לשמוח?

z dead

New member
לשמוח?

אמרתי לכם שאם פרקר יעזוב,טורונטו זה הכי ריאלי עבורו...דיברו על פרישה ואולי אולי NBA,אבל לא לקחו את טורונטו בחשבון,גם בעיקר בגלל שהוא אמר שהוא רוצה לחזור לארה"ב. אבל זה היה כ"כ ברור מבחינתי שהוא יגיע לטורונטו לא רק בגלל שהוא ניצח אותם במשחק אימון חסר חשיבות. אלא בגלל שאין להם כמעט שחקני קו-אחורי,ובגלל שמדובר בקבוצה עם 4 אירופאים בשנה הבאה,קבוצה שהGM שלה הוא אותו אחד שהיה בפיניקס שאימצה מוטיבים אירופאים במשחק שלה,ומי יותר מתאים לקבוצה שכזו אם לא אמריקאי שהיה כוכב באירופה שיודע לשחק בשני הסגנונות כמו פרקר. מצד אחד פרקר עוזב ככל הנראה את מכבי וזה אמור להחליש אותה כנראה,בכל זאת הMVP של היורוליג במשך כמה שנים רצופות זה לא משו שבא כל יום. מצד שני הוא כבר בן כמעט 31 ומכבי תקבל עבורו 1.5 מיליון דולר,ותחסוך על על לשלם לו סכום דומה לזה,אולי יותר..בגלל שחל עליו חוק המס כי הוא מעל 3שנים בישראל,בכל זאת..שווה לקבל 1.5 מיליון דולרים על שחקן בן 31. מכבי עושה מזה 3 מיליון דולר נטו לפחות,ואני לא אתפלא אם לא יהיו אופציות למכבי על שחקנים שטורונטו באופן רגיל היתה שולחת לליגת הפיתוח או בטריידים זניחים של לחסוך כמה דולרים. מה שאומר שאולי השנה הם יהיו כלום ושום דבר יחסית לשנים הקודמות,גם בגלל שהקבוצות ביוון מתחילות להשקיע בגלל אירוח הפיינל-פור שם בעונה הקרובה אבל גם בגלל שפרקר ככל הנראה יעזוב.. אבל בעוד שנתיים מכבי אמורה להיות עשירה מתמיד + שחקנים רעבים וצעירים מתמיד,אבל מצד שני וויציץ כבר יהיה בן 30-31 ושארפ ככל הנראה יפרוש. או שמכבי תהפוך לאימפריה כלכלית שבעזרת סקאוט נכון תהיה גם אימפריה בכדורסל או שהם ייפלו,ובגדול. נקווה לטוב,ולרע בשבל מכבי :)

AmiTutiT14

New member
מכבי לא מתחזקת,

קבוצות אחרות נחלשות. ובכל זאת, אם פארקר יעזוב אז למכבי לא תהייה בעיה להביא במקומו מחליף הולם. כי זאת מכבי, וכל שחקן מת לחתום שם (אלא אם הוא מבוסס במעמדו בNBA).

מכבי הולכת לקבל רק על פארקר

כמעט שליש מהתקציב שלנו. וזה עוד בלי לדבר על סכומי העתק שלהם מהערוץ הראשון וכספי ציבור, והתקציב הענק שלהם גם ככה. פיי. הם כנראה יביאו את יאסאיטיס במקומו ויוסיפו עוד רכז זר מהאן בי איי (כנראה פרנקי וויליאמס) וישחררו את פני. לדעתי הם ישחררו את גרין, ישאילו את כספי לעונה אחת, ואם הם רוצים הם יחזירו את בלותנטאל. בקיצור ככה הם אמורים להראות בסופו של דבר: 4-5: וויציץ', באסטון, ארנולד (כ-4) 3-4: ששון, בלותנטאל, יאסאיטיס, אליהו 2-3: בורשטיין (ישאר לדעתי) 1-2: סולומון, וויליאמס, שארפ, הלפרין הם יוכלו להרכיב אחלה חמישיות שיפוררו את הליגה: וויצ'יץ', ארנולד, יאסאיטיס, בורשטיין, סולומון באסטון, וויצ'יץ', בלותנטאל, סולומון והלפרין וכו'.. שלא לדבר עך אירופה שאין להם הגבלה של ישראלים בחמישייה. כמו שזה נראה, אין שום ספק שהם יקחו עוד דאבל. לגבי היורוליג, נראה לי שהם גם הכי חזקים.

