"לשם"

קודם כל...

קודם כל, אני חייב לציין שזה שיר מדהים! דבר שני, אסור להתעלם מהעובדה שהזמרת - מירי מסיקה - פשוט ענקית. יש לה קול שלהרבה זמרות אין. ועכשיו בקשר לשיר "לשם". אני ממש לא אוהב להכנס לכל הנסיונות לפרשנות, כי זה מזכיר לי שיעור ספרות, אבל הסיבה הקצת יותר רצינית, היא שהפרשנות היחידה שהיא נכונה היא אך ורק של מי שכתבה את השיר הזה, ובמקרה הנ"ל זו היא קרן פלס כתבה (זו לא מירי מסיקה כתבה). אני גם אחד שאוהב לכתוב שירים, ואני לא ממש אתלהב אם יתחילו לעשות כל מיני פרשנויות לשירים שאני כותב... לכן לפי המשפט "מה ששנוא עליך, אל תעשה לחבריך" אני לא אכנס לפרשנות השיר... אם אתם מעוניינים לראות חלק מיצירותיי, אתם מוזמנים להיכנס לבלוג החדש שלי http://blog.tapuz.co.il/NitzanC

HAINEEKEN

New member
לא ניראה לי שיש משמעות

סתם שיר עם מילים בלי קשר כמו כל השירים שלה.

Koala Girl

New member
אתה רציני?../images/Emo3.gif

תנסה להעמיק קצת יותר בדברים.. בהחלט יש לו משמעות(לפחות בשבילה)

אתה טועה בגדול../images/Emo70.gifהפירוש והמשמעות->>

השיר נכתב עלייה, על הילדה המוזרה והלא מובנת, לא מקובלת.. שלא דומה לכולם. חברה טובה שלה[קרן פלס] כתבה לה את השיר והוא כאילו כמו בגד שנתפר לפי המידות שלה[ככה היא הסבירה את זה בהופעה אתמול, טוב בכל הופעה היא מסבירה] לשיר הזה יש את המשמעות הכי גדולה בעולם.. שהיא הייתה השונה ועכשיו זה הנצחון שלה.. שהיא הייתה שונה ולא מובנת ועכשיו היא כמו כולם.. ואפילו יותר!

ל-../images/Emo23.gif שלה..../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

לאן אפשר עוד להתקרב אליה..
היא גם אומרת בשיר "שנשבר לך הלב","ובחרת בי מכולם" למרות שנשבר לך הלב ,ל
שלי אתה לא תתקרב. זאתי המשמעות לאלו שלא הבינו..

לדעתי הצנועה

במילותיו של המשורר "לשם, לא אקח אותך לשם" וכ"ו, מתכוון המשורר, לניבכי ליבו. מדובר על בן אדם סגור ומופנם, שאינו נותן לאיש להכנס לחדרו ליבו. אם תשימו לב בתחילת השיר המשורר מספר על זכרונותיו מביה"ס, ואומר בפרוש שיש לו "בלגן בחדר". כפי שאמרתי, מדובר על בן אדם שמתקשה לתת אמון בזולת, ואינו נותן לאיש להכנס ל"חדרי ליבו" שלהערכתי די מבולגנים ואין מושיע. יום מלא אמון ואמונה בזולת, אביב.

יש לי רעיון../images/Emo13.gif

אולי זה מקום בתוכה, יענו סוד שבה שאם הוא יגלה אז זה כאילו אין דרך בחזרה ושהוא יותר מדי חשוב ויותר מדי סודי שהיא אפילו לא יכולה לספר לו גם אם הוא הכי אוהב שאפשר

נצנוצית

New member
ל"לשם" יש לי פרוש

מתחילת השיר סיקרן אותי למה התכוון המשורר, 8 האחרונים כאן כמעט עלו על למה התכוון המשורר ביניהם איזו פסיכולוגית, ירוק וגיבורת ספרות. ולדעתי האישית מתוארת כאן בחורה סגורה ביותר מילדות ,שהבחור שלה בשיר שהיא אהבה הושפע ממה שהאחרים אומרים עליה ולכן היא מחליטה לוותר על האהבה הזו (שלא יתקרבו אליה) ולהישאר לבד זה יכול להיות חו"ל, מקום מבודד רחוק, אוליאיזה אי,מוסד חס ושלום שזה גם מצב של בידוד חברתי ומבחירתה שלה, הקיצור בחורה מתוסבכת לא כדאי להתעמק במילים ובמי שכתבה אותן מירי בסה"כ שרה את השיר היפה, קצת מלודי וזהו זה.

lavi5

New member
תשובה

חשבתי על זה ושמעתי משהו... תחשוב מה שהיא הלוואי שירתחק הרגע לעולם לא יהיה כמותם וכ"ו אני חושב שלשם זה הכוס שלה עזבו את הבתים וכ"ו היא אומר וגם עם תומר שאתה אוהב... שנבר לך הלב.. ובחרת בי מכולן מכל הבנות בעולם לא אקח אותך לשם... מבינים תחשבו על זה

סנטה

New member
../images/Emo41.gif לשם-למעמקי הים-בת הים הקטנה...

