לשריר - סנצ´ין קאטא.

לשריר - סנצ´ין קאטא.

סנצ´ין קאטא, היא קאטא שעוסקת בנשימה, מיקוד וריכוז הכוח. התנועות בה, הן תנועות (יחסית) פשוטות לביצוע ויסודיות, ויש בה את רוב האלמנטים של השיטה. לימוד הקאטא, נעשה בהדרגה, משום שלא קל לתת תשומת לב מלאה, למכלול המרכיבים של הקאטא (כוח+נשימה+מיקוד+טונוס שרירים+יכולת עמידות (במושין <מקווה שביטאתי את זה נכון>)+יציבה ועוד ועוד). במקור, הקאטא הובאה מסין, ע"י קנריו היגואנה, והמשמעות המילולית שלה זה "three battles". אגב, המקבילה של סנצ´ין קאטא, זה טנשו (TENSO), והיא מיועדת לחגורות שחורות (כוללת את כל האלמנטים של סנצי´ן, עם עוד כמה תוספות). מקווה שעניתי על שאלתך. אם תרצה, אשמח לדון איתך על הקאטא, כשאחזור מהמילואים (היום באתי בערב ל"אפטר" קצר, שמסתיים מוקדם בבוקר
).

החתול.

New member
מושין ?...../images/Emo54.gif

סלבו, מה זה "מושין" ? אולי הכוונה ל "שימה" = יציבה, עמידות אחיזת הקרקע, מוכנות להתמודדות מתוך " עמידה איתנה" ?

מושיק, לא מושין

ומדובר פשוט בשם חיבה ל"משה". יכול להיות ש"מושין" זה לא טעות, אלא פשוט קיצור של שם החיבה "מושיניו", אבל אז מדובר בשם חיבה לשם חיבה - ולא ב"סתם" שם חיבה. בברכה בן

שיקה

New member
מושין (Mushin)

Mushin הוא שחרור המחשבה ונקיונה. הכוונה היא לאמן אותך במלוא הריכוז בתנועה הנוכחית אך בשום דבר מתוך תנועה הבאה. הגם כשאתה בין תנועה לתנועה - גם אז המחשבה אינה נגררת לתכנון של מה קורה הלאה. במילים אחרות - יש תנועה, המחשבה בתוך התנועה ורק במה שקשור לתנועה. אין תנועה - Free your mind. מה שהתרגול הזה מאפשר הוא לשלוט במידת ההתבדרות של המחשבה בעיקר סביב השאלה "מה עשוי לקרות ואיך אגיב" בשעה שדבר לא התרחש עדיין. זה מוכר מאד במצב של קרב, רנדורי, כשאתה עסוק בלחשוב "מה אעשה אם הוא יעשה את זה או את זה ולאן הוא יזוז ולאן אני אזוז" וכה הלאה, כך שבעצם נשארים מעט מאד "משאבי מחשבה" לתגובה אמיתית למה שמתרחש בפועל. אם אתה מתאמן על "מושין" המחשבה שלך פנויה להגיב ברגע האירוע נקודתית למה שאירע. רק שלא יווצר בלבול, הכוונה אינה להתאמן על להיות "סתום" או "זומבי" שהמוח נמצא במצב של Screen saver והעיניים חלולות, כי אם למצב של נקיון מחשבתי מוחלט ותגובה מיידית ב-100% של מיקוד (מחשבתי!) ברגע האירוע. זה בדיוק כמו שאינך הולך עם אקדח שלוף ויורה לכל עבר רק כדי להיות מוכן. פשוט כי יש גבול לכמות התחמושת שלך, בדיוק כמו שיש מגבלה למשך הזמן שאתה יכול להריץ תרחישים במשך הקרב של "מה יקרה, מתי ואיפה".

AIKIDO GIRL

New member
פירוש MUSHIN

MUSHIN הוא מושג ביפאנית MU - אין/ כלום SHIN - לב/מחשבה/רוח באנגלית זה MINDLESNESS STATE OF NO MIND אין הכוונה כאן ל STATE OF ISRAEL אשר לה יש MIND אבל היא OUT OF ITS MIND...בכל אופן זה מצב אשר מו באמן המיומן מאוד יוצר ללא התערבות האני. באמנויות הלחימה זה מאפשר ללוחם המיומן להגיב באופן בידי כאשר יש צורך לבצע תנועה. אם יש מחשבה אז התנועה תבוא באיחור. יש צורך במיומנות מאוד גבוהה שהיא תוצר של שנים רבות של אימונים עם מורה מעולה. זה MUSHIN באמנויות הלחימה. זה גם קיים בנגינה, בציור ועוד.

