לשרוד את התקלה

e mordi

New member
לשרוד את התקלה

בתאריך 1/4/05 צנח דרור כהן בצניחת RW זוג, בגובה 4500 רגל הפסיקו עבודה, דרור ביצע טרק של כ 5 שניות לאחריו ניגש לפתוח מצנח, בנסיון הראשון לא הצליח דרור למשוך את המצנחון ולאחר נסיון שני שלא צלח ניגש לפתיחת מצנח רזרבי. דרור היה תחת חופה פרושה בגובה של כ 1500 רגל מעל המועדון. לאחר שחרור הגהים ונהוג המצנח נכנס לצלע ראשונה עם הרוח בגובה של כ 600 רגל (נמוך) את צלע בסיס התחיל בגובה של כ 300רגל וכשחשב להתחיל פניה לפיינל הבחין שהוא נמוך מאוד ולכן ויתר והמשיך לנחיתה כשהוא בצלע בסיס עם רוח גב/צד, דרור נחת על הגבעה כ 150 מטר צפונית מזרחית למרכז ה DZ. הנחיתה היתה מהירה מאוד דרור נחבל ברגליו (ללא שברים) ופונה לטיפול. כמה עובדות: ציוד- מצנח ראשי הורנט 170 מצנח רזרבי TEMPO 150 110 צניחות פעם ראשונה עם הרזרבי הנ"ל מה עובר בראש? מיד לאחר פתיחת הרזרבי אנו עדיין חושבים על התקלה, מה היה? האם פעלנו נכון? ועוד, יש גם כאלה שמקדישים מחשבה ל FREEBAG . האדרנלין מציף אותנו. ואז שהחלטנו לעבור להטסת החופה הרזרבית זה נעשה לא עם צומת הלב הנדרשת. נכון שברוב המקרים הנחיתה טובה ואין בעיה זה קורה גם כשאנחנו מטיסים את החופה הראשית, לא פעם אנחנו עושים טעויות ונחלצים מהם בעזרת הנסיון, הכרת החופה, והעובדה שאנחנו לא אחרי חוויה "מטורפת" כמו פתיחת רזרבי במהירות סופית. אבל להיות תחת מצנח רזרבי שהוא בד"כ קטן יותר מהמצנח שהתרגלנו אליו, והגובה ההתחלתי שלך הוא 1500 רגל, זה לא משאיר לך הרבה זמן לטפיחות על השכם על תפעול תקלה וחיפוש FREEBAG תתרכז כל כולך בהנחתת החופה בצורה בטוחה. שטח פתוח, פיינל גבוהה מול הרוח, וכמובן לא בסיבוב. לבעלי מצנחי רזרבי מסוג TEMPO המצנח הזה טס מאוד מהר ומהירות השקיעה גבוהה לכן חשוב לתכנן נכון ולבצע הכל גבוה. זה נכון לכל רזרבי אבל בעיקר ל TEMPO. חשוב לזכור החרום מסתיים רק לאחר הנחיתה נחיתה בטוחה החלמה מהירה דרור מורדי

statler

New member
קצת על המחשבות שלי...

מרגע פתיחת הרזרבי התייחסתי לעניין התקלה כמאחוריי, וניסיתי לנהג את המצנח כמו את הראשי. לרגע לא חלפה לי בראש המחשבה של "אתה לא מרגיש נח עם הניהוג - עדיף לנחות הכי פשוט שאפשר", וזאת למרות שהרגשתי מאוד לא נוח עם הפניות. אפשר להגיד שהייתי באוטומט ופשוט לא חשבתי. ביצעתי את הנחיתה כמו שאני רגיל, פניות במקומות "הקבועים" ולא עצרתי רגע ושמתי לב שפשוט הגובה לא מתאים לחלוטין (לפחות הסתכלתי על המד גובה כל הזמן...). בכל מקרה אני מנסה לקחת את הדברים הטובים מהצניחה הזאת: 1.תפעול התקלה הראשונית 2.הפסקת הפיינל ומזעור הנזק הלקחים שלי: 1. אחרי פתיחת הרזרבי: למצוא אזור נחיתה בטוח ופשוט להגעה(לפי שלושת הכללים) ולא להינעל על הדשא של המועדון. 2. במקרה של גבעה מתקרבת, למשוך בהגאים כאילו אין מחר (זה לא עלה עד עכשיו אבל נראה לי שהייתי יכול לבלום יותר ממה שבלמתי ולמזער נזקים אפילו יותר). זה מה שיש לי להגיד אחרי 4 ימים של מחשבות ושחזורים, מקוה שזה יעזור למישהו. אם יש משהו שאני מפספס - תרגישו חופשי להעיר. משהו אחרון - אם מישהו צילם את התקרית, אני אשמח לראות איך זה נראה מהצד... דרור

eligrt

New member
שאלה של טירון ../images/Emo22.gif

הי דרור, אם אחזור לתחילת הארוע, תוכל להרחיב מה בדיוק קרה שבעקבותיו לא נמצאה ידית הראשי? האם כשל בקיפול? האם דבר אחר? לתגובתך אודה eligrt

statler

New member
תשובה של...

תיקון קל - הידית נמצאה ונמשכה, פעמיים. הפיילוט שוט פשוט לא יצא עד הסוף. היה לו חם ונעים בכיס שלו... ולשאלתך למה ? לא ברור. בבדיקה על הקרקע המצנחון היה חצי בחוץ,ומשיכה בו (אני חושב שעדי משכה אותו, אולי תוכלי להרחיב על ההרגשה) הוציאה אותו החוצה ללא תקלה נראית לעין. לסיכום - לא תמיד יש סיבה, וגם אם יש לפעמים היא לא ברורה כלכך, אני הייתי מהמר על ההתרגשות שלי מהצניחה המגניבה... אבל זה בסך הכל תאוריה שאי אפשר להוכיח או להפריח... מקווה שעזרתי, דרור (שרגל ימין שלו כבר ממש בסדר ורק נשאר לנוח חדשיים בשביל ששמאל תרגיש גם טוב...) נ.ב. מישהו רוצה לשכור ריג+מצנח מקופל+רזרבי פתוח לרווחה לאיזה חודש חדשיים

DiaboliCm

New member
תחקיר נוסף על פתיחת רזרבי

להלן תחקיר נוסף + ממצאים על פתיחת רזרבי השעה: מוקדמת בבוקר (בערך 12:30 בצהריים) המקום: סככת הקיפולים מועדון SKYKEF מהלך האירועים 1. יאיר: "נבו תגיד, מה זה ?!" 2. <!!BOOM!!> 3. נבו: "לאאאאאאאאאאאאאא" 4. טאף: "yair - meet the guy you buy a martini to...the rigger" 5. יאיר: "אההה אז זה הפריבאג !!!!" מי ייתן וכולנו נלמד קצת, כדי שנוכל לצנוח בבטחה, בשלום, עם פחות רזרבים באוויר, והרבה פחות בסככת הקיפולים בהערכה רבה יאיר עד השמיים ואם יש גם קופון, בשאיפה גם בחזרה

למעלה