לשם סיום מאמר חשוב

hifly

New member
לשם סיום מאמר חשוב

אני רוצה המלצות למנועי 46 2 פעימות-כולל שם יצרן,דגם,ויבואן בארץ!!בלבד מסלולי הטסה באזור הנגב,והצפון(חיפה,קריות,וצפונה) אזור רחובות. ירושלים. אמיר

hifly

New member
שככתי להוסיף

המלצות לטיסן ראשון-המיובאים לארץ בצורה סדירה בלבד,4 ערוצים. גם אמיר

hifly

New member
מחכה עדין להמלצות אלו

טיסן ראשון-המיובא לארץ בצורה סדירה בילבד-כולל שם,ושם היבואן. מנועי 46 2 פעימות,שם,דגם,שם היבואן. תודה אמיר

אסף ו

New member
מסלול הטסה ברחובות

למי שמעוניין להטיס עם כבשים ולתלות טיסנים על עצי אקליפטוס הגיבעה ברחובות מסלול דיי משובש אבל בסך הכל אפשר להטיס יש גם מסלול צולב להמראות עם רוח צד ולנחיתות חרום המקום פתוח כל השבוע לא צריך שום תיאום ואפשר להטיס בשקט (לפי דעתי מוכר על ידי הביטוח של הקלוב) לפני קצת יותר משנה השתנתה דרך הגישה למסלול ועכשיו היא יותר נוחה למי שמגיע מכיוון ראשל"צ (כיוון תל אביב) פונים שמאלה בצומת כניסה לרחובות (יש בצומת שלט גדול של שם העיר) וממשיכים ישר לכביש עוקף רחובות המזרחי אחרי שני רמזורים עוברים מתחת לגשר של הרכבת ובערך מאה מאתיים מטר אחרי זה פונים שמאלה (רק זהירות זה כביש מהיר) לשביל חול (ליד חורשת אקליפטוסים דיי גדולה) וממשיכים בעליה לכיוון הגבעה זהו תעשו חיים ותזהרו לא להוריד איזו כבשה או אולי קרון של רכבת למוכשרים שביננו
אסף

IL Mafisto

New member
מסלול הטסה במגידו

אינני יודע מה קורה היום שם,ואם מותר או אסור להטים שם. אבל לפני שש שנים נהגתי להטיס בסוף המסלול בשדה תעופה מגידו-צריך להיות מאוד זהיר בגלל שבשבתות דואים שם. בברכה עדי ברמן

לגבי מגידו

לצערי כבר אי אפשר להטיס שם. בהתחלה מנחמי נתן לנו להטיס עם הבטחה שלא נתקרב לפיינל אבל אנשים לא נשמעו והיו מקרים שהפחידו מטוסים (בתור טייס אני יכול להעיד שזה לא כיף לראות טיסן מסתובב בסביבתך בזמן שאתה בפיינל לנחיתה). כיום יש תוכניות להפוך את מגידו לשדה תעופה פרופר (ולא מנחת). מן הסתם התוכניות האלו לא כוללות טיסנים.

ofersi

New member
מנחת מגידו

למי שלא יודע מנחת מגידו אינו מנחת פרטי של שום גורם, לא של הדואים ולא של מנחמי. הטסת טיסנים, גם בקצה מסלול, מהווה בעיה בטיחותית גרידא. למרות אורכו של המסלול כ- 2700 מטרים, אסור להטיס (להרים לאוויר) כל כלי טיס, אשר למפעילו אין קשר עם פקח השדה (כידוע לכם כל שדה תעופה או מנחת מטוסים חייב בפקח טיסה מוסמך מטעם הרשות). אם מטיס (גם טיסנים), נמצא בקשר מתמיד עם פקח הטיסה ונשמע להוראות, אין אפשרות למנוע ממנו את ההטסה. אנשי הדאונים משתמשים ברכב עם כבל משיכה. מאחר והשדה אינו מוגדר לדאונים בלבד, יש בזה סיכון בטיחותי לא פחות מהטסת טיסנים. ע"מ לקבל אישור להטיס טיסנים, יש צורך לאישור מהמנהל, שיכניסו איזור הטסה מודגר ב - AIP. חג שמח עופר