אם אני מבין נכון, WU-WEI מתייחס

לפעולה, ו-MU-SHIN מתייחס למחשבה; "דומה מאוד, אבל שונה לגמרי"

wu-wei

New member
אם כך אז

זה לא אמור היה להיות : WU-SHIN?? (כי WU בסינית משמעו ´היעדר, אין´ וכד´) אני שואלת, אני לא אומרת... או שמא זה איך שאומרים את זה ביפנית ולא בסינית???... WU WEI אכן מתייחס לפעולה (לעשייה), אך לא רק לפעולה פיזית, ואחת הדרכים ´להגיע´ למצב כזה הוא ´אי רצייה´ (WU-YU). בנוסף, WU WUI (המושג הדאואיסטי) משמעו אינו פאסיביות מוחלטת ורביצת בטלה אלא: ע ש י ה מתוך אי עשיה, כלומר, לא לעשות עשיה מכוונת מראש, מתוכננת מראש, כזו שכופה על מהלך הדברים במקום לזרום איתם... במילים אחרות - עשיה שהיא הרמונית עם כל הדברים כולם, עם המהלך הטבעי של היקום והקיום; כשמצויים בהרמוניה עם הכל (עם עצמך, עם העולם הסובב אותך) העשיה ה´נכונה´ מתרחשת מעצמה.. כשעושים דברים שלא מתוך הרמוניה עם הקיום (וכל מה שבו), דברים יוצאים מאיזונם, ונולדים דברים כגון פשע, בצע כסף, שנאה, מלחמות וכו´ זה להיות איכשהו בזן, בכאן ועכשיו בקיצור, אני רוצה / מחפשת עוד ליישם את הכינוי שלי בקרבות שלי...
"הדרך לעולם הוא באין עשיה ואין דבר שאינו נעשה. לויכלו רוזנים ומלכים לשמור אותו היו ריבוא הדברים מיתקנים מעצמם [....] ובלא רצייה [WU YU],באמצעות הדומם יבוא העולם על תיקונו." (לאו דזה, קטע 37) "העוסק בלימודים, מוסיף מדי יום העוסק בדרך, גורע מדי יום גורע וגורע על מנת להגיע לאין-עשייה ובאין-עשייה אין דבר שאינו נעשה. בעולם זוכים באין-מעשה, ואילו בעלי-המעשה, אין בהם כדי לזכות בעולם." (לאו דזה, קטע 48) מי שזה מעניין אותו, ובכלל, כ ו ל ם מוזמנים להישתתף / לעיין/ לבקר ב´קורס בדא(איזם)
´ שאני מעלה (בטח לא ´מלמדת´ או ´עושה´ ... לא יודעת איזו מילה מתאימה כאן..) בפורום ´דרך הלוחמים´. אנחנו כבר בשעור 3 (דיונים בקטעים מהכתבים הדאואיסטים (דאואיזם פילוסופי, לא דתי), במושגים ´דאואיסטים´, ובעוד כל מני דברים קשורים.. כ ו ל ם מוזמנים
WU WEI

wu-wei

New member
וואאאאוווו!!! וגם: בבבןןן (טל שחר)

´ווואאאוווו!!!´: איך ואיפה אפשר ללמוד את זה, להתאמן על זה, לקבל הכוונות לתירגול של זה (הוראות ספציפיות), איזה תרגילים אפשר לעשות, תרגילים שמאמנים לזה????? אני פחות או יותר עושה את זה (כשזה ´מצליח´) בזמן קרבות ואימונים, אבל לא באופן מלא, מתמיד ומוצלח כל כך וכבר די מזמן הגעתי עם עצמי לידיעה ולהבנה (גם מתוך התנסות ממשית בזה) שזה ה´מפתח´ ללהיות טובה ומוצלחת בקרב.... חוץ מזה שזו חוויה נהדרת... הגעתי להתנסות הזאת מעבודה וחיפוש עם עצמי (וכנראה גם מתוך מודעות וחיבור לכמה עקרונות ´דאואיסטים´) אבל זה עדיין קלוש, מעורפל וכולי ´בקשה, ´בקשה -הפניות.... ו:´בבבבןןןןן´: אתה מכיר את זה? שמעת על זה? מכיר תרגילים או הנחיות?? (אני מתארת לי שהליכה על מוט היא אולי(???) אחת מהן??...) אם כן -בשיעור הבא?

שריר

New member
לסלבו

סאנשין אצלנו מלמדים במתקדמות אבל הסנסאי החליטה ללמד אותנו סתם כי התנועות באמת בייסיק אבל שנוכל ללמוד קצת ע ל הנשימה וגם לנו יש משהו שמתחיל כמו סאנשין וממשיך למשהו אחר והוא גם לשחורות סתם קאטה מאגניבה סאנשין כל הנשימות היה לי היום אימון שעה וחצי לקראת מבחן עושים לכם כאלה קטעים שתוקפים אותכם ואתם צריכים להגיב במבחן אז עושים לי את זה ואין לי מושג מה לעשות אין לי בעיה של טכניקה פשוט אני לא מצליח לחשוב על תרגיל הם יוצאים לי דיי אותו דבר ואני נבחן על 3 קאטות שאח תאני יודע דיי טוב והשתים האחרות אני יודע בסדר אבל ממשיך להתאמן

בבון? בבון טל-שחר?

