לשמור על דיסטנס

דואלי

New member
לשמור על דיסטנס

עובד במשמרות לילה(כסף טוב למי שגם לומד) מנסה לישמור על דיסטנס במקום העבודה חושב שזה לכנס למיטה חולה??! מסתבר שאנשים שומרים על דיסטנס. (אני למשל, מתוך הגיון מעורב בחשש -שפן כבר אמרנו?) -דיסטנס מפקידת הבנק שיודעת טוב מאוד כמה אין וכמה יש ועושה עיניים (עיני דבש צוחקות ממ..) -דיסטנס ממישהי שעובדת יחד איתי במשמרות הלילה ותמיד בא לה להתפלסף על החיים בשעות האלה -דיסטנס מרווקה שרוצה ילדים -דיסטנס מנשואה -דיסטנס ממישהי שגרה במרחק של חצי מדינה הדיסטנס נובע מחשש להיקשר בזמן ובמקום הלא נכון אבל האם זה נכון להתיחס לאנשים שמוצאים חו ביננו ושאנו נימשכים אליהם (לא רק מינית!) האם בכך אנו מגבילים את ההזדמנות להכיר/להתחבר אולי?, לחלק השני שלנו?

michaly43

New member
מפחד מהצל של עצמו

כבר היצהרת שאתה פוחד מקשר ממחויבות, מלהכניס מישהיא אל תוך חייך אז לא כך כך מבינה מה אתה עושה פה? שומר מרחק? אז תשאר לבד....לא כל מבינה את הפחד הזה, UNLESS טוב לך איתו , עם הלבד, התרגלת, יש לך את הרוטינה שלך ופשוט קשה לך לחשוב, שמשהו ישנה סידרי עולמך.... אז כמו שאומרים: מי שלא לוקח ריסיקה בחיים גם לא מגיע לכלום...ולפי החששות שאתה מביע כאן ושמירת המרחק שלך מנשים שאולי, רק אולי, אם לא היית חושש, היו יכולות להיות משהו קצת יותר מסתם ידידות, יכול להיות שאחת מהן היא זו שהיתה פותחת את הלב, אבל הפחד משתק אותך, ואתה מצביע עם רגליים קרות, לכיוון הבדידות-וכניראה זו הבחירה שלך-חבל לא יודעת כמה זמן אתה לבד לא יודעת כמה ניפגעת ולא יודעת איזה הליך הבראה עברת ניראה לי שלא הליך נכון ובריא...כי הפחד פשוט משתק אותך! לתת לך עיצה?קטונטי! לא מתעסקת עם אנשים שמפחדים מהצל של עצמם.......

דואלי

New member
אז מתגובתך

אפשר להבין שאת לא תשמרי על דיסטנס מגבר נשוי לא תשמרי על דיסטנס מצעיר רווק?????.. כי את בעד ריזיקות.. ויקירתי ידידות מהי ידוע לי ויש לי !!(הכי אמיתיות שיש הן ידידותיי..) ובטח שלא דיברתי על הנימוס האלמנטרי של שלום וערב טוב בעבודה וכל מסגרת ועכשיו אחרי שהשתמש כפי שכתב למעלה בסק חבטות וירטואלי לתסכולך קראי שוב את תוכן ונסי לראותם באור אחר רק מי שיודע לקרוא לעצמו שפן,(ואו יודע ממה הוא חושש )יודע כמה הוא לא..... אבל הזכרת לי בדיחה על מלך שדרש מכל החיות לנקות את היער ורק השפן לא ביצע הדרישה באומרו שהוא עייף מפעילות מינית הכיצד שאל האריה -אני שם זין עליך עליה ועליהם...

