קודם. שיהיה בהצלחה ואל תוותרי רפי

aerox

New member
תגלי ת'רחוב שלה של הבית :)

ואנחנו נפתור לך ת'בעיות .... לא סתאם בעיקרון כמו שרוב העונים אמרו תעמידי אותה במקומה זה די חוצפה לפי דעתי ...

מה שהייתי עושה במקומך

דבר ראשון ספרי להורים מה בדיוק היה ואיך היא דיברה אלייך אני מאמינה שזה לא יעבור בשקט אצלהם שדיברות אלייך ככה מזה עם העצבות והמסכנות למה מי היא בכלל שיוכלה לגשת לחיים הפרטיים שלך ועוד באמצע שיעור דבר שני את הולכת למחכנת או יועצת אבל אני הייתי פונה ישר למנהלת ואומרת לה שזה פגע בך אישית השפיל אותך והרגשת שחדרו לך לפרטיות ואמרו דברים לא קשורים שאין זכות למורה הזאת להגיד תהיה נחושה בדעתך שאת לא מתכוונת לעבור על זה בשקט ואין לך על מה להצטער בכלל ואז תראי שיקשיבו גם לך עדיף ללכת איתה ראש בראש כי את לא עשית פה שום דברכ לא בסדר..! אני לא הייתי מצליחה לעמוד בפה שלי והייתי מתחילה לקלל אותה חח אבל עזבי פשוט תעמדי על שלך בהצלחהה

אמא של ס

New member
חבל על הזמן

אם זה היה קורה לבתי לא הייתי נחה לרגע ולא מניחה למורה, כיון שמדובר במורה אטומה. אם את לא מצליחה לישר את ההדורים אתה תערבי את ההורים ותבקשי פגישה עם המורה והיועצת בבית הספר ואם זה לא עוזר אז לערב את מנהלת בית הספר. את יכולה לאיים בתלונה למפקח על דבריה ועל הרצון שלה לפגוע בציון . לא לוותר. אני יכולה לומר לך שאני באופן אישי הגעתי פעם עד מפקח - (לא קשור לבתי או לאפילפסיה ) שלחתי פקס ודרשתי שהפקס שכתבתי יכנס לתיק האישי של המורה. אני יכולה לומר לך שהתכוונתי לכל מילה וזה הלחיץ מאד את המורה. לדברי המנהלת המורה הבינה שטעתה ולא ישנה כבר שבוע בשל השיחות שאני מנהלת עם המפקח. המפקח והמנהלת ביקשו ממני לותר. לבסוף דרשתי התנצלות של המורה מבני (בפני כל הכיתה) שאותו היא העליבה והשפילה בכיתה,ואכן כך היה. תלמידים הם בני אדם אני לא מוכנה ליחס מחפיר . אני דורשת גם מילדי לכבד את המורים .

איזה חוצפה!

מכירה את כל הרחמנות של האנשים למשמע שיש לך אפילפסיה וזה אחד הדברים המעצבנים... אבל יש כאלה שלפעמים לא מצליחים להבין את זה כמו שצריך המורה הזאת ממש חצופה, זה נכון שבד"כ מתחילים להתחנף למורים לקראת תקופת הבגרויות[מי לא רוצה מגן גבוהה?] אבל לבוא ולשלול ממך את זה אין לה זכות!ובמיוחד לא על נקמה! תעשי שיחה איתה עם עוד אנשים שיהיו מעורבים, תכתבי לה מכתב אם זה לא עובד, את יכולה גם לספר לה על ההתקף שהיה לך אם נראה לך שזה יעזור... אם זה לא עובד= תרביצי לה
בהצלחה!

ruthty

New member
הי יסמין

המורה לערבית רצתה רק להקל עליך ואין בזה דבר רע ראי המורה לערבית שהיא רגישה יותר רצתה לעזור ואת כעסת המורה ללשון שהיא לא כל כך רגישה דרשה ממך ואת כעסת כרגע צריך להוריד את הטונים בהצלחה שבת שלום

יסמין היקרה!

תראי אני לא הייתי התלמיד הכי טוב בעולם אבל אני יחלק את התגובה שלי לשניים
1) המורה לערבית לערבית בני המקרים לא הייתה בסדר, לפנות לתלמיד ולהגיד לו את שאמרה זו בעיה שצריך לטפל בה בלי קשר לשום דבר
יש דרכים אחרות לעזור (לתגבר אותך במקצוע בספריה יחד עם המורה). 2) המורה ללשון היא חוצפנית שמקומה לא במע' החינוך
אבל גם את כנראה הגבת יותר מדי בחריפות
. כדי לתקן את מה שקרה ולדאוג שהציון שלך לא ייפגע אני באמת מציע לך לפנות למספר גורמים. א) יו"ר מועצת תלמידים (עירוני או מחוזי) - התפקיד של יו"ר המועצה הוא לייצג
אותך
ולדאוג לאינטרסים שלך. ב) יועצת שכבה
. ובשונה ממה שרוב האנשים אמרו, תחשבי מה היא עשתה לא בסדר ומה את עשית לא בסדר, תציגי את שני הצדדים (מורים אוהבים אתזה). בד"כ יש היררכיה די ברורה והמנהל עומד בראשה.לכן אני מציע לפנות קודם כל ליועצת ולמחנכת ולראות איך הן יכולות לעזור לך. אני מאחל לך המון הצלחה. עומרי

gal126

New member
מענה להתנהגות המורה ללשון

שלום רב כך ניראת מערכת שלוקה בחסר בנושא חוסר המודעות למאפייני המחלה במערכת החינוך הם גדולים. עליך לערב את הורייך בשיחה משותפת יחד עם יועצת בית הספר ומנהל/ת חטיבה ומנהל/ת בית הספר ובמידה ולא תהיה התייחסות יש לפנות אפילו למפקחת בית הספר. אולי זה יראה לך קצת הקצנה אך רק בדרכים אילו תוכלי להצליח ולהעמיד את המורה המקצועית על טעותה. התנהגות כזאת מתאימה לתקופה שלפני 20 שנים כאשר המודעות הייתה למעשה חוסר מודעות של המערכת מתוך ניסיון . בהצלחה תמר

למעלה