פעם אחרונה שבדקתי את עצמי השתייכתי להומו-ספיינס...
בכל אופן, את מוזמנת לתרגל את תרגיל הראי על כל הקשריו ונספחיו, כאחד מהשערים האפשריים למצב של העדר-החשיבה. כמובן, כפי שאת יודעת לא פחות טוב ממני, מצב זה הינו הבסיס לכל פעילותנו התקינה כבני-אדם (בלעדי מצב זה אנחנו מקיימים בתוך המיינד שלנו "שוּק" תמידי היוצר גם "שוֹק" תמידי...
) ולא רק באמנויות הלחימה. כמובן, לעיתים צריך חיים שלמים כדי להשיג מצב זה (
) אבל יש ברי-מזל (ובנות-מזל...
) שמשיגים/ות אותו כבר בהתחלה... תוך זמן קצר. באמנות הלחימה אפשר להגיע להישגים מרשימים גם בלי המצב הזה, אבל אפילו רסיסים ממנו משנים לגמרי את הבסיס ממנו פועל הלוחם.
ההבדל הוא בעיקר בין תגובה לבין פעולה הרמונית, שהינם שני מצבים שונים למדי (מצטרף לקריאה הנרגשת של דוד כפרי: נדרש בדחיפות אייקון של <<פרצוף נפוח מחשיבות עצמית>> ). באהבה בן

wu-wei

New member
../images/Emo51.gif+הראיה שלך התערפלה או משהו?

זה היה הרבה ´ב´ והרבה ´ן´ חוץ מזה, שמה רע? בבונים הם לא חיות טובות? מוצאנו לא (בין השאר) מהקוף??.. לא נאה לך??... תודה רבה (שוב) ואני ד ו ר ש ת ! !
(זה לא אייקון כ"כ מתאים אבל זה הכ קרוב שמתאתי) או מ ב ק ש ת . .
או מ ת ח נ נ ת
[סתתתתםםםםם, לעולם לא אתחנן! בטח לא בפני גבר! ועוד כזה שקוראים לו בבון!!!...] שתעשה לנו שוב את תרגילי הראי... אני חוויתי אותו (אצלך) רק פעם אחת! פעם אחת בלבד!!! (זה היה עם מיכל (deep ocean) וכמה פעמים ממש י ד ע ת י מה הולכת להיות התנועה שלה עוד לפני שהיא בכלל התחילה אותה... היינו צעירות ויפות, האוויר היה נקי, האנשים היו נחמדים, לא היו מלחמות.. -טוב זה די דבילי בעצם...) בקיצור, אשמח ששוב תעשה/תעביר אותו בשיעורים (שאני נמצאת) ובכל מקרה אזכיר לך אוהבת טל

היי בן וטל!!!!!!

אני אף פעם לא עבדתי על התרגיל ראי...... מה זה????. נעשה את זה מתישהו????. שלכם באהבה, עידודו הלוחם

wu-wei

New member
בוא נפעיל על בן לחץ פיזימנטליריגשי

מתון או לא או שסתם נסחוט אותו באיומים או שנתחנן או שפשוט ננדנד לו כל הזמן ......שיעשה את התרגיל הזה עוד כמה פעמים בשעורי הקונג פו (לחימה) אני יודעת שהוא מעביר אותו באמנות היכולת.... חוץ מזה, כתבתי לך תשובה ב´דרך הלוחמים´ לגבי משהו שכתבת למיכל (בנות ועניינים). זה די ארוך, אבל זה מהלב (ומהניסיון). אתה מוזמן ...אז-- מאחדים כוחות?? (ראי, ראי)

הי טלוש מה המצב???

ראיתי אותך היום נלחמת כמו נמרה בשיעור, יפה איך שנלחמץ, רואים שהשתפרת........ דרך אגב קראתי לפני האימון היום את ההודעה שלך ואני אגיב עליה.... ורק רציתי לומר תודה...... ובקשר לראי אנחנו ננג´ז לו....:) או שפשוט נאיים עליו.., אהה?? אני אביא נשק או את אחים שלי??? חחחחח שלך באהבה, עידודו הלוחם

wu-wei

New member
היי עידודו, האמת..

אני חושבת שקריאת השירשור הזה ובעיקר ההודעה שאליה הגבתי ב´וואוו´ השפיעו על הקרב שלי. וגם הייתי רעננה ולא סחוטה פיזית ומנטלית כמו שלפעמים... כבר אמרתי לך שאני מאוד אוהבת לראות אותך בקרב נכון?? ובעצם, ממש לא יוצא לנו להילחם (חוץ מפעם אחת, אז עם טליה...) אגב, הבעיטה הגבוהה בצירוף ההסתובבות -מעל הראש של יואב בסוף ´קרב הראווה´ שלכם... חבל על הזמן!!! גם אם זה לא היה מתוכנן.. לגבי בן אני יכולה גם להביא את הנונצ´קו שלי; הוא לימד אותי כבר כמה טכניקות..., חבל על הזמן.. אני אתאמן עליהן עוד קצת, ואז... מצד שני, נראה לי שכמה נידנודים ו´עיני כלב´ יעשו את העבודה יותר טוב, ובעיקר ישאירו אותך ואותי בחתיכה אחת ולא מרוסקים לחלוטין .... טל (שגם אני מתה על ג´ט לי, רק שתדע לך, וגם אני מתכוונת להיות ג´ט -יותר נכון: ג´טה ליה הבאה...)

למעלה