לשני הדר' , אסף וארז....

ניל´´י

New member
לשני הדר' , אסף וארז....

קראתי את דעתכם בנושא אוכל גורים בעת ההריון וכרגע אני בדילמה... עד היום הייתי נותנת לכלבות הרות אוכל גורים מהשבוע הרביעי או החמישי להריון, אתם אומרים שתתיכן בעיה בספיגת הקלציום, השאלות שלי: 1. האם יש הבדל בין מזון גורים למזון כלבות הרות/מניקות? 2. מדוע יש הבדל בין גזעים קטנים לגדולים.... 3. הרבעתי את הדנית הכחולה שלי, אדע בעוד כ 3 שבועות אם היא בהריון , האם להעביר אותה לאוכל אחר? היא כרגע אוכלת רויאל קנין בוגרים גזע ענק.... 4. ידוע כי לכלבי ענק לא טוב לתת תוספת של קלציום (להבדיל ממה שאמרו פעם) האם אוכל המיועד לכלבות הרות אינו מכיל יותר קלציום? תודה.... סבתא ניל"י....

הי נילי

תשובות לשאלותיך: 1. לא רק שאין הבדל, אלא זה אותו שק. כתוב עליהם "לגורים ולכלבות הרות ומניקות". העניין הוא שאני מעדיף להעביר אל המזון הזה מיד לאחר הלידה. 2. ההבדל הוא בגלל מאגרי הסידן - לגזעים קטנים יש בעיה של מאגרים קטנים, ופעמים רבות שגרים גדולים של גורים. כשכלבה כזאת מניקה, צריכת הסידן שלה גבוהה מאד, והיא יכולה להגיע למצב של "אקלמפסיה" - חוסר סידן המביא לרעידות ועוויתות. זה נדיר בגזעים גדולים. 3. לרויאל יש מספר מזונות לגזעים ענקיים. יש את השלב של Baby ויש puppy. השני גבוה יותר ברמת הסידן שלו ומתאים לאחר ההמלטה. הראשון נמוך יותר ומתאים גם להריון. שניהם מסווגים תחת התאמה להריון ולידה, וזה מה שאני הייתי עושה. אני מניח שיש דעות שונות בנושא, וכמו שאמרתי קודם - בדני ענק זה באמת לא מאד משנה.

ניל´´י

New member
אם כך, איזה אוכל לתת לדנית

מהשבוע ה4 - 5 להריון?? האם להשאר עם מזון רויאל קנין בוגרים לגזעי ענק? תודה סבתא ניל"י...

ניל´´י

New member
תודה רבה...

הענין הוא שלרויאל קנין אין גורים גזעי ענק אלא רק צעירים.... ולשאלה נוספת, בעצם לא שאלה אלא תהייה.... הגורים שלי (ווסטי) הכפילו את משקלם תוך 6 ימים, נולדו 140 גרם ולאחר 6 ימים היו כבר כ 300 גרם, אצל הדנים זה שונה.... הם מכפילים את משקלם רק לאחר כחודש, האם הסיבה היא גודלו הסופי של הכלב? היום הם שוקלים כ 500 גרם הם בני 12 יום.... (זה אפילו לא משקל של גור דני בעת ההמלטה... ) סבתא ניל"י....

למעלה