לשמור על החוק?

ה כ ל

New member

חשבתי על זה פעם

על הלהנות ממה שיש. אין ספק שהחוסר הסיפוק התמידי והנטייה לנתח כל הזמן ולחפש מה לא בסדר נמצאת בעוכריי, אבל אם תמיד נהיה שבעים ממה שיש, בעצם לא נחפש מה לא בסדר ודורש תיקון, וכך נדרך במקום ולא נתקדם לשומקום.

Polanka

New member
כי אנחנו עבדים של מערכת רקובה.

קצת אנרכיה לא תזיז.
מה שצריך זה אנרכיה של השכל, והרבה ממנה. זאת מעט התקווה היחידה שאני רואה לאנושות, אם בכלל...

AnarchistPhilosopher

Well-known member
לא תודה, אני לא משתמש בLSD.

מעניין איך אתה באמת מסתדר עם הלימודים והסמים...

חשבתי שזה דופק את השכל.

Polanka

New member
מה הקשר LSD?

לא על זה מדובר.
LSD זה אולי אחת השיטות ליצור כאוס קונסטרוקטיבי, אבל לא השיטה היחידה.
לגבי לימודים וסמים... בפקולטה שלי יש סם מאוד פופולארי שכמעט כולם מכורים אליו ומשתמשים בו על בסיס יומי: קפאין. שמעתי אפילו שיש כאלה שמתדרדרים לסמים קשים יותר כמו ריטלין וכימיקלים נוראיים כאלה. אף פעם לא ניסיתי LSD אבל ממה שידוע לי ממחקרים ומאנשים אחרים זה אמנם לגמרי לא יעיל ללימודים אבל זה גם לא "דופק את השכל". זה נשמע כמו שקר של הרשות הלאומית להטעיית הציבור לגבי סמים.

אני חייבת להעיר לגבי הקלישאה הזו

שכל מה שנחשב כימיקלים ומיוצר במעבדה הוא רע ומזיק ולעומת זאת מה שלא עובר עיבוד הוא טבעי ובריא. גם ארס של נחש הוא טבעי וגם פטריות רעילות.

אני חושבת שלקחת כדור שהותאם לך במיוחד על ידי איש מקצוע מיומן, עם המינון המתאים לך במיוחד ושמיוצר בתנאים סטריליים וקפדנים בטוח הרבה יותר מלקנות סם טבעי כלשהו ברחוב כשאתה לא יודע מה ריססו עליו ועם מה ערבבו אותו.

אם יבוא יום והמריחואנה תעבור לגליזציה ויפקחו עם הגידול שלה והמכירה שלה זה משהו אחר, אבל בינתיים לא חושבת שזה בטוח בהרבה מריטלין, במיוחד אם מתייחסים לנזק נפשי\קוגנטיבי.

Polanka

New member
אני מסכים לגבי הקלישאה.

זאת הייתה פליטת פה מצדי.
אני לא באמת מבין בריטלין, אין לי מושג אם זה בטוח או מסוכן.
לגבי מריחואנה, על איזה נזק נפשי/קוגנטיבי את מדברת?
בכל מקרה אל תדאגי, זה לא יעבור כאן לגליזציה אף פעם. סחיות היא אחד מיסודות החברה הישראלית.

בבקשה

http://doctorsonly.co.il/2013/02/52774/

שוב, זה לא אומר שאין יתרונות למריחואנה, או יותר נכון לחומר הפעיל שבה THC (יש מחקרים רבים בנוגע ליעילות שלו למנוע התפתחות של פוסט-טראומה, אם נלקח מיד לאחר האירוע הטראומטי), זה גם לא אומר שלחומרים אחרים אין נזקים, אבל ראוי שאנשים יראו את כל התמונה במלואה ורק לאחר מכן יחליטו אם לעשן או לא (למשל אנשים שיש להם היסטוריה של מחלות נפש במשפחה או עבר כזה ראוי שיתרחקו ממריחואנה ומסמים בכלל).

אני חושב שאת טועה,

עובדה היא ששימוש במריחואנה מהווה טריגר להתפרצות "מחלת נפש" למי שיש היסטוריה גנטית כמו שקרה אצלי,
אבל אחרי שה"סכר" נפרץ המריחואנה עושה תפקיד אחר,היא כבר לא יכולה לגרום להתפרצות המחלה, זה כבר קרה.
מנסיון אישי ,המריחואנה בסיבוב השני גורמת לקחת את החיים יותר בקלות , ויעילה ביותר למחלה ,כן ,הגורם למחלה הוא גם התרופה,זה לא תלוש מהמציאות ,אחרי שהמוח מסתגל לחומר הוא מגיב אליו אחרת

Polanka

New member
אתה יש לי דיבור איתך.

