לשרי - משפחת אשר

לשרי - משפחת אשר

שלום שרי, אינני יודעת אם הבחנת שהשארתי לך הודעה הבוקר ב10:42 ... איך את קשורה למשפחת אשר? זו משפחת סבתי האהובה. אנא...תשובתך אנחנו מסוקרנים ואולי נוכל להחליף מידע, הלוואי.. להתראות, לאה טייכר

שרי סילבר

Active member
אצלי הם אכן בולגרים... הי לאה, מתנצלת, רק כעת נכנסתי אל המחשב, והעדפתי לענות כאן ולא במסר אישי, לטובת ניצן (ואולי עוד מישהו מחברי הפורום). הסבא רבא שלי מצד האמא, שמו היה אברהם אשר. משפחת אשר אצלנו קשורה עם משפחת קורדובה, והם חיו בימבול, בולגריה. אני לא יכולה להתחייב שמשפחתו של אברהם אשר מימבול, אני לא יודעת אודותיו כמעט כלום. במקרה של אשתו, הסבתא רבא שלי, היא נולדה בימבול, אך אביה נולד בוינה. סבתא שלי ואחיה נולדו כולם בימבול, אך המשפחה עברה אח"כ לאדירנה (אנדרנופול), טורקיה ומשם לתל-אביב בשנותיה הראשונות (הסבא רבא נפטר עוד בטורקיה ולא הגיע ארצה). אם נדלקת איזו נורה אדומה, אשמח לסחוט את המוח קצת יותר, ולעשות הערכת תאריכים, ואולי עוד פרטים. קיבלתי מספר טלפון של מישהי, שאמורה לקשר אותי עם איזה צאצא של משפחת אשר, שהוא קרוב משפחה, מסתבר. לצערי, עם כל הסיפור של אבי ז"ל, ממש לא הייתי פעילה בעת האחרונה בנושא. אני מקווה להתחיל לארגן את הזמן מחדש. אם יהיו לי עוד פרטים, אשמח לשתף. בינתיים, אשמח לשמוע על האשרים אצלכם, לאה וניצן.

sharonpines

New member
אשר

יש אצלי בעבודה בחורה בשם אווה אשר. אני אחקור קצת אצלה ואראה אם אפשר לחבר אותה אליכם. שרון

משפחת אשר

לילה טוב שרי, משפחת אשר שלנו היא מאיזמיר שבתורכיה. זה שם נעוריה של סבתי - ילידת 1882/3 אם אימי. אביה יוסף אשר - כנראה יליד 1845/6 ואימה אסתר אשר (הם היו בני דודים). ליוסף אשר היו...12 אחים... יוסף אשר סיפר כל העת ש...משפחתו הגיעה מוינה לאיזמיר.זו הייתה משפחה אמידה מאוד עם בתי כל בו ורכוש רב. סבתי לדוגמא למדה פסנתר עם 5 מאחיותיה בבית! גם מורה לבלט הייתה להן...הן למדו בבית ספר תיכון פרטי - גרמני באיזמיר. הסבא רבה שלי - יוסף אשר נסע המון לממלכה האסטרו הונגרית לצורכי מסחר (הוא היה סוחר בדים).הוא נפטר לאחר מלחמת העולם הראשונה ב1918 בגלל, שרוב רכושו ירד לטימיון, התורכים לקחו ממנו המון כסף לצורכי המלחמה שהפסידו והוא כנראה שקע במרה שחורה. מחר אשאל את אימי אם היא זוכרת אם הייתה לנו משפחה באדירנה. היא יודעת המון וזיכרונה נפלא, מבחינה זו touch wood ... בכל מקרה דעי לך וגם ניצן - זו משפחה אחת! מפוצלת בשל כל מיני סיבות היסטוריות לא כאן המקום לדון בכך. אנחנו נמצא את הקשר! לילה טוב ולהתראות, לאה טייכר

yofi nechama

New member
אשר מהונגריה

יש גם משפחת אשר מהונגריה. אם את מעוניינת, אשאל. נחמה.

