לשלוח לגן ???

anat30g

New member
לשלוח לגן ???

אחד חולה השני עדיין לא... ברור לי שאוטוטו גם השני יתפוס אז זה... כי הרי הם לא מפספסים אף מחלה שעוברת לידם... ההאם לשלוח את זה שעדיין בסדר לגן?? למה עולה להשאלה - כי שאחד מהם בבית והשני שבגן. זה שבבית מאוד מאוד אומלל לבדו... לעומת זאת זה שבגן לא מתנהג כאילו אח שלו חסר לו. ועוד משהו - כשאני צריכה לקחת ילד בריא לגן - זה אומר שאני צריכה להוציא גם את החולה מהבית... ואז החולה רוצה להישאר בגן גם...

לדעתי..

תשאירי בבית, אמא שלי גננת..כל הגן חולה עכשיו..כי זו תקופה כזו וכן, כל אחד נדבק מהשני (על אחת כמה וכמה שהם חיים באותו חדר), אפילו היא נדבקה... ולהוציא ילד חולה מהבית? לא כדאי...

nonana

New member
היי ענת שאלה טובה אבל אני

לא התלבטתי לעולם בתשובה. אני תמיד שולחת לגן. א. השני לא צריך להפסיד בגלל אח חולה את הגן. ב. תחשבי ככה- אם הוא לא היה תאום אלא אח אז גם היית שואלת את אותה השאלה?. ג. אין שום אפשרות שמישהו אחר ישמור עליו בזמן שאת לוקחת את השני לגן או שיקח את השני לגן? ד. זה היתרון והחיסרון של להיות לבד, הם צריכים לדעת לחיות לחוד וגם ביחד. אצלי התחלתי את ההפרדות מההתחלה בינהם. הרבה פעמים רק אחד מהם הולך לסבא/סבתא והשני נשאר איתי. אני אף פעם לא מיחסת להם אישות אחת של תאומים אלא כאחים שנולדו ביחד. נכון שאת הקשר המיוחד שלהם אי אפשר לפספס, אבל צריך תמיד לדאוג שהשני לא יפגע בגלל שהראשון מחוייב למשהו. את אותה התלבטות אפשר בשאלה של- בגיל שש ילד אחד בוגר והשני לא- האם את שניהם לעלות לכיתה א´ או להשאיר את שניהם בגן או לעשות הפרדה. ואצלי התשובה היא ג´- כל ילד מתפתח אחרת וזה חשוב לא להשוות בין אחד לשני.

טשטושה

New member
תשלחי......

שלחי משום שמי שאינו חולה - צריך ללכת לגן גם אם כל הגן חולה ההמצאות בגן - תמיד טובה....מן הסתם כנראה בגלל זה יש גן..... ואם זה לא נשמע לך אז אולי בגלל.... זה שנשאר בבית - שהוא נורא נורא אומלל.... אולי זו ההזדמנות להזכיר לו שהוא אישיות בפני עצמה ולא חלק מ.... קוראים לזה נפרדות פסיכולוגית - וכדאי לחשוב על זה לפעמים... נכון שזה נורא חמוד.....הם.....התאומים.....השלישייה......הקבוצה.... אבל צריך לקחת בחשבון שיש לזה גם שימושים פחות טובים. ואת הלימוד לברור אותם - עושים מגיל מאוד מאוד צעיר. ולמה עוד שלחי?... כי כייף לך כאמא להיות לפעמים רק עם אחד... כי כייף נורא להתגעגע.....(הם אחד לשני) (את לאחד מהם) כי זו מן הסתם....הפריבילגיה של זה שחולה...וצריך את התשומי של אמא.. סיימתי להפעם טש

יוטל

New member
מצטרפת לקריאה, לשלוח...

מאוד כיף להיות עם אחד, ולו כיף רק עם אמא. הייתי מנצלת את זה לעשת דברים שעם שניים זה באאאלגן. הכנו ארוחת צהריים יחד. היא ניסתה לחתוך מלפפון עם סכין פסטיק (איזו גדולה..) וכו´ וכמובן תלוי ברמת הקבץ´ של הילד. היום שהן גדולות יותר הן מעסיקות אחת את השניה ושאחת נשארת בבית לבד, קצת קשה לה להעסיק עצמה לבד אותו משך זמן שהיא עם אחותה. ואז מתחיל "אמא משעמם לי.." אמא שחקי איתי.." שיהיו בריאים

קרנושה

New member
ילדיי לא בגן אבל........

לתגובתך נונאנה אומר ש.....יש אימהות שלא שולחות ילד אחד לגן כי השני חולה ....ולא בהכרח כי הם תאומים...אז יש גם מזה.....(ולא שאני מביעה בכל דיעה בכלל).. כעת אומר שאני אכן לומדת דברים פה......ענת שאלה שאלה ניפלאה ואמיתית כל כך...הרצון להיזדהות עם הילד החולה וה"אומלל" ולדעתי היא קיבלה תשובות נסיוניות מופלאות..... ענת החלמה מהירה לכם!!

keren1

New member
ענת אצלנו מתן השנה חגג בבית

הוא היה חולה בכל דבר שהיה באויר. ושני לא. אז הוא נשאר בבית (איתי או עם אמשלי). את שני שלחנו לגן. ואני יכולה לספר כמה דברים: 1. שני נגשה המון למיטה של מתן (במשפחתון) וחיפשה אותו ואמרה כל הזמן - אין אין!. 2. מתן בבית באיזשהוא שלב התחרפן אבל הצליח לשרוד. 3. יותר קשה ששניהם בבית (במיוחד אם אחד חולה והשני בריא). 4. שני לא נדבקה ממנו (קיים כזה דבר כן ! כן!) 5. כל ילד (במיוחד תאום) צריך לדעת מה זה לבד. אצלי הקטנים ביחד מהרגע שהם נולדו. הם אף פעם לא הופרדו. אז אני חושבת שזה לא כל כך נורא באם יש הפרדה (אפילו אם זה לכמה שעות). הכי חשוב רפואה שלמה!

גם אני בדיעה של לשלוח

ילד בריא הולך לגן ובתוספת לכל מה שנאמר כאן זה גם חלק מההרגל שהוא צריך לרכוש וזה חלק מחייו

למעלה