הדברים שאתה אומר הם מאוד מעניינים אבל פשוט מאוד לגמרי לא ברורים לי.
האם ניסית פעם לנסח את הדברים באופן שיהיה מאוד בהיר למי שלא חולק את "מחלת הנפש" שלך, כדי שגם הוא יבין למה הכוונה?

אני יודע שזה יכול להיות דבר שקשה לעשות, אבל שווה את המאמץ.

הכל הולך אחרי החיתום

גם לי הדברים לא ממש ברורים ,ונקווה שיתבררו , הזמן חל גם עלי וכל זמן וזמן הדברים משתנים...

הפסיכיאטר השני שהגעתי אליו היה אדם דתי וסיפרתי לו את סיפורי , והוא שאל אותי אם שמעתי על מושג העיבור , (במקום להגיד לי אתה משוגע ולתת לי כדורים
,מיד אח"כ החליפו לי פסיכיאטר )

אני נוטה לקבל את עניין העיבור, וכנראה משהו נכנס בי ומלמד אותי דברים,היה לי מפגש עם עב"ם ב 94 , ומי יודע מה היה שם...
כרגע אני כבר הרבה זמן בלי משהו לעשן , וזה מרגיש לי כמו דתי בלי יין לקידוש ,כשאני מעושן הדלתות נפתחות והקשר עם הזרות מתהדק,
כבר שמעתי על טיעונים כאלה בעבר שטוענים שקנביס הוא חלק מריטואל פולחני דתי עבורם ,גם עבורי.

בגדול אם משהו ספציפי שאני אומר מעניין אותך תשאל

Polanka

New member
קנביס יכול במקרים מסויימים להרחיב את התודעה.

זה יכול להיות מבלבל עבור אנשים מסויימים, בעיקר בלי הדרכה של בעל ניסיון וסביבה תומכת. מהסיבה הזאת, שימוש בקנביס או כל אנתאוגן (סם מרחיב תודעה) אחר צריך להיות זהיר ואחראי, בסביבה הנכונה, לאחר מחקר של ההשפעות ותופעות הלוואי, והערכת מידת הפתיחות המחשבתית, הבגרות הנפשית של אותו האדם, ובעיקר המוכנות לחוות חוויות שעלולות להיות מבלבלות או מטלטלות. אדם שנמצא בסיכון לסכיזופרניה או בעל הסטוריה של "מחלות נפש" צריך להיות זהיר ואחראי במיוחד.
אני נוטה להיות מאוד סקפטי לגבי פסיכיאטרים כי יש להם כמעט תמיד גישה מאוד צרת מוחין לנפש האדם באופן כללי. הרבה מ"מחלות הנפש" נשמעות לי כמו פרשנויות פשטניות ושגויות מיסודן של מצבים מנטליים. כלומר, לא שהמצבים המנטליים האלה לא קיימים אלא שכדי לקרוא להם "מחלות" או "הפרעות" צריך להניח שמצב מנטלי מסויים הוא המצב ה"תקין".
למשל, עצם זה שמישהו טוען שיש לו קשר עם המשיח/חייזרים/נשמות לא אומר שמשהו בו לא תקין, אלא שהוא חווה דברים מסויימים שרוב האנשים לא חווים. במקום לספק לאנשים כאלה סביבה תומכת, משכנעים אותם שמשהו לא בסדר איתם וממהרים לאשפז אותם ולהאכיל אותם בסמים קשים וממכרים שאמורים להחזיר את המצב המנטלי שלהם למצב ה"תקין", מה שבהרבה מהמקרים עושה את ההיפך.
במילים אחרות, הסכנות של קנביס הן לא אינהרנטיות לסם בעצמו, אלא ליחס של התרבות והחברה שלנו להשפעות הפוטנציאליות שלו. הסכנה הכי גדולה שלו היא חוסר המודעות לגבי ההשפעות שלו, דווקא בגלל שרוב האנשים שמשתמשים בו בכלל לא חווים שום סוג של "פסיכוזה", אלא סתם רוגע, קלילות, צחוק ורעב.

זה נכון שאני משתמשת בטרמינולוגיה פסיכיאטרית

וכאן הסיכונים. אני לא חושבת שנכון לבטל אותה כמו שאני לא מבטלת את העניין הרוחני שבדבר.

היה פה כבר דיון על פסיכיאטריה בעד ונגד, אתה יכול להחליט ששפיות זה מושג יחסי לנורמה ולהיות שונה אבל אל תשכח שללהיות שונה (למשל לדבר עם חייזרים או להגיד שאתה המשיח) יש השלכות כבדות.

Polanka

New member
אני מתאים למשבצת הימנית תחתונה...

ואכן אולי אני אסיים את התואר בקרוב... אבל הוא רק תואר ראשון, וכרגע כל כך נמאס לי ממנו שקשה לי להאמין שאני אי פעם ארצה ללמוד תואר שני.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אני מבין איך אתה מרגיש...

הלימודים האקדמאיים האלה מאוד קשים, אתה לא לומד בת"א במקרה?

למעלה