לשרי סילבר שלום

• פותח הנושא wow1
  • פורסם בתאריך

wow1

New member
לשרי סילבר שלום

לאור בקיאותך בארכיוני וינה אודה אם תוכלי לכוון אותי לארכיון הנכון. סבתי נולדה בוינה בשנת 1915. על מנת להשיג צילום של תעודת הלידה לאיזה מן הארכיונים עלי לפנות: זה של הקהילה היהודית בראשות הגברת וייס או שמא לארכיון העיריה או אולי לשניהם? בכל מקרה אבקש שתצייני את כתובות הדואלים של הארכיונים כיוון שהקישור מהודעתך בנושא הארכיונים אינו עובד. בתודה מראש איל.

שרי סילבר

Active member
ארכיונים בוינה כדאי תחילה לפנות אל הגב´ וייס, האחראית על הארכיון בבית הקהילה היהודית (Israelitische Kultusgemeinde Wien). למיטב זכרוני יש אצלה תעודות לידה/נישואין/פטירה של אנשים שנולדו/נישאו/נפטרו בוינה בין השנים 1850 - 1938, כך שנראה שזה רלוונטי לגביך. בהמשך אפשר לפנות לבית העיריה, יש להם מדריכים של שמות בעלי-בתים ובעלי-עסקים. זה לא ממש נותן הרבה, למעט כתובות, במידה ולא קיבלת את זה דרך בית הקהילה היהודית. כתובות רלוונטיות, שם ניתן למצוא את פירוט הארכיונים השונים וכתובותיהם, ועוד כהנה וכהנה בקשר לאוסטריה ולוינה: http://www.jewishgen.org/bohmor/ausguide.htm http://home.bawue.de/~hanacek/info/aarchive.htm ../images/Emo50.gif

א77

New member
שרי, עכשיו את חייבת עזרה

סבתי ע"ה. היתה עם כל המשפחה במאוטהוזן, ומשם המשיכו לגונטזקירכ´ן. אחד משמונת ילדיה, חלה בטיפוס והוא נער. השליכוהו לבין הגוויות בעודנו חי, שחלילה לא יידבקו ממנו האחרים. ואוי למי שהיה מעז לגשת לאיזור הנגוע. אך סבתי ניגשה בחשאי, עם חשכה, וטיפלה במסירות בדודי, עד שהחלים, (הקים משפחה לתפארת פה בארצנו הקדושה). אבל... היא נדבקה מהטיפוס. זה היה ממש לפני השחרור. הם שוחררו בדיוק בחג השבועות. והיא חלתה והלכה לעולמה עשרה ימים לאחר השחרור ביום ט"ז סיון תש"ה. זה היה בוועלס. אך היא נקברה בוינה. למעשה, גופתה הועברה לקבורה כעבור 25 שנה מוינה לארץ הקודש. בעקבות תגובתך. הבנתי שתוכלי לסייע. מי והיכן אוכל למצוא תיעוד מסויים. ובאיזו שפה עליי לכתוב. האנגלית שלי רצוצה למדיי. אבל בלית ברירה אמצא מי שיסייע בידי בכתיבה.

שרי סילבר

Active member
עזור לי קצת עם פרטים, בבקשה היכן נקברה סבתך? אני מבינה שבוינה עצמה, ובעקרון החיפוש של הרישום ביחס לבית הקברות היהודי הוא לא בעייתי, אלא שביחס לתקופת המלחמה, אין לי ממש מושג אם הדברים התנהלו באורח הרגיל. כעיקרון הייתי מתחילה מארכיון בית הקהילה היהודית (גב´ וייס), כדי לבדוק אם נותר שם איזה רישום (תיאורטית אמור להיות רישום של כל מי שנפטר בוינה). בנוסף אמור להיות רישום אצל מר וולטר פגלר באגודת "שלום". זוהי אגודה שהחליטה לשקם ולתעד את בית הקברות היהודי בוינה, ולבקשתי הם שלחו לי בזמנו פרטים על כל הברד"שים הקבורים שם. אני בכל זאת ממליצה להתחיל עם בית הקהילה היהודית, מכיון שגב´ וייס, גם כשאין לה תשובה ממשית, יש לה הרבה עצות מועילות, והיא פשוט יוצאת מגדרה לעזור (לי, לפחות...). היא גם דוברת אנגלית, ומחזירה תשובות באנגלית, בניגוד לאחרים. עם גרמנית צר לי, איני יכולה לעזור, אבל אני מוכנה לכתוב בשמך באנגלית(אפילו דרך הדוא"ל שלי, היא כבר "מכירה" אותי ואת הנדנודים שלי), ולהעביר אליך את תשובתה לכשתגיע. תן לי אות אם אתה מעוניין. כמובן שאני זקוקה לשמה של סבתך, וכל פרט אחר הוא רק לעזר (תאריך לידה, אפילו משוער, שם האב, מתי הועברה לקבורה לישראל, וכו´). תאריך הפטירה, תש"ה, אמור להיות 1945, אם ידוע לך גם תאריך לועזי מדויק, גם כן יעזור. בהתאם לתגובה, נראה הלאה מה ניתן לעשות עוד. שבת שלום!

א77

New member
תקוותי שהגיעך המסר מאמש

אם לאו, אז הודיע, ואפרט שוב. ותודה מראש על כל הטוב שאת עושה

למעלה