לשנות עם- או שלא?!

דסקה

New member
לשנות עם- או שלא?!

הביקורתיות כלפי מר"צ לא תפתור שום סכסוכים וגם לא תמנע שום בעיה חברתית שיש לנו במדינה הזאת. זו הפעם הראשונה שנכנסתי לפורומים ואני הופתעתי לגלות כמה שדעות של אנשים שונות ומגוונות בעניינים שכל כך חשובים. אז חלקכם אמרתם שמר"צ לא תפתור שום בעיה ושהמלחמה בכפיה הדתית רק מסכסכת יותר בין הבריות אבל לפחות למישהו (או למפלגה) היה את האומץ לקום על הרגליים ולהילחם בשביל משהו שהוא באמת חשוב, אז גם אם הכל אידיאולוגיות וגם אם שום דבר לא יצליח בסופו של דבר, אז לפחות נדע אנחנו- השמאלנים- שניסינו ושבאמת עשינו משהו בשביל המדינה הזאת, לא כמו ראשי ממשלה, שרים וח"כים למיניהם שכל מה שאכפת להם זה הכסף ואהדת הקהל, מר"צ הולכת בדרך שהיא באמת מאמינה בה ואני חושבת שעם מדינה קטנה כמו שלנו ועם גיוון אוכלוסיה כמו שיש רק כאן אז מה שנשאר, לי לפחות, זה להעריך את הנסיונות של המפלגה השמאלנית הזאת שמנסה לאחד בינינו ולגשר על הפערים החברתיים ולחזק את ערכי הדמוקרטיה תוך כדי, להראות שאכפת להם איך המצב החברתי שלנו יראה בעוד כמה שנים- אפילו אם כולם יושבים ומזלזלים בהם, כל האנוכיים והאגואיסטים אלו שלא ממש אכפת להם מאחרים!!! כל מה שנשאר לי זה להגיד תודה למר"צ שהולכת בדרך של חלום וגם אם הוא אף פעם לא יתגשם אז לפחות הוא השאיר בי תקוה... אבל מה אני מבינה בסך הכל? נערה בת 17 שהחלום שלה זה בכלל לסיים את הצבא ולעבור לגור בחו"ל ועוד כמה שיותר רחוק. אז נכון, אולי אני לא מבינה באמת, אבל אכפת לי מהבית שלי, אכפת לי מהאהובים שלי ומעצבן אותי ללכת ברחוב ולברוח מכל מיני חרדים שמציעים לי "דילים" של חזרה בתשובה. אז גם אם אני לא יחיה פה בעוד כמה שנים וגם אם אני לא אזכה לראות את הארץ שלנו מאוחדת ושלמה, אני יודעת שתמיד אני יתמוך בכל מי שינסה לשנות ולהכניס ערכי מוסר ודמוקרטיה במדינה, אפילו אם הוא רק ינסה, במקרה הזה- מר"צ. עם בעיות כמו שלנו, האויב הכי גדול שלנו כרגע זה אנחנו עצמנו ואם לא נפתור קודם כל את בעיות האחדות של העם הנפלא הזה שלנו, אז לעולם לא נוכל להתמודד עם הערבים ועם השלום שאני מאמינה בכל הלב שהוא יגיע. אני מקווה שתקחו את זה לתשומת לבכם ושתפסיקו לשפוט אנשים שרוצים שינוי, כי להם באמת אכפת מהעם הזה, והם רוצים שלום בדיוק כמו כולנו אבל כמו שציינתי בהתחלה- לכל אחד הדעות המגוונות שלו אבל הדרך היא הקובעת, ולצערי הרב אני לא ראיתי אף אחד מהימין שקם ואומר שהוא רוצה לאחד את העם ושהוא בעד שלום פנימי משלנו, אז תאשימו- למה לא?! העיקר שאת העבודה השחורה ואת הזבל ינקו אלו עם התקווה והערכים שעוד טיפ-טיפה אכפת להם... יום טוב לכם...