הכוונה ל"לשם" זה בעצם סיפורה של בת הים הקטנה לשם...זה למעמקי הים. ואני אתן דוגמאות : אומרים היא חיה בשמיים או בים בת הים הקטנה חיה בים. לא כמו כולם-ידוע לכולנו שבת הים היא לא כמו כולם...ובת הים הקטנהצוללת ועולה לשםבת הים הקטנה צוללת ועולה לחוף...למקומות שני האדם נמצאים. אבל...לשםלמעמקי היםאיש לא יתקרבאף בנאדם לא יבוא למעמקי הים איפה שנמצאות כל בנות הים הקטנות.וגם אם תאמר שאתה אוהבגם אם הגבר-בן האדם האנשוי,יגיד שהוא אוהב אותה.לא אקח אותך לשםהיא לא תיקח אותו למעמקי הים...היא לא יכולה,כי זה מקום שמור.הוא לימד אותה שתיקה והיא עוד מחכה...

the mush

New member
למקום בו היא מרגישה מבטוחה.

"לשם" נו, הבית. המקום החם, הנעים, אוהב.. אבל אני חושבת עיקרונית שזאת מטאפורה לחיים.
לא יודעת, לא לחלטתי

שימו לב - תיאוריה מעניינת והגיונית

לשם - יכול להיות שהיא דיסלקטית שלא יודעת לקרוא ניקוד, ובכלל כתוב שם לֵשֵם, ומי זה לשם אתם שואלים? זה הבחור ההוא מהתוכנית של חיים הכט שצבע שני ערבים שניסו לגנוב לו את העזים שלו. מכאן, ברור שהם רצו את הבשר של העזים. ואיפה אוכלים בשר - במסעדה! ואז הבשר של העז מגיע לקיבה של מי שאכל אותה, ומתעקל. ואז הוא צריך ללכת לשירותים. ואז הכל הולך לביוב. ומהביוב מסננים הכל, וזה הולך לצינורות השקיה. ואז זה עובר לעץ שצומח עד השמיים. ואז הוא מפריע למלאכים, אז הם קוטעים אותו, וכמובן שהוא נופל על מישהו. ונגיד למישהו הזה היו משקפיים, אז הן נשברות. ומכאן ברור שלשם, הוא ללא ספק אל מחדד העפרונות שלה. לא צריך לחשוב יותר מדי, להסתבך יותר מדי, רואים? זה פשוט וקל. גם כן אתם עם כל ההתחכמויות שלכם...

comer789

New member
דעתי היא

"לשם" פירושו גן העדן שממנו משקיפה הדוברת בשיר על העולם. היא שרה לאהובה שנשאר מאחור שמתגעגע אליה ורוצה להיות איתה, אבל הדוברת רוצה שימשיך עם חייו לפחות בינתיים ("ואני עוד מחכה"). לאט לאט היא חושפת שלגבר שלה יש מישהי אחרת והיא סולחת לו כי היא יודעת שהיא אהבת האמת שלו ושם ייפגשו שוב ויתאחדו "שם".

R2D2222

New member
כל שיר ותהילתו חולפת

לשם, זה למקום שהוא לא כאן זה החוצה, זה מרי של הזמרת הקטנטנה נגד ההחלטה להישאר כאן "לא תתן שתתקרב" הכוונה: צריכה להיות לבד ולשתוק, למדת אותי שתיקה, זה לשתוק גם כשכואב ולהישאר לבד בתסביך של הלבד, אבל לתקופה מוגבלת, כדי ללמוד לשתוק, כי כשלבד אז אין עם מי לדבר עד שמישהו יבחר בה מבין הבנות כולן כאמור "בחרת בי מכולן" עלעלו "כלה עם הינומת שטן" בשירו של שלמה ארצי.

בואו אני אגיד לכם את הסיבה האמיתית

איפה זה לשם. לשם זה אומר כזה דבר: מצב הכתיבה בישראל הוא גרוע ממש!!!!!! למה אני מתכוון? שימו לב לטקסטים שלה, שום משפט לא מתחבר עם משפט אחר בשיר. הכותבים חושבים משום מה שלטקסט עצמו אין משמעות בסך הכל, אז הם כותבים טקסטים מטומטמים. מירי מסיקה היא לא היחידה, אבל היא דוגמה קיצונית במיוחד לטקסטים גרועים ממש! אבל ממש גרועים, טקסטים כאלה גרועים לא נראים במלא מקומות. מקום אחר הוא עידן רייכל למשל, שלמרות ההפקה והלחן שיודעים לפצות ולהפוך את השיר ללהיט שהוא, המילים מטומטמות כל כך שזה לא יאמן. בחלק מהשירים (כמו "ממעמקים" או "הנך יפה") הוא סתם לוקח מילה ומתחיל לזרוק אסוציאציות: "בואי אלי מול ירח מאיר את הארץ השלווה שנמצא בה מדבר ענק וצהוב עם בדואים שמעשנים נרגילה בטעם בננה שיובאה מהאיים הטרופים....." חלק מהשירים הם סתם שירים עם משפטים מטומטמים. ומי שעדיין לא הבין. איפה זה לשם? אין שום לשם! אין דבר כזה לשם! הכותב\ת של השיר סתם רצה לתקוע משפט אז הוא תקע איזה לשם. זה לא שזה איזה "שם יש" שלפחות ל"שם" הזה יש משמעות כלשהי. פה אין שום משמעות, שימו לב לשאר השיר, הוא בכלל מתקשר למשהו? יש שם משפט אחד שמתקשר למשפט אחר? לא!

למעלה