לשריד

festy

New member
לשריד

שריד (ומי שיש לה/ו ענין...) שלום , אני חוזרת לנושא ההתנתקויות - אם לא המאסתי עליך את הנושא . היום ראיתי את הילדה ושוב בשעת ריתמוסיקה - מרגע ניגון הקלטת (שירי ילדים ומנגינות קצביות ) שוב נראתה קפואה בכסאה עם ראש מעט כפוף ועיניים נעוצות בנקודה אחת . הפעם ללא ריור . כשהתישבתי לידה ואחזתי בשני צידיה החלה לנוע בכסא , לחזור לעצמה ו"להיות נוכחת". אני יודעת שיש הטוענים שאין צורך לגעת או לעורר אולם היא הגיבה טוב . לא מאד מעמיקים אצלה בבדיקות כי גם כך הוריה מתקשים לקבל את רמתה הנמוכה ולכן אנחנו עושים מה שאפשר . גם התקשורת שלנו כאמור , עם הרופא שלה די מגמגם . האם ידוע לכם אם ואיך כדי לגעת בנושא הניתוקים הללו ? (אני מחכה לתוצאות ה-EEG) . תודה רבה !

היי FESTI ../images/Emo20.gif

עקבתי בעניין אחר תאורך את הילדה. יש לי כמה רעיונות ואנסה לפרט בהקדם. אך בלי כמה שאלות אי אפשר
האם תוכלי לפרט את כל הפעמים שבהן היא התנתקה? אלה שאת חווית, או שקיבלת דיווח מאחרים. אשמח אם תוכלי לפרט מה היתה החוויה החושית בכל פעם, איזו מערכת חוש היתה מעורבת, איזו עוצמת גריה והאם היו שינויים תכופים. האם יש שינוי בין מסגרת כיתת האם או הבית לבין מסגרות אחרות? (מבחינת כמות הניתוקים ומשכם). להתראות בינתיים והמשך שבוע טוב שרון

festy

New member
ניתוקים

שרון שלום ותודה על התייחסותך , קשה לי לפרט את כל ההתנתקויות כי לא על כולן קבלתי דיווח וכמו כן האמא לא יידעה אותנו לגבי הבית . כשתארנו מה שראינו והמלצנו על EEG היא אמרה שהם צפו על הילדה בבית מספר ימים ולא ראו שום דבר . בכל מקרה אנחנו היינו משוכנעים במצבים אותם ראינו . ( חשוב שאדגיש , כרגע הילדה בגן התפתחותי - אבחוני אך נראה שנעביר אותה לגן המתמחה בפיגור מכיוון שלאחר שנת נסיון זו , היא מתאימה לשם . לאמה, אשר מאד אוהבת אותה , קשה לקבל את הדיווחים והממצאים שלנו . בנוסף יש לילדה בעיות רפואיות ובהן שלשולים רבים , FTT ועוד ). לגבי מערכות החוש - כפי שציינתי , האירועים נצפו בעיקר בזמן הריתמוסיקה . היו אז גם שינויי צלילים כלומר מעבר מקלטת לאקורדיאון , מעבר בין מיקצבים ובין עוצמות קול . -כמובן שהעוצמות ברמה שלא הפריעה לאוזן בריאה . בנוסף , באחת הפעמים היה על הילדות להקיש בשני מקלות - זה על זה ואז נצפה אצלה הניתוק , היא נשארה "קפואה" עם שני המקלות בידיה ,ונראה גם ריור . לגבי השינויים - הם אינם תכופים . "החזרה" שלה לעצמה היא בין שניות ל-2 דקות ואז היא לעיתים תוססת כפי שבדר"כ או שהיא שקטה למשך זמן מה . במסגרת הגן , הילדה חווה גירויים רבים יותר מאשר בביתה . אשמח לשמוע עצות , שוב כי התקשורת עם הגורמים הרלוונטיים די לקויה . מצטערת אם הארכתי , ניסיתי לתאר במדוייק , ותודה !

festy

New member
ניתוקים

נוגה בהצלחה בתפקידך ותודה על תגובתך ! תוכלי להרחיב לצורך מה ? אנחנו למעשה לא זקוקים להוכחות ...

