לשמן או לשמן?

livnat1984

New member
לשמן או לשמן?

שלום לכולם, די חדשה פה בפורום
יש לי מכונת תפירה ביתית של זינגר, מתישהו מתחילת שנות ה-90 אני משערת, קניתי אותה משומשת לפני כ-6 שנים בזול מבעלים שלא הבין במכונות תפירה בכלל ולא ידע עליה הרבה. למעשה, התחלתי להשתמש בה באופן אינטנסיבי יותר רק בחודשים האחרונים (השתמשתי בה מעט שנה-שנה וחצי כשקניתי ואז עברתי דירה מבית ההורים ורק לאחרונה יצא לי לקחת אותה משם). בכל אופן, היתה לה בעיה במנוע - לא ידעתי את זה כשקניתי אותה אבל האמת שגם הבעלים הקודמים לא ידעו על זה נראה לי - שהלכה והחריפה עד שנאלצתי להחליף לה מנוע (לא היה לי כסף למכונה חדשה, אפילו פשוטה, אז העדפתי לתקן במקום לקנות אחרת- האמת שאני לא מתחרטת על זה כי גם עם העלות של המנוע החדש היא עדיין יצאה לי ממש זולה בסה"כ ועכשיו היא עובדת מצוין וחלק). ולעניין- כשלקחתי אותה לתיקון ביקשתי גם שינקו/יכיילו/ישמנו אותה, כי לא עשיתי את אף אחת מהפעולות האלו מאז שקניתי אותה, ואני לא בטוחה שמישהו עשה את זה כל ימי חייה של המכונה למעשה. להפתעתי, בעל החנות אמר לי שאין צורך לשמן מכונות תפירה בכלל- פרט לאלו הממש ממש ישנות, בנות כמה עשורים(?) ושעדיף פשוט לעזוב אותן כמו שהן כל עוד אין תקלה (?). בספר ההוראות שלה כתוב בפירוש שצריך לשמן אותה בערך אחת לשנה, ואמרתי לו את זה, אבל הוא אמר לי שזאת "שטות" ממש לא נכונה ושהוא באופן אישי תיקן המון מכונות שניזוקו כתוצאה מהשימון. אני רוצה לציין שלא היה לו שום אינטרס להגיד לי דבר כזה סתם - הוא מכר שם שמן למכונות תפירה, ואני הייתי אפילו מוכנה לשלם לו שיעשה את זה בעצמו (אני לא יודעת איך לעשות את זה), אבל הוא סירב והדגיש שהוא מוכן "להפסיד עלי כסף" ולא למכור לי שמן כדי שאני לא אהרוס את המכונה. אני יודעת שיש כאלו מכונות מודרניות שמתוכננות ככה שלא צריך לשמן אותן, אבל אני לא חושבת שזאת מהסוג הזה? אני חשבתי שזה רק מכונות ממש מודרניות, ובכלל שזינגר לא מייצרים כאלו? הדגם שלה, אם זה עוזר מאז אני ממש מתלבטת מה לעשות- בכל מקור מידע שקראתי כתוב שצריך לשמן, אבל אני חוששת שזה אולי באמת יעשה נזק? גם לגבי הניקוי הוא אמר שאין צורך, אבל לפני כמה ימים הרגשתי שהתנועה בגלגל היד קצת קשה- ניקיתי קצת עם מברשת באיזור בית הסליל, הגרייפר וה Feed dogs מתחת ל Needle plate (לא יודעת איך קוראים לזה בעברית) - יותר מזה לא העזתי לפרק את המכונה - ואפילו הניקוי הקטנצ'יק הזה עזר מאוד והתנועה הפכה לחלקה יותר. מה אתם אומרים? ואם הדעה הכללית היא שכן לשמן ולנקות, איך עושים את זה?? תודה מראש לכל מי שיטרח לקרוא ולענות
אגב, אם זה רלבנטי, הדגם של המכונה 6012C, כמו זאת שבתמונה המצורפת.