september

New member
"מי שקורא לעצמו שפן

יודע כמה הוא לא"??. כלומר אתה, בטענה שלך או ההודאה ה"הירואית" שלך שאתה פחדן בעצם בא להראות שאתה גיבור כזה כאילו? :) הבאת מקום לפורום, שהוא פתוח להבעת דעות שלפעמים, מה לעשות, הן גם שונות מאלו שלך. השאלה שלי היא אם מסוגל להתמודד עם קו מחשבה שהוא מנוגד לשלך, או אם יביאו לכאן מקומות שאתה לא כל כך מתחבר אליהם, או חש כמו "שק חבטות" בגללן, תרגיש מייד צורך להתגונן ולפתוח במתקפה? זה באמת מאד נחמד להכיר בבעיה, כפי שטרחת לציין בעצמך- להיות פחדן. השאלה היא אם אתה מסתפק בהכרת הבעיה הזו או מעוניין לפתור אותה- בהנחה והיא מטרידה אותך. אלכוהוליסט למשל שמודע לעובדת היותו כזה יכול לבחור בידיעה ובהכרה של מצבו ולהמשיך לשתות, או להגיד- חבר'ה, יש לי בעיה, אני רוצה לנסות לפתור אותה. דיברת על דיסטנס מחצי עולם כמעט מתוך חשש שרק אתה יודע את מקורו. הבאת מקום שנמנע מלפתח קשר אפילו סתמי עם אנשים רבים ושוב, זו בחירה שלך,שאם טוב לך איתה אז אולי ההודעה שלך כאן סתם התפרשה בעיני אחרים כבקשה לעצה, תגובה או הבעת דעה. אני שואלת אם אולי כדאי לך לברר עם עצמך קודם, ממה כל כך חושש, האם החשש הוא מעצמך, או מתגובות שתקבל אם תשבור את אותו הדיסטנס, אם הדרך שבה אתה בוחר- לשמור על דיסטנס מאנשים חדשים- היא טובה לך ואם אתה שלם עם עצמך בדפוסים שאתה מפתח. אני מניחה שתגיע לתשובות בעצמך אבל קח בחשבון שאם תביא מקומות שמתלבטים לכאן- לפורום- יש סיכוי שלא תמיד תקבל את התשובות שבא לך לשמוע או כאלו שיעשו לך טוב ונעים. ספטמבר וחופש הביטוי

דואלי

New member
נהנה לקרא תגובות

וגם מתגובתך רק ...תקון קל קראי שוב לא כתבתי כיפי שאת מציגה בתגובתך "לשמור על דיסטנס מחצי עולם ".. כתבתי על לישמור דיסטנס ,ממישהי שגרה במרחק חצי מדינה.. כתבתי על על סוגים של אנשים שמראש יש קטליזטור המפריע לבניית זוגיות קאפיש?

michaly43

New member
מר דואלי-קבלת תשובה לפי השאלה

1. לא פירטת ממי תשמור מרחק, אלא מרחק כללי מכולם 2. סיפרת באופן חד וחלק כמה אתה מפחד מלהקים קשר לפי מה שכתבת גם קיבלת תשובה ואינך חייב לרדת לפסים אישיים לא פירטת-סתם כניראה כתבת מה שכתבת ואומרים: מי שלא רוצה להיכווה לא מדליק אש....

michaly43

New member
דרך אגב- רסיקה

לוקחים ריסיקה שיש משהו חשוב שכדאי להמר עליו גם ביחסים עם אנשים אחרים לוקחים ריסיקה מעולם לא דובר, באדם נשוי או רווק דובר על יחסים עם אנשים באופן כללי.... ואתה,אתה כתבת על אנשים שפוגש בחיי היום יום שלך לא ציינת משהו אחר ומי שמפחד לעשות קשר עיניים או בכלל סתם לשוחח על דא ועל הא באמצע הלילה? פוחד מעצמו- אז תגיד לי דואלי מה מפחיד אותך? להוריד את המסיכה? שמישהו יזהה את הפחדים שלך? או שמישהיא תכנס לך מתחת לעור ותזעזע את עולמך?

dganit32

New member
להכיר..

אין דבר יותר נפלא מלהכיר אנשים.. לפתח קשרים.. יש המון סוגים של קשרים וחברויות.. ובכללאך שומרים על דיסטנס.. לא אומרים בוקר טוב..שמגיעים למקום העבודה..? שהולכים לבנק..מדברים עם הפקידה..לא נפרדים ביום טוב? שותקים כל הזמן..? לא מחיכים? לא עונים לשאלות?.. מה רע בשיחות? בעצם איש... ממה בדיוק אתה מפחד? כי נראה לי שאתה מפחד..ונועל את עצמך..ככה לפי מה שקראתי..

אני דוקא מאוד מבינה אותך

חושבת שזו בעצם הגדרת הגבולות שלך עצמך אצלך אולי את הגבולות יוצר הפחד עבורי ההגיון במידה רבה בדיוק מהסיבה הזו אשמור דיסטנס מרווק , נשוי, או מי שצעיר ממני בעשור נכון אולי הגבלתי הזדמנות להכיר אבל איזו הזדמנות בעצם? אז יהיו שיגידו הכללות מה'כפת לי שיגידו נכון שכל מקרה לגופו ובכל זאת יודעת מה רוצה ולשחק באש זה לא בדיוק התחביב שלי...

