לשמיניסטים בלבד
שלום אנשים! אני עושה עבודת מחקר בנושא מדעי החברה ואשמח אם תענו לי על 24 השאלות הבאות במידת הכנות הרבה עפ"י סולם מ-1 עד 10 (יש לציין את המספר בלבד ולא תשובה מילולית) כאשר: 1=בכלל לא 10=במידה רבה. תודה מראש לכל העונים
1.מין? זכר/נקבה 2.כאשר אני נתקל/ת באנשים המצהירים שאינם רוצים להתגייס אני חש זלזול כלפיהם 3. אני מאמין שישי לחייב את כל האזרחים במדינה לשרת בצה"ל 4. אני נמנע/ת מלפתח מערכת יחסים עם אדם שמצהיר על אי רצונו להתגייס 5.יש להטיל עונשים וסנקציות על מי שלא רוצה להתגייס 6. הצבא בשבילי מסמל ערך עליון 7.לדעתי על כל אזרח לנסות להפיק את המיטב בשירותו הצבאי 8. שירות צבאי הוא בזבוז זמן 9. מתסכל אותי שיש אנשים שחושבים שיש לבטל את חובת הגיוס לצה"ל 10.אני שונא/ת את כל מה שקשור לצה"ל ולכן מעדיף/ה לא לתרום את שירותי בצה"ל 11.צה"ל הוא הגורם המרכזי האחראי לירידה בגיוס 12.בעיית הביטחון היא המרכזי ביותר בסדר העדיפות הלאומי-חברתי בישראל 13.יש להטיל עונשים וסנקציות על מי שלא רוצה להתגייס באותה מידה שעל מי שמקבל פטור עקב דתיותו ("תורתו-אמונתו") 14.לדעתי הגיוס לצה"ל הוא נורמה מוסכמת- כמעט ואין נערים ונערות שלא מתגייסים 15.לדעתי בנים תורמים יותר מבנות לצה"ל 16.לדעתי אין צורך בגיוס בנות לצה"ל 17.מי שלא רוצה להתגייס יכול להיפטר מהשירות בקלות 18.לדעתי לשרת בצה"ל זוהי זכות ולא חובה 19.השירות הצבאי עושה את האזרחות טובה יותר 20.יש דרכים טובות יותר לתרום למדינה מאשר להתגייס 21.צה"ל איבד מהמרכזיות והחשיבות שהייתה לו בעבר 22.השירות בצה"ל משתלם לאחר מכן 23.ישנם תפקידים צבאיים שלא נחוצים לצבא ולחברה 24.יש להתגייס לצה"ל רק כדי לתרום לכלל, לפתח את האישיות, להגיע למיצוי אישי ולחוות אתגרים
שלום אנשים! אני עושה עבודת מחקר בנושא מדעי החברה ואשמח אם תענו לי על 24 השאלות הבאות במידת הכנות הרבה עפ"י סולם מ-1 עד 10 (יש לציין את המספר בלבד ולא תשובה מילולית) כאשר: 1=בכלל לא 10=במידה רבה. תודה מראש לכל העונים