שש שבע

New member
נראה לי מוזר

אם בספר ההוראות כתוב לשמן אחת לשנה, תשמעי לספר ההוראות. אני מכירה יותר מכונות שניזוקו מחוסר שימון מאשר להפך. לידיעתך התעשיתיות באות עם קרטר שמן (אמבטיה ) והן משמנות את עצמן אוטומאטית, רק בשבוע שעבר גיליתי באחת האוברלוקים שלי שנגמר השמן, היא התיבשה ונתקעה. היה צריך לפרק לשמן ולהחזיר לפעולה. תשומת לב לענין היתה מונעת את התקלה. איך? איך יתכון שמכונה שיש בה חלקים נעים לא צריכה שימון איך? אולי גם אצלך יש איזה שהו שימון אוטומאטי? למרות שנראה לי לא הגיוני למכונות ביתיות. כשאני לימדתי תפירה הבנות היו חיבות לבוא עם המכונה שלהן, ככה מעבר לזה שיש להן מכונה זמינה כל הזמן, הן למדו איך להשתמש בה תוך כדי השיעור, ואני הדרכתי אותן עליה. הענין הוא שרוב המכונות שלא תיפקדו טוב , בעיה בסיסית היתה חוסר שימון, אחר כך השחלה לא נכונה, אחר כך הרכבת מחט לא נכונה, או מחט פגומה, ואחר כך "פוף" שהצטבר באיזור הבוכיאר" בעיות שלכיוון כמעט ולא היו כי אנשים פוחדים לשחק בכפתורים. בקיצור הבחור שלך לא רוצה להרויח על שמן, אבל אחרי שלא תשמני, תיתקלי בבעיה מאוד רצינית, ובמקום למכור לך שמן בעשרה חמישה עשר שקלים, הוא ימכור לך תיקון ב 250 ש"ח. חושב לטווח ארוך.....

פנדה 63

New member
בחיי צודקת שמני כל חלק נע זקוק לשימון

שלא יתחמם רק חלקי פלסטיק לא

פנדה 63

New member
אני משמנת הכל חוץ מברדר תעשייתית

שרק צריך להוסיף שמן לאגן השמן הפכי את המכונה ואם יש עליה נקודות אדומות על המוטות הפנימיים והמייסבים אז צריך בחור של כל נקודה אדומה טיפת שמן

livnat1984

New member
תודה על התגובות

חשבתי באמת שזה די מוזר... לא נראה לי הגיוני שכל-מכשיר-שהוא שפועל מכנית ויש בו מיסבים גלגלי שיניים וכו' לא יצטרך איזשהו שימון... מצד שני, הוא עשה לי רושם אמין והאמנתי לו מכיוון שחשבתי שבאמת, אין לו אינטרס להגיד לי דבר כזה סתם. אבל אולי יש משהו במה ששש-שבע אומרת, והאינטרס הוא לגרום לי לשלם יותר בעתיד על תיקון מורכב יותר...:/ ד"א, אני יודעת שיש מכונות חדשות (גם ביתיות) שלא צריך לשמן אותן, כי יצרו את המיסבים והחלקים הפנימיים שלהם ממתכת שהחודר בתוכה שמן/גרפיט (oil/graphite impregnated metal). זה ממש לא נראה לי הגיוני שזאת מכונה כזאת - שמתי את התמונה בשביל שגם מישהו שלא מכיר את הדגם הספציפי יבין על מה מדובר, מכונה ביתית די בסיסית - אבל חששתי שאולי כן... או שאולי זה באמת איזה מזימה של יצרני מכונות התפירה לסחוט ככה כסף מאנשים;) אוקי. אני באמת אשמן את המכונה, אבל לא כל כך ברור לי איך - פנדה 63, למה הכוונה "להפוך את המכונה"? להפוך אותה ככה שהיא תהיה עם החלק התחתון (זה שעליו היא מונחת בד"כ) כלפי מעלה או שהיא תהיה עם הצד האחורי ("הגב" של המכונה, הצד ההפוך לצד שמכניסים את הבד) אלי? אני לא ליד המכונה כרגע, אבל אני אעשה את זה כשאגיע הביתה, תודה:)

פנדה 63

New member
התחתית שהיא מונחת עליה

כך שתראי את כל הצינורות ומיסבים שם לרוב יש נקודות שימון אדומות אצלי כולן יושבות על שולחן אז אני רק הופכת אותן אחורה לכיוון הקיר ואז אני רואה את כל החלקים הפנימיים

למעלה