לשתות תה - איך ואיזה

sebastian85

New member
לשתות תה - איך ואיזה

איזה תה שותים הסינים? משהו ספציפי? תה ירוק? ואיך הם ממתיקים אותו? (בהנחה שהם ממתיקים בכלל)

TomerEp

New member
חחחחחחחחח

ממתיקים תה? זה סינים, הם אוכלים אורז כל יום, כל היום, ניראה לך שהם ימתיקו את התה? :) בבית מלון בסין אתה מקבל קנקן מים חמים, כוסות, ותה.... אבל לא סוכר, את זה אתה צריך להביא מהסופר. יש להם בערך תאוריה על תה כמו שלצרפתים יש על יין, מלא מלא סוגים, כל אחד וסגולתו, אבל ניראה לי שהכי מפורסם שם זה תה ירוק, וwulong tea, והם משתמשים באותם גרגרי תה כמה פעמים, אפילו אחד מסוגי התה נפתח יפה אחרי הפעם העשירים שמכינים אותו... הייתי בטקס תה עם מישהו שלמד איזה 5 שנים להיות טי מסטר(חחחחח), אחלה שואו, ולא דפקו אותי כמו בשנגחאי. כשהייתי בשנגחאי היה לנו בלוח מודעות "עקיצת התה, עשרת הגדולים", והיו שם סכומים שהסינים הוציאו מתיירים על "טעימה חינם" של התה כביכול, שאחריה הביאו להם חשבון שמן, וכשהם הצהירו כי אמרו להם שזה טעימה חינם באה משטרה ואמרה להם "שתיתם? תשלמו.." גם אם זה סכומים כמו 400 דולר ויותר, אני כבר לא זוכר מי היה בראש טבלת המסכנים... תזהרו שנגחאי.... אני טעמתי בguilin.

yi tai

New member
לא מדוייק

ישנם סוגי תה ספציפים שלהם הסינים כן מוסיפים סוכר. למשל 菊花茶 (תה כריזנטמה)- טעים מאוד אבל בגדול לתה ירוק אכן לא מוסיפים סוכר בסין.

sebastian85

New member
תה בלי סוכר?!?!

איך אפשר לשתות כזה דבר ולהנות? איזה מרכיב יכול לגרום לזה להיות טעים? הרי תה בלי המתקה זה חסר טעם - תפל שכזה... לא?

yi tai

New member
אפשר גם אפשר :)

אבל אם זה מדהים אותך, אז מעניין איך תגיב לתה טיבטי (לא הרעל שמוכרים בארץ בתור תה מרזה) תה טיבטי אמיתי - עשוי מחמאת יאק.. אני לא הצלחתי לשתות כוס שלמה מעולם ..

TomerEp

New member
גם אני....

שיואו מה אתה מזכיר דברים כאלה? בסונג פן הנחמדה פגשתי משפחה טיבטית טובה, אבל אחרי שנכנסתי ומזגו לי מהתה המזוויע לא יכולתי לשתות אותו עד הסוף, זה היה הכי לא נעים שבעולם, עד שכבר מכניסים אותך הביתה.... העיקר שבסוף כשהלכתי הם הביאו לי את החוט הכתום הזה.

Mei11

New member
ואפילו יש מקומות שמוסיפים מלח לתה

כדי להחזיר מלחים לגוף (לפחות זה ההסבר התזונאי ששמעתי לעניין). חוץ מזה אנחנו במערב צורכים הרבה יותר מידי סוכר לבן מעובד.

GnomeBubble

New member
אפשר פשוט ללכת לבית תה מקומי

שלא מיועד לתיירים, ולטעום שם, ואז אני לא חושב שיעבדו עליך אז
מצד שני, אם אתה לא יודע סינית, לא תדע מה להזמין, וגם אם כן עדיין לא בטוח שתדע מה להזמין...

../images/Emo4.gif

איכשהוא נראה לי שחוויות טובות משנגחאי אין לך ממש... בכל אופן, בתי תה יש בכל מקום. אני הייתי בבית תה בשיאן -שם עשו לנו טקס שלם ,בסוף גם לא נעים לך לא לקנות כלום אז אני וחברה שלי קנינו 2 סוגים... בסיצ'ואן היינו בבית תה מיוחד מעץ שהציגו בו גם כל מיני מופעי אקרובטיקה עם תה (או בלי תה)... וכל הזמן מסתובבים מלצרים עם קומקומים מצחיקים ומוזגים תה (בחינם כמובן)...

TomerEp

New member
יש ועוד איך...

נהניתי בשנגחאי, אהבתי את הבאנד, את וואי טאן, אני בכלל אוהב בניינים גבוהים אז פשוט ללכת ברחוב היה כיף, הייתי גם במקום הזה שניראה באמת כמו סין, שכחתי את השם, ממש ניראה כאילו שבנו צ'אינה טאון באמצע העיר:) אהבתי את האופנת רחוב, ואת הישראלי שפגשתי בגאסט האוס ליומיים ושיחקנו סנוקר. פגשתי גם סיני קנדי ויאטנמי מצחיק ש"שונא סינים כי הם לא מתורבתים" חחחח, והודי מצחיק שעד היום איתי בקשר, פגשתי שתי גרמניות שפגשתי לפני כן בסיצ'ואן ככה על הדרך, היה לי שבוע מקסים בשנגחאי, גם פגשתי שוב ידידה סינית שהראתה לי את העיר באמת, ולקחה אותי לאכול אוכל שנגחאי אמיתי(שלא אהבתי אבל זה כבר עניין של טעם), בקיצור היה שבוע מופלא בשנגחאי, ואני עוד אחזור לשם.

cruiser

New member
"עקיצת התה" טוב לדעת שיש מינוח -:)

בבייג'ינג תופס אותי ברחוב תייר מקנדה בן 60 ובוכה לי ושואל אם גם לי קרה שניגשה אלי צעירה סינית יפהפיה שהזמינה אותי לתה ומה שיצא מכל זה -תה עלוב כולל כל הטקס ושירותי מין. אמרתי לו שלא נעניתי לאף הצעה שמזמינים אותי לכל מיני מקומות בילוי, אבל כן זה קרה לי שם לפחות 10 פעמים ביום. הסתובבתי ברחובות כאילו אני איזה בראד פיט (במציאות אולי ווין דיזל) וכל כך היה לי כיף לראות עד כמה אני מושך (מה שהתברר כסתם פירגון) למעשה הן רוצות רק את הכסף. אזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזז לכן...... עוד פעם נסיים בקללות - סינים מניאקים , חולירות , אידיוטים , גנבים , תחמנים , רמאים , מסריחים , לא מתקלחים , יורקים , מזוהמים , אנאלפבתים , טיפשים, אבל אי אפשר בלעדיהם החמודים האלה -:)

למעלה