לשתף

וכמו שנאמר...../images/Emo62.gif

איני זוכרת בוודאות ובדיוק את האימרה...ובכל זאת זה הולך ככה: ....אי אפשר לפתור בעיה , באותו כתב היד שבו נכתבה.... ולגבי האסטרולוגיה,(לא שיש הרבה להוסיף על כ ו ל משנאמר ע"י אלי ואורי) אנחנו כאן בפורום (או לפחות אני),מנסים לברר את ההקשרים בין הטארוט לבין גישות אחרת ,למשל אסטרולוגיה. "הריידר" שבדרך כלל מועדף ע"י מתחילים, אינו עושה את ההקשר הזה ולכן עדיף ללכת מהקל לכבד.כמו שאורי ציין,קלפי הקראולי וההרמטיק ויש עוד סוגים שכן עושים "הרחבות" לאסטרוליגיה וגם לקבלה. בסך הכל "ההרחבה" מאפשרת להתחבר לעומק האנרגטי של שקלף על פי ההקשר של יוצר הקלפים...זאת אפשרות לחקירה,אין פה דברים מוחלטים. ולגבי ה"סאטורן" בגדי ששאלת קודם,בתיקצור- לכל "מזל" שמש יש כוכב שנקרא "שליט המזל". אותה הפלטנה שמתקשרת למזל מסוים מהדהדת לתדר מסוים מאוד- מדגישה אספקטים,תכונות,וכו´ "סאטורן" למשל הוא שליט מזל "גדי" "סאטורן" מייצג בגרות,רצינות,אחריות,לעיתים קושי.... ולכן מגל גדי מתחבר לכל אלו ועוד תכונות כמו-שאפתנות,השגיות ועוד ועוד אני ארשום לך פה ולו רק לידיעה כללית בשלב זה: "שמש"-שליט מזל אריה/אש "ירח"-שליט מזל סרטן/מים "ונוס"-שולטת במזל שור וגם מאזניים/אדמה "מארס"-שליט מזל טלה/אש "מרקורי"-שליט תאומים/אויר וגם בתולה (יש המיחסים לבתולה את "כירון") "יופיטר"-שליט מזל קשת/אש "אורנוס"-שליט מזל דלי/אויר "פלוטו"-שליט מזל עקרב/מים "נפטון"-שליט מזל דגים/מים בהצלחה

longshut1

New member
יפה אמרת-ותוספת קטנה בנוגע לכירון

גם אם שוקלים לייחסו למזל מסויים,הדעות עדיין חלוקות בין הבתולה למזל נוסף-וכדי שלא אדבר כאן סתם שטויות,כדאי לפנות למומחה בענייני אסטרולוגיה,גאון הדור,ועוד כמה סופרלטיבים שתרצי (בכל הרצינות)-גיל פרחי,מנהל פורום אסטרולוגיה בנענע.(ותגידי לאבא ששלחתי אותך!!חחחחח) יאללה ביי אגב-מעניין מה יהיה כשכירון יתקבל ככוכב מן המניין-איזה קלף בדיוק נייחס לו?האם לא נייחס?האם חובה לייחס לכל כוכב קלף?דיון מעניין,אך לצערי עדיין לא הושגה הסכמה לגבי מיהו כירון..

לשתף ../images/Emo140.gif

טארוט או פלורליזם מחשבתי מהול בפילוסופיה ,או שאלות של "האם ובכלל"... אחרי יום מ ו ט ר ף...משהו קטן...על חיזוי.. בתקופת גאות בחיי,כאשר הבלבול היה רב בכל אשר אפנה, רציתי,רציתי תשובות חד משמעותיות ומכיוון שלא נולד עדיין "הפותח" שיכול לאמר לי זאת, נהגתי לעשות זאת בעצמי...(אם אין אני לי, מי לי ). אוקצור, גם זה לא ממש עזר ...מי לי..מי לי.. החלטתי לעשות ניסוי (בעיית גבולות חמורה???) עשיתי בדיוק את ההיפך מהמלצת הקלפים...זאת אומרת,אם קלף ה"תשובה" אמר "לא שווה" לנסוע ל... אני בכל זאת נסעתי...וכו´ וכו´ שמתי לב לדבר מעניין,הרבה פעמים גם התשובה שהקלפים הציעו נבעה מעמדה פנימית שלי ביחס לשאלה...הקלפים פשוט שיקפו את מהלך העניינים המתבקש להלך המחשבה שלי... ועצם זה ,שלמרות כל זה פעלתי,הווה אומר עשיתי בחירה דרך עשיה- זה הדבר ששינה את עמדתי הפנימית (אמוציונאלית/שכלית)... שיהי אחלה לילה ושבוע קסום לכולם