וכן, מכבי מתחזקת

בדיוק כמו קבוצות הצמרת ביורוליג ובדיוק כמונו (גם אנחנו נתחזק, אבל בשביל הרמה שלנו..) קיצר, שנה הבאה הם יכולים להראות כמו צסק"א משופרת. עם רוב של זרים בקבוצה, מתאזרחים ומיעוט בישראלים (או רוסים במקרה של צסקא). אבל מכבי של שנה הבאה עולה על צסקא של שנה שעברה. ללא ספק. אלא אם כן..... וויציץ' יעזוב בסופו של דבר, סולומון יעזוב גם הוא, בורשטיין יחליט שהוא רוצה ללכת לג'ירונה. מכבי תסתבך במציאת מחליף לסולומון ובמקרה כזה הם יחלשו מהעונה הקודמת. אבל לא נראה לי.. ובטח שהם לא יסתבכו במציאת מחליף. כל שחקן באירופה רוצה לשחק שם. אגב, אני לא אתפלא אם את הפיצויים על פארקר הם ישמרו להחזרת שאראס בעונה הבאה או מתי שיסתיים לו החוזה. זה יכול להיות צפוי אפילו. הבן אדם מת לחזור למכבי במיוחד שהוא לא מקבל באן בי איי הרבה דקות. ונחשו מה? הוא יהיה ישראלי! קיצר, אין כדורסל בישראל ובקרוב גם לא באירופה.

בעצם גם השנה לא היה כ"כ כדורסל

באירופה. ותיקון קל: "אגב, אני לא אתפלא אם את הפיצויים על פארקר הם ישמרו להחזרת שאראס בעונה הבאה". התכוונתי עונת 2007-8.

z dead

New member
השנה? לא.

השנה מכבי נחלשת. הם לא יוכלו למצוא תחליף לפרקר בכזו קלות,בטח לא בהתרעה יחסית קצרה. בכל זאת מדובר בMVP של היורוליג כמה שנים ברציפות. ויותר מזה...השחקן שעד שלא הגיע למכבי,מכבי לא הגיעה לכלום. החוזה של שארס נגמר בעוד שנתיים-שלוש,וכבר היום הוא בן 30,כמעט 31. ואם הוא יחזור בתור ישראלי הוא בכלל יעלה הון עתק בגלל המיסוי. צסק"א של שנה שעברה היתה הרבה יותר טובה ממה שמכבי אמורה להיות,קבוצה שלקחה את "אליפות אירופה" בלי דיוויד אנדרסן אולי הכוכב הכי גדול באירופה אחרי פרקר. הקבוצות היווניות שופכות כסף בסכומים שלא ייאמנו,לקראת הפיינל-פור שם בעונה המתקרבת,זה לא כמו ב5-6 השנים האחרונות שבהן שאר הקבוצות זורקות זין על הכדורסל ומשקיעות רק בכדורגל,שנים שבהן מכבי נצלה את הואקום שנוצר. אולימפאקוס הולכת להיות קבוצה אדירה ואני לא מגזים,גם פנאתינייקוס אולי אפילו יותר,וגם יש סימנים מברצלונה. במקרה של אולימפיאקוס למשל מדובר בקבוצה שהציעה 6 מיליון דולר לפג'ה סטויקוביץ'..למרות שהוא בסוף העדיף להשאר בNBA אבל תבין לבד במה מדובר...באילו סכומים. בשנה הבאה שלאחר העונה הזאת לעומת זאת,אחרי שמכבי תתארגן והשלד ייבנה מחדש,והכסף שמכבי תקבל על פרקר + תחסוך עליו...זה פוטנציאל לקבוצה חזקה. אבל אף אחד לא מבטיח שוויציץ לא יעבור בשנה הבאה,ושארפ ככל הנראה יפרוש. ובסטון יגיע לתקופה שהמס חל עליו... או שמכבי תצליח איכשהו להשאיר את השלד שיש לה ולהשתמש ב3 מיליון האלה בצורה חכמה,או שמכבי תחזור לשנות ה90' וה80' העליזות :)

z dead

New member
אממ לא..