ep333

New member
מסלולי הטסה באיזור הצפון

יש את המסלול בגיבור (מקריית שמונה לכיוון מזרח) - פתוח בשבתות עם משטח אספלט ענק יש את המסלול בשמרת - מטיסים שם כל שישי ושבת יש את המסלול בציקלון - ליד כרמיאל - אני חושב שבשבתות.. לא יודע מה קורה שם בימי שישי. לחובבי המסוקים - יש שטח ליד מושב בצת אבל הוא לא מאוייש באופן קבוע. יותר דרומה - יש את המשטח הטסה בדברת - ליד עפולה. מקווה שהמידע עזר במשהו. ערב טוב לכולם

tnitzani

New member
שכחת את המסלול בכפר גלים

כל הכבוד על הרשימה המפוארת אבל שכחת את המסלול בכפר גלים שהוא במקרה המסלול הרשמי של קלוב התעופה באיזור הצפון. בברכה צחי ניצני

IL Mafisto

New member
מסלול נוסף בצפון....

שוב זיכרונות מהעבר קיים\היה קיים מסלול באפק-מישהו מטיס שם עדיין? עדי

צר לי לאכזב אותך שוב..

אבל סיימו לסלול שם את הכביש כבר מזמן. ורק כדי להקדים תרופה למכה... על פרויד בנו קניון.

IL Mafisto

New member
כן כן על פרויד שמעתי...

לא שזה היה במיקום הכי נוח -צומת כבישים מאוד סוענת+רוחות משוגעות מהים. עדיף קניון
עדי

hifly

New member
חברה תודה על ההמלצות

נהנתי ליקרוא על הכבשים והאקליפטוסים:)

אפק

המסלול לא קיים כבר. ביום זהוא עורק תחבורה ראשי בדרך קריות ת"א. מסלול אפק הישן בדרך העפר ליד הקיבוץ גם כן אינו קיים.(פרה היסטוריה) אבל שרת היטב את ראשיתו של הענף לטיסנאים רבים. קיים מסלול בכביש כפר חסידים, וכמו כן מסלול מצוין בבצת. דני.

ofersi

New member
מסלול/ים בקרית שמונה

הי אמיר אני מקווה שאני לא פוגע בצפונים (הי חבר´ה). באיזור קרית שמונה מצויים שני מסלולים עליהם ניתן להטיס: 1. המסלול הראשון והוא הפופולרי ביותר מצוי בחלקה הצפוני של קרית שמונה וידוע בכיניו מנחת גיבור. המסלול סלול מזרח מערב (09 - 27), רחב כ-15 מטרים ואורכו מעל 300 מטרים. המסלול שימש בעבר כמסלול נחיתה למטוסים קלים (גם מטוס הערבה נחת שם) ומשמש בעיקר כמנחת מסוקים. המסלול מוקף בגדר. מסביב למסלול מטעי נשירים ובולדרים (סלעים גדולים), כך שמי שמפספף , התוצאה לא תמיד נעימה. עמדת המטיסים היא בצד דרום של המסלול. הרוחות משתנות ובהתאמה כיווני המראה ונחיתה, בקרית שמונה (לעומת מסלולים אחרים) מקפידים. אני ממליץ מאוד איזור יפה מסלול מצויין גם לסילונים. 2. המסלול השני מצוי באיזור פיתוח החולה, כחצי קילומטר דרומית לצומת כח. ניתן להיכנס אליו בדרך עפר (לא מומלץ בחורף). המסלול ארוך (כ270 מטר אספלט ועוד כ-50 מטר כורכר) וצר כ-6 מטרים. המסלול סלול צפון דרום ומומלץ לעמוד בצידו המערבי. המסלול לא תמיד נקי ולעיתים מכוסה ברגבי אדמה או אבנים קטנות. המסלול שימש ומשמש כמסלול למטוסי ריסוס. מסביבו בריכות דגים ושטחים מעובדים. עד כאן ידידי עופר סיננסקי

למעלה