ophra

New member
"החלק השני שלנו"?? ../images/Emo12.gif

הכל היה בסדר, עד שהגעתי למשפט האחרון שלך..... את "החתיכה החסרה" קראת? אם לא - אני ממליצה בחום לא חייבים לקנות אפשר בעמידה בכל חנות של סטימצקי לקרוא את הספרון הזה מכריכה אחת לשניה אולי אחריו תבין שהחיפוש הוא לא אחרי "החלק השני שלך" אלא אחר מי שתתגלגל לצידך.... עפ
(תכף תבוא גם תגובה לעניין הדיסטנס.... הייתי חייבת להפריד בין השניים)

ophra

New member
ולעניין הדיסטנס

בעיני, לא כל קירבה בטח כשמדובר בהכרות במקום עבודה היא "הזמנה לרומן"... החבר הכי טוב שלי מהעבודה (בלי לקחת בחשבון את "ההוא שלא נזכיר עכשיו את שמו"
) הוא בחור נשוי באושר + תינוקת מתוקה בת שנה וקצת אז מה?
זה אומר שאני הולכת להכנס לרומן עם גבר נשוי???? זהו. שלא! ממש לא.
אבל יש לי חבר בעבודה שאפשר לקטר איתו ביחד על הבוס ואפשר ללכת איתו יחס לארוחת צהרים (או במקרה שלך - ארוחת לילה) או סתם לקשקש על כוס קפה וזה ה-מ-ו-ן! יצירת קירבה, או קשרים עם אנשים, כמו כל דבר אחר היא מיומנות נרכשת נרכשת על ידי תירגול ואימון לי נשמע, מהדברים שלך, שיש לך חשש (שלא לומר פחד) מיצירת קירבה וקשרים אז למה לא להתחיל "להתאמן" על יבש? במקום בטוח? כן, אפילו עם אשה נשואה עם כוונות מוצהרות שזה לא רומן סתם חברות ולמה לא לחייך לפקידה בבנק? מה כבר יכול לקרות? ודרך אגב, להיות מודע לפחדים שלך זה צעד ראשון וחשוב מאין כמוהו לקום ולעשות נגדם משהו זה צעד הרבה-הרבה-הרבה יותר קשה שלוקח זמן מנסיון (לפחות שלי) עפ
(שלמדה שחיוך אחד, לכל איש או אישה, עושה המון!
)

אנטרופ

New member
רוצה בעקרון להסכים...

כך לפחות עובד גם לי הראש,רק שבמציאות של החוץ,של כותלי הבדידות,הדרך פתלתלה לה...חיוך בבנק שווה חמש טלפונים,בתור התחלה.בוקר טוב לשכנה מניב עוגה,ושבועים של משהו ללא הגדרה.המהירות שהן זזות,מכאן לשם,כל כך מהר.אם שם,רחוק יותר מאשר אני בכלל יכול לדמין.כבר מוכן להסכים,גם שממש לא רואה זאת.שזה משהו שאני משדר,שפת גוף ותנועה,העינים שמטביתות ישר.אבל תהרגי אותי על נשואות לא מצליח אפילו לפנטז בצורה שכזו,אלו בכלל לא דברים שמסוגל לעקל בראש.החיוך והשלום,הפגנת העניין בשחולף לה בראש,זה גול עצמי.בכל רגע נתון, הפגנת יחס למין הנשי, והן יושבות לך על המרפסת,מתחברות לילדה,לוקחות את הכלבה לסבוב ריצה.האבסורדים מבהילים,גורמים לי,בכלל לא להרים את הראש.

אני חושבת שלכולנו יש את הגבולות....

בטח כשאנחנו חושבים על פרטנר ועל בן זוג.. גם לי יש את שלי בהחלט... רווקים, נשואים, צעירים, פרודים.. ההגבולות האלה שיצרתי לעצמי.. באים מניסיון שלי.. ניסיון של אחרים ומהשקפת עולם.. אולי אני טועה ? לא יודעת.. אבל כידידים? וחברים? אני לא רואה בעיה לפתח יחסי ידידות, להתקרב ולהפתח לאנשים שמעניין לי ונעים לי בחברתם... לפי דעתי אתה מחמיץ הרבה מאוד חברים... ואולי לאו דווקא את החלק השני שלך...

blonda3

New member
וואוו אנטרופפ-נדמה לי שאתה זקוק../images/Emo8.gif

דחוף לשומרת ראש צמודה....... חחח. ואל תעלב לי בבקשה.... זה היה בצחוק. כן?

ophra

New member
גם כשהיית נשוי חשבת ככה?

