לשכת הקשר נתיב

AXM29

New member
לשכת הקשר נתיב

שלום לכולם,

אני עליתי לארץ ב94, לפני 24 שנים ממדינה שהייתה בברה"מ לשעבר ואשתי שעוברת איתי את ההליך כרגע היא גם כן ממדינה מברה"מ לשעבר.
מספר שאלות בתחום אם כן:
1. האם יפנו אותנו ללשכת נתיב בפגישה הראשונה במשרד הפנים כאשר נגיע לארץ?
2. האם יתנו לאשתי ב\1 בלי קשר להפניה או שנצתרך לעבור את ההליך מול נתיב ואז היא תקבל ב\1?
3. האם יבקשו ממני גם תעודות לידה של בני משפחה יהודים וכו' עבור הוכחת זכאות עלייתי? עליתי לפני 24 שנים וקראתי כל מיני דברים מוזרים באינטרנט.

בתודה ושבוע מוצלח!

plastikman7

New member
אז ככה...

היי,

אז ככה:

1. במידה ואתם נשואים אחרי שאישתך תגינ לארץ היא תקבל בפגישה הראשונה במשרד הפנים ב1 - עבודה. ואז יתנו לכם טפסים לשלוח לנתיב.

2. אם אתם נשואים תקבל בפגישה הראשונה שלכם במשרד הפנים לאחר הגעת בת הזוג לארץ. ללא קשר לנתיב.

3. לאחרונה היועץ המשפטי לממשלה אסר בדיקות מסוג זה לאזרחים שהם מעל 10 שנים בארץ. אבל במציאות אין לי מושג... יכול להיות שיבקשו ויכול להיות שלא (אני למשל מ 88 בארץ וגם לנו כמעט אין מסמכים)

AXM29

New member
איסור בדיקות

היי פלסטיקמן, תודה על המענה המהיר!
&nbsp
אכן נשואים. ע"פ נוהל 5.2.0008, תאריך עדכון 8.4.2018, אין צורך בבדיקה במידה והאזרח בעל אזרחות מעל 10 שנים. האם ניתן להתווכח על בסיס הנוהל הנ"ל, במידה וכן יבקשו ויתרתרו?
&nbsp
ד.1.ז:
ישראלי שעלה לישראל/התאזרח בישראל במהלך עשר השנים שקדמו להגשת הבקשה יש לפנות במייל
לגביו לבדיקה ב"נתיב"- אגף קונסולרי )לגבי מי שעלה ממדינות מזא"ר וחבר העמים( -sec
il.gov.nativ@consular או ב"סוכנות היהודית"- אגף זכאות )לגבי מי שעלה משאר מדינות העולם( -
org.jafi@poj .במידה ומהמידע הקיים לגביו ברשות האוכלוסין, בנתיב או בסוכנות היהודית עולות ראיות
כי האזרחות נרכשה על יסוד פרטים כוזבים, יחליט מנהל הלכה האם להזמין את האזרח הישראלי
להמשך הבדיקה, בטרם יימשך הטיפול לפי נוהל זה וזאת בשים לב לכלל נסיבות המקרה.
&nbsp
מקור:
https://www.gov.il/BlobFolder/policy/status_foreigner_married_to_israeli_procedure/he/5.2.0008.pdf

AlexShkut

New member
תקרא טוב-טוב,

אם יש לפקיד חשד כלשהו שהאזרחות שלך התקבלה בצורה פיקטיבית, הוא יכול לשלוח אותך לנתיב, גם אם אתה 30 שנים בארץ. בכל אופן, תכין את עצמך נפשית לפגישה, שבה ד"א יבדקו בעיקר אותך, את הבת זוג שלך מקסימום ישאלו 2-3 שאלות. מקסימום תרוויח ולא תוזמן!

AXM29

New member
מתי עברתם את הבדיקה?