ניתוקים

היי FESTI כתמיד, את לא מאריכה... אלא מעוררת את הערכתי בעומק ובמסירות שלך, האם ייתכן שהטריגר לניתוקים הוא גירוי ויזואלי ולא דוקא אודיטורי? נפנוף המקלות מול העיניים ולא השינויים במוזיקה? ניתן לערוך בדיקה בחדר שקט ונקי מגירויים. לתת גירויים ויזואלים ולבדוק מה קורה ומתי. הבנה טובה יותר של מהות הגרייה היוצרת את הניתוקים, תעזור לנו להבין איך ניתן להתייחס מבחינה טיפולית. לילה טוב וד"ש שרון

festy

New member
ניתוקים

שרון שלום ותודה , איזה כיף שיש פורום שעוזר למקד בעיות שלא מוכרות לפעמים ... ישנה סבירות שדוקא הטריגר כפי שהצעת - מקורו בשינוי ויזואלי , אבל אז למעשה מציפים את הילדה במשך כל היום גירויים בדומה למקלות . אלא אם הדבר מתקשר לעצם אחיזתה שלה במקלות או קרבתם לעיניה . בנוסף גם ללא הגירויים הויזואליים , ברגע שנשמעת הקלטת / אקורדיאון , חל שינוי במצב הקשב / קשר של הילדה לסביבתה . כרגע סוף שנה"ל ונותרו לי מס' מצומצם של פגישות בגן אבל אני מאד מעוניינת לקדם את הנושא גם בכדי להעביר לצוות שיקבל אותה בגן אחר בשנה הבאה .

ועוד...

ייתכן שהגרייה האודיטורית המסויימת הזו יוצרת העלאה של הסף באופן כזה שהגירוי הויזואלי מביא אותה לסוג של SHUT DOWN סנסורי. ייתכן שהגירוי הויזואלי לבדו לא יגרום לאותה תגובה. בכל אופן, הגנתיות המתבטאת במערכת הויזואלית היא די נדירה, כך שזה מעניין...ויכול להתבטא גם בקשיים בתקשורת בינאישית ובקשיים בקליטת מידע דרך הערוץ הויזואלי. אם אמנם מדובר בהגנתיות ברמה קשה כזו, כדאי לטפל בשיטת וילברגר. האם יש מצב שהצוות והמשפחה יסכימו?

festy

New member
לשרון , בענין הניתוקים

לצערי , לא נוכל להכניס את השיטה הן מבחינת חוסר מיומנות הצוות ושלי (לא למדתי את השיטה ) והן מבחינת יכולת ההורים . אבל נתת לי בהחלט כיווני מחשבה בנוסף למה שהכותבים האחרים העלו , ותודה !

festy

New member
תוספת

שרון , שכחתי , כמובן שאמסור ד"ש והוא יתקבל בשמחה ! לילה טוב !

festy למה לצלם ?

את זוכרת שציינת שקשה לכם להביא את ההורים לשיתוף הפעולה הנדרש ... על מנת להביא את הילדה ליעוץ רפואי ... הדיון הזה בינינו נורא חשוב, אך התחום הוא רפואה ועד שרופא לא יברר את הענין הזה ... אני באופן אישי הייתי מרחיקה את הילדה מ"הטריגר" ואם שמתן לב ששיעור הריתמוסיקה עשוי להיות טריגר ... אז למצוא דרך להציג את ה"בעיה" להורים (לצלם ... ) ולהפנות בדחיפות לרופא מומחה ... מה את חושבת על זה ? וסליחה אם יש משהו ביקורתי ... אני באמת מאמינה שיש מקרים שלא שייכים לגריה או לתפקוד - הם פשוט מעבר לאחריותינו . אם אני טועה בכל זאת בבקשה תקני אותי\האירי פני\ רדי עלי וכו' ...

festy

New member
לנגה , בענין הניתוקים

כלל לא התייחסתי להצעתך כביקורת . נהפוך הוא ... חיזקת את דעתי שעליהם לפנות ישר לגורם הרפואי . האמא כאמור נבהלה מתיאור הצוות אך הסברתי לה שאנחנו רק חווים את האירוע בשטח ולא יכולים לתת לדברים אבחנה ,ולכן עליה להעביר זאת לרופא . הילדה עברה בדיקות ואני מקוה שביום חמישי אפגוש את האם . שאלתי עפ"י נסיונך / נסיונכם מה ההשלכות של אירוע כזה כפי שהתרחש בשעת הריתמוסיקה . הדבר חוזר על עצמו מאז החדשים האחרונים ולא חל שינוי נוסף לרעה . לגבי הוצאתה מהשיעור הספציפי - טכנית -אין בעיה . אך הצוות טוען שהדבר מתרחש לעיתים במצבים יום יומיים אחרים , ואז?? בעקבות הדברים שלי נראה לי שאנחנו חוזרים חזרה על הדברים ולמעשה הכדור נמצא בתחום הרפואי ... תודה על ההתיחסות למקרה.

בתכנון ...

את הראשונה לדעת .... אני מתכננת לנו ערב של יעוץ נוירולוגי ילדים... אז סבלנות....

למעלה