ראובן1

New member
מר"צ מנסה לאחד? ../images/Emo46.gif

מר"צ רוצה שינוי שיטיב עם העם? למר"צ איכפת מהעם? מר"צ רוצה שלום פנימי? האם מר"צ היא מפלגה בנורבגיה? כי אני לא בדיוק מזהה

resh0

New member
הכל טוב ויפה (כמעט). למה דווקא מר"ץ

מר"ץ היא מפלגה לגיטימית שמניפה 2 דגלים. דגל התבוסתנות המדינית ודגל המלחמה כנגד הכפיה הדתית. הנפת דגל התבוסתנות המדינית היא לגיטימית, אבל חטפה נוק-אווט אדיר מהציבור. מה גם שההסכם המדיני הארור שאליו דחפה, הביאה אל פתח ביתנו טרוריסט פרופר ובמקום שלום, מצויים אנו במלחמה! עמדותיה המדיניות של מר"ץ אינן מקובלות בשום מדינה בעולם (כאשר העניין נוגע לגביהן) וכעת גם מאוד לא מקובלות בארצנו. במילים אחרות: כאשר מר"ץ נשארת ודבקה בעמדות המדיניות הללו, היא מרחיקה מעליה בוחרים פוטנציאלים בתחום השני שהוא המלחמה כנגד הכפיה הדתית. אבל... גם בתחום המלחמה כנגד הכפיה הדתית נכשלה מר"ץ!!!! כל החוקים שיש בהם כפיה משמעותית, נחקקו דווקא כאשר מר"ץ ישבה בממשלה!!! פשוט מכרו את העקרונות בתמורה לסיוע לתבוסתנות מדינית שכולנו רואים היום כמה נכשלה. בקיצור: נשארו קרחים מפה וגם משם. במילים אחרות: נכשלו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אני מקווה שברור לך שאין תוחלת לעמדותיה הקיצוניות של מר"ץ בתחום המדיני ואילו היית בגיל בו ניתן לבחור, היית מאוד מאוכזבת מהקול שנתת למר"ץ. אז... אם ברצונך להשאיר סיכוי לחברה בריאה יותר, בחרי במפלגה אחרת שלוחמת גם היא כנגד הכפיה הדתית ולא איכזבה את בוחריה בתחום הזה!!!!! ח"כים שויתרו על מנעמי השרות והקואליציה למען לחימה על העקרונות. מפלגת שינוי היא מודל מעולה למפלגה ששמה לה מטרה ולא תתפשר ותמסחר את תמיכתם של בוחריה. תשווי את זה מול מר"ץ??? מה בדיוק חיפש יוסי שריד בקואליציה של ברק??? אז היה שנה שר החינוך... בשביל זה שווה לבחור מר"ץ???

דסקה

New member
לא השתכנעתי

sorry... לא הצלחתם להבהיר לי למה מר"צ לא מספיק טובה בשביל הקול שיהיה לי. אם קראתם בעיון את מה שכתבתי אז אולי הבנתם שמה שהתכוונתי היה שבסך הכל אני מעריכה כל אחד על הנסיון ועל הרצון לשנות ולעזור וכן, אני כן חושבת שמר"צ היא אחת מהמפלגות שמנסות לשנות ולהפוך אותנו לטובים יותר. לעומת מפלגת שינוי- שסליחה על הביטוי- צבועים- מכיוון שלפיד הוא ימני שמתעקש בכח להראות שהוא שונא נורא אבל תתן לו אצבע והוא יקח את כל היד- הבטחה שלי. אז יוסי שריד ניסה ולא הצליח- קורה לפחות הוא ניסה

דרדרית

New member
לא תמיד משתכנעים... ../images/Emo39.gif

דסקה היקרה היפה בפוליטיקה הוא שכל אחד דבק בדעותיו ולא תמיד אנחנו מצליחים לשכנע את השני שחושב ההפך מאיתנו את צדקת אמונותינו ודעותינו. היפה יותר הוא שבסובלנות- אפשר להקשיב לדעות השונות, ולהישאר בדעתנו. אבל הכי יפה לדעתי, הוא, שילדה בגילך מגלה מעורבות בתחום זה ומנסה לשכנע. הצליחי כך! דרדרית

שרוף

New member
מה ניסה יוסי שריד בדיוק?

