livnat1984
New member
לשמן או לשמן?
שלום לכולם, די חדשה פה בפורום
יש לי מכונת תפירה ביתית של זינגר, מתישהו מתחילת שנות ה-90 אני משערת, קניתי אותה משומשת לפני כ-6 שנים בזול מבעלים שלא הבין במכונות תפירה בכלל ולא ידע עליה הרבה. למעשה, התחלתי להשתמש בה באופן אינטנסיבי יותר רק בחודשים האחרונים (השתמשתי בה מעט שנה-שנה וחצי כשקניתי ואז עברתי דירה מבית ההורים ורק לאחרונה יצא לי לקחת אותה משם). בכל אופן, היתה לה בעיה במנוע - לא ידעתי את זה כשקניתי אותה אבל האמת שגם הבעלים הקודמים לא ידעו על זה נראה לי - שהלכה והחריפה עד שנאלצתי להחליף לה מנוע (לא היה לי כסף למכונה חדשה, אפילו פשוטה, אז העדפתי לתקן במקום לקנות אחרת- האמת שאני לא מתחרטת על זה כי גם עם העלות של המנוע החדש היא עדיין יצאה לי ממש זולה בסה"כ ועכשיו היא עובדת מצוין וחלק). ולעניין- כשלקחתי אותה לתיקון ביקשתי גם שינקו/יכיילו/ישמנו אותה, כי לא עשיתי את אף אחת מהפעולות האלו מאז שקניתי אותה, ואני לא בטוחה שמישהו עשה את זה כל ימי חייה של המכונה למעשה. להפתעתי, בעל החנות אמר לי שאין צורך לשמן מכונות תפירה בכלל- פרט לאלו הממש ממש ישנות, בנות כמה עשורים(?) ושעדיף פשוט לעזוב אותן כמו שהן כל עוד אין תקלה (?). בספר ההוראות שלה כתוב בפירוש שצריך לשמן אותה בערך אחת לשנה, ואמרתי לו את זה, אבל הוא אמר לי שזאת "שטות" ממש לא נכונה ושהוא באופן אישי תיקן המון מכונות שניזוקו כתוצאה מהשימון. אני רוצה לציין שלא היה לו שום אינטרס להגיד לי דבר כזה סתם - הוא מכר שם שמן למכונות תפירה, ואני הייתי אפילו מוכנה לשלם לו שיעשה את זה בעצמו (אני לא יודעת איך לעשות את זה), אבל הוא סירב והדגיש שהוא מוכן "להפסיד עלי כסף" ולא למכור לי שמן כדי שאני לא אהרוס את המכונה. אני יודעת שיש כאלו מכונות מודרניות שמתוכננות ככה שלא צריך לשמן אותן, אבל אני לא חושבת שזאת מהסוג הזה? אני חשבתי שזה רק מכונות ממש מודרניות, ובכלל שזינגר לא מייצרים כאלו? הדגם שלה, אם זה עוזר מאז אני ממש מתלבטת מה לעשות- בכל מקור מידע שקראתי כתוב שצריך לשמן, אבל אני חוששת שזה אולי באמת יעשה נזק? גם לגבי הניקוי הוא אמר שאין צורך, אבל לפני כמה ימים הרגשתי שהתנועה בגלגל היד קצת קשה- ניקיתי קצת עם מברשת באיזור בית הסליל, הגרייפר וה Feed dogs מתחת ל Needle plate (לא יודעת איך קוראים לזה בעברית) - יותר מזה לא העזתי לפרק את המכונה - ואפילו הניקוי הקטנצ'יק הזה עזר מאוד והתנועה הפכה לחלקה יותר. מה אתם אומרים? ואם הדעה הכללית היא שכן לשמן ולנקות, איך עושים את זה?? תודה מראש לכל מי שיטרח לקרוא ולענות
אגב, אם זה רלבנטי, הדגם של המכונה 6012C, כמו זאת שבתמונה המצורפת.
שלום לכולם, די חדשה פה בפורום