ע"פ הנוהל החדש לאחר הדיון בכנסת, נאסר לבדוק אזרחים אשר אין חשד לגביהם ונמצאים מעל 10 שנים בארץ בתור אזרחים, וזאת לאחר בדיקה עצמאית של משרד הפנים מול נתיב.
&nbsp
"
דיון בוועדה לביקורת המדינה מ 5/12 בנושא בדיקות יהדות ואזרחות חוזרות ומפלות הנעשות ליוצאי חבר העמים המבקשים להסדיר מעמד לבני זוג - הניב תוצאות מידיות: לקראת דיון נוסף היום הושגה הסכמה באשר לשינוי הנהלים:
&nbsp
מנכ״ל רשות האוכלוסין וההגירה פרופ׳ מור יוסף: בתוך חודשיים ייכתב נוהל חדש לפיו יופסקו בדיקות האזרחות החוזרות לאזרחים יוצאי חבר העמים, והן ייעשו רק במקרים חריגים; יחימוביץ׳: מברכת על ההיענות המהירה של המשנה ליועמ״ש זילבר ועל תוכן חוות הדעת, אך דורשת מרשות האוכלוסין להקפיא את הבדיקות הדרקוניות והמייסרות הללו לאלתר, עוד בטרם יכתב הנוהל"
&nbsp
http://m.knesset.gov.il/News/PressReleases/pages/press25.12.17h.aspx
&nbsp
הנוהל עודכן ב25.2.2018 ואחר מכן ב8.4.2018
בשניהם מצויין הנוהל במפורש:
"ישראלי שעלה לישראל/התאזרח בישראל במהלך עשר השנים שקדמו להגשת הבקשה יש לפנות במייל
il.gov.nativ@consular או ב"סוכנות היהודית"- אגף זכאות )לגבי מי שעלה משאר מדינות העולם( -
org.jafi@poj .במידה ומהמידע הקיים לגביו ברשות האוכלוסין, בנתיב או בסוכנות היהודית עולות ראיות
כי האזרחות נרכשה על יסוד פרטים כוזבים, יחליט מנהל הלכה האם להזמין את האזרח הישראלי
להמשך הבדיקה, בטרם יימשך הטיפול לפי נוהל זה וזאת בשים לב לכלל נסיבות המקרה."
&nbsp
האם אז נתיב פועלים שלא ע"פ החוק ודורשים בכל זאת מסמכים והוכחות מהאזרח הישראלי? מתי עברתם את הבדיקה הזוגית? אולי לפני כניסת הנוהל החדש?

plastikman7

New member
לנתיב מפנים בכל אופן

לנתיב מפנים בכל אופן..כי בת הזוג צריכה גם לעבור בדיקה שלהם. אולי בסוף אותך לא יבדקו אבל את בת הזוג כן. בנוהל לא בוטלה הבדיקה של בת הזוג הזרה.

AlexShkut

New member
עברנו את הבדיקה במאי 2017, לפניה שנה.

אני קראתי את כל מה שכתבת. זה שיש חוק שאוסר לעשות X עדיין לא אומר שאם מישהו רוצה למצוא "חשד סביר" לבדיקה, הוא לא ימצא אותו - כי ככה זה עובד במדינה שלנו.

dek4

New member
לשכת הקשר נתיב

מנסיונכם אילו מסמכים יש להביא
ומה שואלים בלשכת הקשר נתיב
תודה

plastikman7

New member
מצטרף לשאלה...

האם יש כאן מישהו שביקר לאחרונה בנתיב?

אנחנו קיבלנו למלא חוברת אחת....הבנתי שזאת חוברת שמדברת בעיקר על האזרח הזר (לפי הבנתי היו בעבר 2 חוברות..אחת לישראלי ואחת לזר - האם אני טועה?)

צריך לצרף צילומי מסמכים לשם? של הבת זוג? שלי? וכו...

בנוסף, מישהו יכול להסביר איך הכי טוב לשלוח את החוברת הזאת?
דואר רשום? 24? או דואר רגיל?