ב92 כששולמית אלוני הייתה שרת החינוך הוא עשה עסקה עם רמון ודרעי על סילוקה של שולמית אלוני ממשרד החינוך. שולמית אלוני שישבה חזק חזק על החרדים והקפיאה להם את הכספים לרשת המעיין שלהם סומנה עיי שס ורבין קיבל אולטימטום או שס בחוץ או שולמית אלוני בחוץ. נו טוב למען עראפת והסכם אוסלו המחורבן שהיום אנו שופכים דם בגללו שלח רבין את האדם הנאלח ביותר בפוליטיקה שלנו הוא רמון לרקום עם דרעי את ההדחה של שולמית אלוני הם ידעו שהם צריכים שפיון מבית מרצ ומי נבחר כמובן שריד. כולם הרויחו ברק נשאר עם הקואליציה דרעי נשאר עם גניבת כספי הציבור שלו למען החינוך החרדי הפרטי ושריד הרוויח את המלוכה. אלוני פרשה מפוליטיקה ושריד היה ליו´ר מרצ. מי הפסיד? עם ישראל. אז איפה הצביעות אצל טומי לפיד? או אצל יוסי שריד? קחי את זה ברצינות. מרצ מוכנה בשביל עראפת והפלשתינים לעשות הכל מרצ היא מפלגה שחרטה על דיגלה את הפיכתה של ישראל למדינה דו לאומית. אני עם מרצ גמרתי לתמיד. מקווה ששכנעתי אותך.

דיסקה... את בסדר

את אומרת את הדברים הכי נכונים בעולם.... ואת עושה את זה בצורה יפה הגיונית ומסודרת.... חזקי ואמצי מול גם הימין המטורף הפאנאטי וחסר ההגיון ששוטף את מדינתינו. בחורות כמוך הם החוסן הלאומי שלנו האמיתי. כן ירבו כמוך!!!!! אין לך מה לדאוג מנסיונות ההעלבה של האנשים כאן.... הרי גם אם מחר יפול עלינו מטאור מהשמיים השמאל )ומרצ( יהיו אשמים בזה. חייבים להאשים מישהו.... אז מאשימים.... וכשהמנהיג הימני נבחר "ולא מספק את הסחורה" הוא מיד הופך לחלק מהשמאל....

resh0

New member
תזכורת קטנה ואז תשתכנעי.

לאחר בחירות 99 בהן ניצח ברק, נחתם הסכם בין שינוי לבין מר"ץ, הסכם בו נכתב באופן מפורש כי 2 המפלגות מתחיבות שלא להכנס לממשלה היה ושס´ תהיה בפנים. הסכם זה פורסם בחתימתו של יוסי שריד פוקסם אז באתר של שינוי ויתכן שהוא עדיין מככב שם. אבל... הוצע ליוסי שריד תפקיד שר החינוך ובכך הפר הוא את כל הסיכומים ומכר את העקרון של המלחמה כנגד הכפיה הדתית. זוהי מר"ץ. לעומתה שינוי לא דרשה תיקים וסמכויות, כל שביקשה זה שיועבר בכנסת החוק אותו כתב ברק עצמו על גיוסם של בחורי הישיבות, הכפוף לאי השתתפותה של שס´ בקואליציה. תשווי את זה מול זה ותראי מיהו זה ההוגן יותר, העקבי יותר, הלוחם יותר. מי המתבזה יותר ובסופו של דבר מי נכשל יותר!!! מר"ץ מהווה בית לקיצונים משונים שעמדותיהם אינן מקובלות באף מדינה בעולם! אנשים תמהוניים שמנותקים מהמציאות ומבצעים חלק מכריע התכנית חיסולה של ישראל בשלבים. איני יודע אם יצא לך לקרא חלק מהמסמכים שנתפסו לאחר מנוסתו של עראפת מלבנון, שם נכתב במפורש שה"דלק" להמשיך בפעילות הטרור נובעת מההפגנות שאירגנה מר"ץ למען היציאה מלבנון... שינוי מרימה את דגל הלחימה כנגד הכפיה הדתית טוב יותר, אמין יותר ממר"ץ. שינוי הוכיחה כי לא שררת השלטון הוא החשוב, אלא העקרונות. מר"ץ הוכיחה את ההפך. שינוי אינה דוגלת בתבוסתנות מדינית, מר"ץ ההפך. אם אינך חלק מאותם התמהונים הסבורים בניגוד לדעות הרוולות הכל העולם, כי תבוסתנות מדינית היא הדרך הנכונה לשלום, אז מקומך אינו במר"ץ. אם את מבינה את חשיבות המאבק כנגד הכפיה הדתית ומעוניינת במלחמה חסרת פשרות כדי לתקן את חברתנו, מקומך דווקא בשינוי. אבל יש לי הפתעה בשבילך!!! היות והבחירות הבאות תתקיימנה עפ"י השיטה הישנה, תהיה תחרות בין הליכוד לבין שס´ !!! לא תהיה שום מחויבות ראשונית של מועמד הליכוד (נתניהו) לשס´. לא מין הנמנע שדווקא נתניהו יהיה זה שירים בעצמה את דגל המלחמה כנגד הכפיה הדתית!!! הרי אילו הסכיזופרן הסדרתי (ברק) לא היה מכריז על בחירות מיוחדות, עפ"י כל הסקרים (שבד"כ מחמיאים עם השמאל) יכל נתניהו להקים קואליציה גדולה בלי החרדים!!!! הליכוד לבדו היה מקבל כ- 50 מנדטים.