שכל אשה שמחייכת אליך ברחוב או אומרת שלום בידידותיות מתכוונת בכוונות נסתרות ליותר מזה....?
\ אני מקווה ומאמינה שהתשובה היא "לא" ואם אכן כך הדבר - אז איך פתאום אנחנו משתנים? איך קרה שכל חיוך מנהג/ת ברמזור פתאום נתפס כנסיון חיזור או גרוע מזה - כנסיון להכניס אותנו למיטה/לבית/לחיים לפעמים גילוי של נחמדות או ידידות הם רק אלה. כפשוטם. ואם אתה משדר "הזמנה", גם ללא כוונה או מודעות - אשרייך!!!! זה עדיף בהרבה מלשדר, ללא כוונה ומודעות, את ההפך... מנסיון...
עפ

אנטרופ

New member
בכנות...

ממש לא יודע,,,מלבד הילדה,והאישה,לא ראיתי שום דבר.תמיד היתי מאיפה שהוא לאיפה שהוא.בתנועה מתמתדת.או בסביבה הרגועה של הבית.את המין השני לא ראיתי בכלל,אלא אם,היה קשר דם...כשסגנון חיי השתנה,ושם אותי בנקודה של לבד כהורה.{החלק השני של הנישואין,כשאתה כבר לבד,ומה שעומד להתרחש כבר מוחלט,למרות שאתה עדין לא יודע זאת}ביליתי שעות על שעות במגרש ילדים,כשמסביב אמהות למכביר,ובכלל במעגל,שמכיל בעיקר נשים בתוכו.לכל אחת ספור,ולי יש אוזנים וסקרנות של חתול.אני תמיד מקשיב,תמיד יש לי זמן.תוך שעתיים שיחה,כשהילדים על מגלשה,מצאת ידידה,יום יום.עד שעוברים את הקו,עד שבפנים פשוט לא נוח.זה לא קשור להרגשה בישרין,לא תמיד הנסיגה היא קלה.אבל מבין מתי הדברים בלתי אפשרים,מראש.אפילו לא שובר את הראש,על מה זה, שעושה אותם כאלו.הידיעה כשלעצמה,חזקה,ההשפעה שלה הינה שחרור מוחלט מיכולת להפסיד והמשמעות של כך על הבטחון האישי.יש שאומרים.ביולוגיה.הגוף אז מפריש ריח שמושך.יש גם שהולכים יותר לכוון של שלווה פנימית.הקרנה של רוגע.לא כל כך משנה.יודע ההבדל בין לבין,ידידות,או לחילופין קרבה.חי את הידידות אם כל אחת לתקופה מסוימת,יודע להנות ממנה.אבל מלבד בודדות שלרוב חולקות גם היסטוריה.הן כולן חוצות את הקו,בשלב כזה או אחר.לחלק זה לוקח יומים,לחלק שבועים,אבל זה קורה.זה מצער...הן כולן נשים נפלאות...ואחרי נקודה מסוימת זה כבר לא אותו דבר.

blonda3

New member
היי אנטרופ-אתה מוכן בבקשה../images/Emo32.gif

לפתוח על כל שרשור מחדש ולאפשר לנו לפתח את הנושא? זה נשמע דווקא נושא מעניין.... האמהות בגינה, הידידות שמתפתחת וחציית או אי חציית הגבולות....

*יערית

New member
לשמור על דיסטאנס?

ממממממממממממממממממממממממממממממממממממ תמיד היתה לי בעיה עם המילה הזו ותמיד תהייה לי! בתור אדם שלא נמצא בדיסטאנס בחייו מול אנשים מתקשה לענות לך.......

דיסטנס- אסוציאציות חופשיות...

צבא מפקדת טירוניות המציאות שלי בהקשר לדיסטנס.... קשה לי המילה הזו בהקשר לתקשורת עם אנשים סביבי... באשר לברירת קשרים.. אז נכון, מסכימה יש אנשים, בסטטוסים שונים, שכדאי מראש למדר, ולהתרחק מקשר אנטימי איתם... (אם כי לעתים נופלת במידור...באשר לרווקים ופרודים - אבל נשואים הם קו אדום!!) אבל זה לא סותר קשר חברי איתם (נשוי, רווק, פרוד) וכל חברות, הטעם שלה, והמתנה שהיא מביאה... (כבר מחייכת כשחושבת על המתנות הנפלאות שקיבלתי...גם אם לעתים כאבו...) ולגבי החלק השני....הוא יגיע בהפתעה, ולא בהכרח כשנתכוון לכך אבל... צריך לפתוח לו את הדלת... ואם נשמור על דיסטנס... הוא ישאר בחוץ....מרוב פחד...

למעלה