לשכת גיוס לגיקים

Wakamusha

New member
לשכת גיוס לגיקים

הי לכולם. הנושא עלה בפורום כבר בעבר אבל לא נעשה הרבה בנושא - ואני חושב שזה נושא מספיק חשוב כדי לפתוח אשכול שיכיל דיון עליו : וודאי רוב הevolution-heads בפורום מכירים את האינדקס של Talkorigins <אותו אני מצטט בערך בכל פוסט שאני כותב> שמתייחס לטיעונים בריאתניים. אני לא יודע אם יש כאן יותר מדי עניין לציבור - אבל אני אישית מאוד בעד שנאחד כוחות כאן בפורום וננסה לפחות לתרגם את החלקים הרלוונטיים בFAQ לביולוגיה <זה פחות או יותר התחום המדעי היחידי שאני יכול להגיד שאני מבין בו קצת, מאחר ואני קורא על ביולוגיה יומם וליל.> הפואנטה כאן היא לא רק כדי שיהיה מה להגיד לבריאתנים ,למרות שזה כביכול המטרה של הFAQ. אני חושב שמה שעושה את התרגום של הFAQ מהותי במיוחד - זה שהוא מספק תשובות ברורות ומפורטות לכל הספקות שיש לאנשים ש_לא_ עברו שטיפות מוח. אני חידדתי המון אי-הבנות בנוגע לאבולוציה באמצעות הFAQ כי השתמשתי ב"טענה בריאתנית" כדי לטפל בספק שהיה לי. אני לא צריך להגיד לאף אחד שקרא באינדקס כמה יוצא ללמוד על הדרך בכל כניסה לארכיון. So who's with me? אפרופו, רק כדי שאנשים לא ירגישו נבוכים מדי להרים ידיים <מה זה, לאן כולם הלכו?> - יש כאן לפחות עוד כותב פורום אחד שהסכים לעזור. One for the team, people.

22ק ו ס ם

New member
אין לי מושג למה זה טוב?

מי שלא ישתכנע לא יעזרו לו אלף קישורים בעברית, ומי שכן מעוניין להקשיב לא תהיה לו בעייה לקרוא באנגלית באתר. זו נראית לי עבודה רבה מדי ששכרה מועט אבל אם יש לך זמן אז אתה מוזמן.

Wakamusha

New member
אני חושב שזה הרבה פחות

רלוונטי ל"שכנוע בריאתניים" והרבה יותר רלוונטי לאנשים חסרי-פניות שפשוט רוצים להבין את האבולוציה ולקבל מענה על ספקות שלהם שהם לאו דווקא דוברי אנגלית ברמה גבוהה. לדעתי זה מאוד יעזור להם. אני יודע שבלי טוקאוריג'ינס לא הייתי יכול לקבל הסברים נורמלים לשאלות שעלו אצלי כאשר נתקלתי בכל מיני "בעיות" עם האבולוציה.

22ק ו ס ם

New member
אבל אם אתה קורא בלי בעיות רציניות

למה שלאחרים יהיו בעיות לקרוא? הם לא חייבים להבין הכל ויכולים לשאול פה שאלות שהם לא מבינים. זה פשוט נראית לי השקעה גדולה מדי, במיוחד שרובם פה חובבנים בתחום ויש קושי לתרגם מונחים מקצועיים.

miyamoto

New member
לצערנו, לא הכל יודעים אנגלית.

ורבים נבהלים מאנגלית אשר כוללת ביטוים כלשהם אשר קשורים למדעים. אני מוכן (ולמעשה קצת כבר התחלתי
) להשתתף במשימה, תרגום של האינדקס. אגב, אני מעדיף לתרגם את החלק על הביולוגיה או על הפילוסופיה.

Wolverchenus

New member
זה משהו שעלה בפורום שוב ושוב

הבעיה של מרבית האוכלוסיה עם אנגלית. בגלל העדר תכנים בעברית למעשה רוב החומר הרציני באבולוציה חסום בעיניהם. (רוב האנשים לא ישקיעו כסף בספרים של הפתוחה, למשל, אם הם פשוט לא יודעים מה זה אבולוציה)

Wakamusha

New member
בדיוק -

זה שאני מסוגל להסתדר עם זה לא אומר שאחרים יוכלו. סה"כ - האנגלית בTO היא ברמה גבוהה - וכבר נתקלתי באנשים שאמרו שהם פשוט לא יכלו לקרוא את המאמרים. אני מבין שזו השקעה גדולה - אבל אני חושב שזה יהיה ראוי שנתרגם לפחות חלק קטן מהFAQ - ולו רק כדי לענות באמת על השאלות הנפוצות ביותר.

SilentMike

New member
אתם יודעים שאני תמיד מוכן.

לא בטוח בקשר להספק, אבל כל מה שתתנו לי אני אתרגם (או שאני אגיד לכם "עזבו זה משעמם ולא קשור לכלום". מה אני עובד אצלכם עכשיו? אבל חוץ מכאלה משעממים שלא קשורים לכלום אני אתרגם בכיף. אפילו עם יש שפה מדעית קשה).

Caligola

New member
אני לא בטוח שמותר לתרגם משם.

http://www.talkorigins.org/origins/copyright.html
If a document has a copyright statement contrary to the above than that document's copyright statement supersedes this document for any statement that contradicts this document.​
כלומר, רשום במפורש שאם רשום על מאמר באתר copyright הרי שיש ליוצרי המאמר זכויות יוצרים על המאמר. וב-FAQ מופיע בראש המאמר : http://www.talkorigins.org/indexcc/index.html
edited by Mark Isaak Copyright © 2006​
מכל מקום, לדעתי אפשר לתרגם את ה-FAQ של evowiki, שזה פחות או יותר שקול ל-FAQ של talkorigins. http://wiki.cotch.net/index.php/List_of_Creationist_arguments כמובן שאתה יכול עדין לתרגם את ה-FAQ של talkorigins, אך אם תעשה זאת אני לא אוכל להעלות את זה לאזור השאלות הנפוצות של הפורום, כי אני לא אוכל לעזור לך לפרסם FAQ שמפר זכויות יוצרים...

Caligola

New member
אפשר, אבל אני לא חושב שהוא יחזור אליך.

בכל מקרה, אם נתרגם את ה-FAQ של evowiki זה גם יפתור את הבעיה. למיטב הבנתי אין זכויות יוצרים על ה-FAQ של evowiki. ובכל מקרה, אני מתנדב לעזור במלאכה.
אז כרגע אנחנו ארבעה: SilentMike, Caligola, Wakamusha, miyamoto, ואם יצטרפו אלינו עוד מתנדבים זה יהיה נחמד.

Wakamusha

New member
אוקיי. פיין ביי מי

האם באבווויקי יש את אותו מאגר סייטים מכובד? כל היופי בTO זה שאתה עושה RTFM לכל מי שיש לו ספקות וזה לא סתם "אני אומר לך אחי, זה ככה".

למעלה