Thats

New member
דבקה היקרה

את אמנם רק בת 17 אבל את מייצגת בדעותייך היטב את מר"צ. חלומך, לגדול ולעוף מהר מהמדינה, כמה שיותר רחוק, ממש מתאים לשאיפות הלאומיות של יוסי שריד ורן כהן. גם הם, אבירי השקר הכזב והתבוסתנות, פועלים לכך שתוכלי ביום מהימים לשבת כמה שיותר רחוק מכאן, בגלות. רן כהן וידידו יוסי שריד כבר מזמן פשטו את הרגל עם התאוריות שלהם. שמונה שנים אחרי פרוץ הסכם אוסלו הם עדיין לא מבינים איך זה שערפאת עדיין לא מילא ולו התחייבות אחת בהסכם. מה שכן הם מבינים זה שכמו תמיד, אנחנו לא בסדר. כמו תמיד הם מגלגלים עיניים, חסידי הצדק עלי אדמות אך הם גם ראשונים לתקוע סכין בגב בוחריהם בשל שיקולים צרים של מפלגתיות ופלגנות (וגם פלצנות). Thats all folks

אבו-דני

New member
אין בישראל מפלגה יותר מיליטנטית

ויותר כוחנית ממר´´ץ אין מפלגה שמשתמשת ברמה הרטורית דמגוגית יותר ממר´ץ...אין מפלגה שהשנאה לאנשים שונים ממנה יותר ממר´ץ.. אין מפלגה שהשלום רחוק ממנה בעת שהיא אמורה לפתור בעיות בדרכי נועם (פרט לכאילו שלום עם ערבים בגלל שנאת היהודים) מר´ץ זו במפלגה הבזויה ביותר שקמה לישראל מאז עצמאותה.. אם את עוזבת את המדינה ...זה יהיה אך רווח נטו לחוזקה... ובענין זה כלום לא חשבת אולי לעזוב לפני הצבא? סיימי את בחינותייך ובלונדון שכן מחכה לך יהיו חייך בין פיינט לאגר אחד למשנהו חיים ערבים באמת... אל תשכחי לקחת איתך את מירב ידידייך ממר´ץ שעסוקים בשנאתם לחרדים בכלל ולש´ס בפרט יום וליל.. נא לא לשכוח מר´ץ זו מפלגת השלום והאחווה...שלום הם עושים עם אוייבים כך שש´ס זה אפילו לא אוייב.... גרוע מאוייב שלך האבו...דייל בכיר במשימות מיוחדות עבור חברי מר´ץ

למעלה