עוד תוספת קטנה...נה...נה

לגבי כירון- השם כירון על שום "כירו" שהיה צולע, ולכן המיקום שלו במפה קודם כל יוצר מעין "זום" או פוקוס וגם מדבר על המקום של ה"פצע".... מעבר לכך,כירון הינו כוכב נייטרלי בעל תכונות של "מרפא"-הילר עושה אינטגרציה בין כוחות אחרים במפה. גבר נוסף ,"האם חובה לייחס לכל כוכב קלף"? אפשר לדעתי לשאול הפוך- האם חובה לייחס לכל קלף כוכב ,הרי אנו מתייחסים בראש ובראשונה לקלפים ולסימבוליקה ... כפי שראינו-לא חובה, אולי אומר כמה דברים "בסיסיים",זאת אומרת,לצורך הדיון הזה כדאי לשאול למה בכלל מייחסים פלטפורמה אסטרולוגית לטארוט? מבחינתי,לא כדי "לנפח" אלא כדי "לחדד". הרי בסך הכל,הקלפים מייצגים סימבולים אוניברסליים,דפוסים אנרגטיים תזוזות מטאפיזיות והיבטים שונים בפסיכה האנושית (בין היתר). ברמה הזאת "תוספת" אסטרולוגית רק מייחדת ומחדדת את הערך שבו מדובר. למשל אם מדובר ב"קיסר" (כפי שהבאת בדוגמה),שמיוצג ע"י מזל "טלה" מה הוא טלה-איזה סוג של "אש" יש לנו כאן...האם טלה "זכרי"? כן. מי השליט שלו- מארס...o.k. ומארס...מייצג כוח,חיים,אנרגיה,מרץ,מאבק ולוחמנות. א ב ל , איזה מזל, זה לא מוחלט! כי כשעושים התאמות בין הטארוט לבין אסטרולוגיה,מחפשים אנרגיה-תואמת לקלף מסוים וזאת הסיבה להתאמות שונות,כמו למשל של Paul Christian -הקיסר=יופיטר ברכות לבבבבביות

longshut1

New member
תמריתמרי-יפה כתבת-אבל בקשה..../images/Emo163.gif

בקשה צנועה,אם אפשר-כדי לשמור על מבנה ויזואלי קוהרנטי לפורום,אני חושב שכדאי להתייחס לסוגיה בשרשור בו היא נידונה...ולנסות ליצור עץ אחיד ככל האפשר:) אז אם את יכולה,להעביר את ההודעה המחכימה שלך-לשרשור של הדיון האסטרולוגי:),ממש מתחת להודעה האחרונה(זוהי כוונתי בשרשור אחיד..) נהנה כל פעם לקרוא את דברייך,אתייחס יותר מאוחר

../images/Emo10.gif איך עושים את זה???הרי

אני כותבת בהתייחסות לדברים שלך..... טוב,אולי נעביר את כל ארבעת ההודעות? לא יודעת...... ביי מאמי

longshut1

New member
תממממממממממרי חחחח

יייש אני לא הגנוב היחיד-את לא צריכה להעביר את גוש ההודעות,וגם הן אינן כולן עוסקות באותה סוגיה. רק להעתיק,ולעשות paste,כהודעה חדשה,בשרשור המתאים,ממש מתחתינו..וכותרתו-התאמות אסטרולוגיות:) לא מסובך:)

למעלה