ובכלל נשמח אם תכתבו על הביקור שם - בעיקר מאלו שהיו לאחרונה...
הנהלים שונו קצת - בגלל זה חשוב לאחרונה.

AXM29

New member
מה כתוב בחוברת?

יתכן בעבר היו שתי חוברות? לא ביקשו ממך מסמכי הוכחת יהדות באופן אישי \ טלפון או בחוברת? יש מצב יבקשו כשיתקשרו לקרוא לכם?

AXM29

New member
שינוי נהלים

היי יגאל,
&nbsp
הנהלים השתנו מאז שהמשתמש כתב את ההודעה, כיום אין צורך לבדוק את האזרח הישראלי, תקרא בלינקים שפרסמתי כמה הודעות קודם.
&nbsp
יום טוב!

99 אחוז מהפוסט אקטואלי גם להיום למי שרצה להבין את התהליך

לא היתה כוונה להטעות

plastikman7

New member
הכל טוב ויפה אבל לצערנו לא תמיד מקפידים למלא את הנוהל

לפעמים מקפידים ולפעמים לא.
&nbsp
מעניין לשמוע אנשים שהיו לאחרונה שם...מה שאלו אותם...
מה ביקשו מהם וכו..
&nbsp
מה שרשום בנוהל זה יפה אבל כבר קרה לי מקרה שלא עבדו במדוייק לפי הנוהל..
שבמקרה ההוא זה עזר לנו.

AXM29

New member
נוהל = חוק

אם עוברים על החוק אז יש פה בעיה רצינית. קראת אודות הדיון בכנסת איפה שההחלטה לשינוי הנוהל נכנסה לפועל?
http://m.knesset.gov.il/News/PressReleases/pages/press25.12.17h.aspx
&nbsp
גם לי קרה שלא "רצו" לעבוד לפי הנוהל אבל אחרי שנוכחו לדעת שאין בכוונתי לתת לרצון או אי הרצון שלהם לעבור על סדר היום הם עבדו לפי הנוהל, כנדרש.

plastikman7

New member
אכן אבל לצערנו כתוב שם גם ככה...

"במידה ומהמידע הקיים לגביו ברשות האוכלוסין, בנתיב או בסוכנות היהודית עולות ראיות כי האזרחות נרכשה על יסוד פרטים כוזבים, יחליט מנהל הלכה האם להזמין את האזרח הישראלי להמשך הבדיקה, בטרם יימשך הטיפול לפי נוהל זה וזאת בשים לב לכלל נסיבות המקרה"

שזה אומר שהם בפועל תמיד יכולים לזמן אותך...ללא קשר לזמן שלך בארץ ולחשד הסביר.

אני מסכים שזה הזוי.. וגם לי חסרים הרבה מסמכים..ההזוי שהמשפחה שלי היו בשואה וההורים דוברים יידיש...עם שמות יהודיים בעליל.. אבל תמיד אפשר לטעון שמשהו לא בסדר.

AXM29

New member
אנחנו קוראים את אותו הנוהל?

ישראלי שעלה לישראל/התאזרח בישראל במהלך עשר השנים שקדמו להגשת הבקשה יש לפנות במייל
להמשך הבדיקה, בטרם יימשך הטיפול לפי נוהל זה וזאת בשים לב לכלל נסיבות המקרה.

לקוח מהנוהל הרשמי והעדכני:
https://www.gov.il/BlobFolder/policy/status_foreigner_married_to_israeli_procedure/he/5.2.0008.pdf

כמובן שבנוסף לכאב ראש זה גם עוגמת נפש. כמה אפשר לתת לאנשים להרגיש סוג ב'??

AlexShkut

New member
אתה יכול לעשות העתק-הדבק לנוהל כמה שתרצה,

אנשים פה מנסים להסביר לך, שאם ירצו לזמן אותך, יזמנו אותך. ואתה לא תצליח להכריח שם אף אחד לא לזמן אותך רק בגלל שאתה חושב שאתה בסדר וגר פה מעל 10 שנים.

למעלה