משפחת אשר

נחמה לילה טוב, מה מעוניינת? תאבה לדעת.... זו הנקודה הם הגיעו לתורכיה מאוסטרו הונגריה...בטוח השאירו שם צאצאים... אשאל את אימי פרטים רבים יותר. תודה ואם תוכלי לברר בשמי על משפחת אשר מהונגריה - אשמח מאד, תודה, לאה.

yofi nechama

New member
ממש ממש סליחה

שעוררתי התרגשות מיותרת. טעיתי ואני מצטערת. מדובר בשם פרטי ולא שם משפחה אשר. חבל. מקוה להצלחה בהמשך. נחמה.

שרי סילבר

Active member
אני כמובן שומרת את הפרטים... והולכת לשאול את אמא. כמו שהבנת, וינה מסתובבת חזק אצלי במשפחה, ספרדים כאשכנזים. גם אני נוטה לחשוב שכמו במקרה של משפחת קורדובה, גם כאן כנראה המדובר בשם של משפחה אחת. במקור הטענה שמרבית משפחות אשר הם ממגורשי ספרד. ועוד דבר לגבי הקיסרות האוסטרו-הונגרית. במספר גלויות ומסמכים ישנים השם נכתב משום מה Ascher, מה שעורר את חשדי, שאולי כמו אצל הסבתא רבא שלי, גם אצל הסבא רבא יש שורשים אי שם בוינה דוברת הגרמנית. ולניצן, אשר מבולגריה, ודאי ודאי לברר. בסוף, במקום דרך ראש פינה, נמצא את הקשר בינינו דרך בולגריה...../images/Emo8.gif

nitzoops

New member
או. קיי. אח שלי התחתן לא מזמן

עם רווית אשר, ולפני שלושה חודשים נולד להם ליאם אשר-קרמר, כך שיש חיבור רציני עם משפחת אשר. אני צריך לחקור אותם קצת יותר לעומק, אבל אני יודע שאמא שלה בולגריה מבולגריה וגם יודעת קרוא וכתוב בבולגרית.

eyholla

Member
משפחת אשר

אבי יליד וינה, אביו הגיע מטרנוב ואמו ילידת 1901 בכפר קטן בפאתי צ'רנוביץ בבוקובינה (Kuchur Mare). אבי ניצול יחיד ממשפחתו לא זכר את שמות הורי אמו. לפני מס' שנים ביקשתי מהקהילה היהודית בוינה פרטים על נישואי הוריו עפ"י שם ושנה משוערת. בתשובה קיבלתי עותק מתעודת הנישואים שלהם,בשנת 1926 כולל פרטים על מקום מגוריהם וכן - שמות הורי הזוג. מצאנו כי היו מוזס סילברשיין (Silberschein ) ורבקה לבית אשר (Ascher ?). לאבי יש עוד בת-דוד אחת שזוכרת את המשפחה וסיפרה כי רבקה הייתה בחיים בשנות ה-30. מיד, תוך בערך שנה, ביקשנו פרטים נוספים ולהפתעתנו נמצא קברו של מוזס שנפטר ב-1921,בגיל 81,ושל בנו מכס (אחי סבתי)שנפטר ב-1932. ביקנו פרטים נוספים, אולם נענינו כי אין להם יותר מידע. בשלב זה אני מתכוון לשאול עוד כי לדעתי טעו וצריכות להיות להם לפחות תעודות פטירה. לסבתי היו עוד 2 אחים שהיגרו לארה"ב ואני מנסה לאתר את צאצאיהם, אולי יש שם מידע. ב-JRI מצאתי פרטים על אדם בשם מוזס סילברשיין, בגיל מתאים, אשר נישא לפחות פעמיים ורוב ילדיו נפטרו בגיל צעיר. סבתי ואחיה נולדו לאביהם בגיל מבוגר (50-60) כך שיכול להיות שהם מנישואים שלישיים. בשלב זה אין לי כל מידע נוסף,ואם למישהו מצלצל השם רבקה (rebeca) אשר שאשמח לשמוע. איל

למעלה