לא נראה לי שהם ישחררו את גרין. את פני הם כבר שיחררו,לא ישחררו :) יאסטיס 3-4,פרקר היה 2-3,עם דגש על ה2. הוא לא התחליף שלו. בורשטיין לא נראה לי שיישאר...ובכל מקרה הוא פצוע ועד שיחזור לכושר משחק..אלוהים גדול. בכל מקרה קו אחורי של בורשטיין ויאסטיס הוא מסורבל ואיטי מידי. יאסטיס לדעתי מגיע בכלל במקום בורשטיין הפצוע. הם יביאו 2-3 במקום פרקר. בליגה הם אמורים להיות חזקים כי יהיו להם בנוסף לזרים ששווים תקציב של קבוצה ממוצעת בליגת העל גם שני מתאזרחים+גרין+הלפרין+ששון ואולי את בורשטיין,את אליהו אני לא סופר בכלל... באירופה...ממש לא,קבוצה של 16 אחרונות כן,אבל לא אליפות.

AmiTutiT14

New member
לגבי הרכבת החמישיות שלך-

שכחת את החוק הרוסי. זה כולל גם חמישיות- שלושה ישראלים על הפרקט בכל זמן נתון.

z dead

New member
:) זה מתחיל

מכבי חתמה עם יאסטיס על חוזה של 2.4 מיליון ל3 שנים. כלומר 800 אלף דולר לעונה. הוא שווה אולי חצי מזה. מדובר בתמאר סליי אירופאי,לא שהם לא מוכשרים שניהם,אבל 800 אלף דולר? והם עוד צריכים להביא 2 במקום פרקר... שלא לדבר על זה שיאטיס די ילד,שחקן שמסתמך על השלשות..מה יקרה אם פתאום הוא לא ייקלע תחת הלחץ?יקבל את אותו העידוד שסלומון קיבל שם השנה? מילא סלומון שלא רואה אף אחד ממטר ושם...על כולם,אבל ילד בן 23? שמכבי ימשיכו ככה :)

AmiTutiT14

New member
אבל ספאחיה הביא אותו.

הוא אימן אותו בעונה שעברה. אם הוא כל כך רצה להביא אותו איתו לארץ אז כנראה שיש סיבה לכך. הוא מכיר אותו, ויכול להיות שהוא יודע שאפשר לסמוך עליו בעיניים עצומות, שהוא לא נכנע תחת לחץ ושהוא מתאים ברמתו למכבי.

z dead

New member
בכל מקרה לא שווה 800 אלף

ולפי מה שהבנתי הוא שחקן לא יציב. בתור תחליף לבורשטיין הוא שווה את הכסף כי זה מה שבורשטיין היה מקבל פחות או יותר בגלל המס שחל עליו כי הוא ישראלי. בתור חלופה לפרקר זו בדיחה. אם הם משאירים גם את בורשטיין וגם יאסטיס אז סתם בזבוז כסף.

הוא קלעי נהדר.

לא מי יודע מה בשאר הדברים אבל קלעי מצוין. האחוזים שלו מהקו בערך כמו של פארקר אבל הוא משהו כמו 40% מהשלוש וכמעט 60% מהשדה. זה לא אנושי. הוא אמנם צעיר ובטח לא אתלט, אבל מספיק שהוא יעמוד מחוץ לקשת או ינצל חור קטן בהגנה כדי לקבל כדור ולדפוק את הנקודות שלו. אגב, יאבטוקאס עומד לחתום בגלאקטיקוס של פאנאתינייקוס ובסופו של דבר מוותר על האפשרות לשחק בסן אנטוניו. האם זה אומר שהספרס יגבירו את המאבק על וויצ'יץ'? יש להם עד יום ראשון. נקווה.

למעלה