לשרונה ואלמרה

דיבנייא

New member
לשרונה ואלמרה../images/Emo20.gif

לשרונה ואלמרה הצלחה בניהול הפורום. יהדות מרוקו מפוארת תרבות מסורת ושורשים נפלאים. כן ירבו האתרים והפורומים שידברו בם. ממני דינה - מדרנא לעזיזא - קוסקוס-אתר עם השורשים.

אלמרה

New member
../images/Emo140.gifברוך הבא ביק דינה לעזיזה דיאלנא

ממחוז אחד יצאנו ולכאן הגענו. שמחה אהבה ורינה בלבבנו. הכבוד בבואך הוא שלנו. נשתתף בחגיגה משותפת של החייאת ושימור המסורת והתרבות המרוקאית כל אחד בדרכו הייחודית ובכך נבוא על סיפוקנו. ד"ש לכל החברים הטובים שם ב"קוסקוס"
לעולם נזכור היכן נפגשנו לראשונה.

עלמה 3

New member
קולולולולולו אלמרה עז'יז'י דיאלי

נעביבאשקום, בהצלחה אלפיין מאברוק....מבארכה סעודה...
קולולולולו עכשיו כמרוקאי גאה תוכל אולי להסביר לי מה ההבדל בין נעביבאשק ל- נחובאשק
יאלה בשלאמה ד.א. הורי ואחי מאלג'יר , זה גם נחשב

אלמרה

New member
תודה וברוכה הבאה ביק אחתי!

נעבי = אקבל, אקח. נחו (נאחוד) = אקח. באש = כאן הפרוש: כל מה שנחשב חולי או רוע. באשק- ה"באש" שלך... אמרי מעתה: (נאחוד) נחו-באשק או נעבי-באשק וזאת רק לקרובים לך באמת מהם את מוכנה לקחת את כל החוליים רחמנא לצלן... הכי טוב תהיו כולכם בריאים אפילו אם אתם מאלג'יר או טוניס שכנים אחים אנחנו.

כפרה עליך עלמה.........

מנהלי הפורום אמרו בפירוש שצריך תרגום. מזה נעביבאשק? אז יאללה לתרגם ,אולי גם אני אוכל לעזור לך. מה יש....נו אז מה אם אני אשכנזי.

שרונהה

New member
עד כמה שאני מבינה...... מנסה...

נעביבאשק = שכל מה שחס ושלום עלול לקרות לך, יבוא עלי... כמעט כמו "כפרה" נחובאשק = בבקשה, תהיה נחמד, תעשה את מה שבקשתי... מקוה שאני לא טועה. כל תיקון יתקבל בברכה...

אם ככה שרונה אז...נחובאשק....

יעני תהיי נחמדה אלי...תעשי מה שבקשתי. כל תיקון יתקבל בברכה....

כפרה עליך עלמה.........

מנהלי הפורום אמרו בפירוש שצריך תרגום. מזה נעביבאשק? אז יאללה לתרגם ,אולי גם אני אוכל לעזור לך. מה יש....נו אז מה אם אני אשכנזי.

עלמה 3

New member
כן, אתה נשמע פולני

אם תסתכל, קצת קדימה, קצת אחורה ולצדדים....תראה שיש תרגום בגוף השלד. מר לעז'יז'= יקר, המינהל עשנ תרגום.

תודה רבה לך עלמה כפרה שלי....

אני לא באמת פולני , אבל מכיר את הקרחוניות האלה מקרוב. וגם כן תודה למנהלת הפורום ולך על התרגום ל נעביבאשק. כבר הייתי בטוח שזה משהו שדומה לכוסא מחשיא. ואני מומחה בלמלות כוסא.....

עלמה 3

New member
קונן, אתה קנון ...חייב להיות

אלוף, במילוי כוסא ....על כן , אתה קנון יאאא קזה רצתי לכב אותך באיקונים רק אני לא יודעת למלא !!! {נשיקה}

שרונהה

New member
תודה על הברכה דינה דיבנייא../images/Emo24.gif

אני מקווה מאוד שהנעליים שנכנסנו אליהם לא גדולות עלינו. נשתדל להתאים, לנווט ולכוון את הפורום הזה אל כל היפה והמופלא שבתרבות, במסורת ובשורשים מהם צמחנו. כאן זה רק פורום לשיחות בנושאים הנ"ל, "קוסקוס" לעומת זאת הוא אתר המכיל מאגר מידע רחב אודות יהדות מרוקו ולא נהסס להפנות אליו גולשים להרחבת הידע אותו יבקשו. ברוך הבא ביק

אסתי 41

New member
לא שייכת לעדה אמנם../images/Emo140.gif

אבל יש לי את הבקרוב... הייתי נשואה לבחור מרוקאי...שנים רבות, והילדות, נו טוב, להם כבר יש שייכות. אז מעצם הקירבה הזו, רוצה לאחל, המון בהצלחה, ותמיד אשמח להציץ ולקרוא, כי באיזשהו מקום, מרגישה שכבר מכירה קצת...מסיפורים ששמעתי במשך השנים. מכל ה
אסתי

שרונהה

New member
במקום הזה כולם שייכים וגם את../images/Emo140.gif

תודה לך אסתי, נשמח אם תציצי לכאן ויותר אם תכתבי, כי המקום הזה הוא לכולם. כך תוכלי להכיר יותר

למעלה