לשכנע את המורה

לשכנע את המורה

אני רוצה שהמורה שלי יצטרף אליי לטסט הבא אבל הוא לא רוצה כי הוא אומר שאם הטסטר ירצה לוותר לי טעויות זה לא יקרה כי הוא מסתכל מאחורה והסיכוי לעבור יותר נמוך, אבל אני בכל זאת חושב שהנוכחות שלו יכולה להועיל וזה הזדמנות נהדרת שיראה שאני נוהג ממש טוב בטסט והבוחנים סתם מחפשים אותי. אז מי לדעתכם צודק? יש מקרים שהמורה היה בטסט והתלמיד עבר אותו בהצלחה גם בלי לנהוג "מושלם"?

תודה

yanivgr

New member
תלוי גם בבוחן

רוב הבוחנים לא אוהבים שמורה מצטרף לטסט ולפעמים מתנגדים ולכן זו אחת מהסיבות שמורים לא מצטרפים.

אז מה אפשר לעשות?

המורה יישב באוטו ואז אני יגיד לבוחן שזה טסט 10 ואני חייב אותו להרגעה?

yanivgr

New member
תשובה לשאלתך

ראשית אני בהחלט שומע ומבין את הלחץ שלך.
אתה יכול לבקש מהבוחן שהמורה יצטרף אולם באמת זה לא תמיד עוזר, גם מניסון שלי שהצטרפתי לטסטים של תלמידים שלי לפעמים עברו ולפעמים לא, אותו סטיסטיקה כפי שלא הייתי בטסט.

אולם אני מציע לך מספר הצעות יכול להיות שחלקם כבר נתנו לך אבל באמת שזה עוזר:
1.לפני הטסט ובמהלך הטסט תבצע נשימות עמוקות, מה הכוונה - כך מלא אוויר לריאות ותרוקן את האוויר בצורה איטית דרך הפה, נשמע מצחיק אולם לאחר שלוש - ארבע תרגילים כאלה מניסיון שלי מול התלמידים שלי זה מוריד בצורה ניכרת את הלחץ לפני ובמהלך הטסט.

2.תדמיין עד כמה שאתה יכול שהבוחן הוא בעצם המורה שלך, תחשוב אילו הנחיות הוא היה נותן לך במהחל הטסט כאילו זה שיעור רגיל לכל דבר, אנחנו המורים יחסית מנחים אתכם הרבה :) כך שבטוח שאופן ההנחיה של המורה שלך נמצא לך בראש.

3.תביא בקבוק מים ותשתה לפני הטסט זה גם מרגיע, זכותך גם במהלך הטסט לבקש לעצור שנייה בצד כדי לשתות ולאמר לאמר לבוחן שזה בעקבות התרגשות, הם בהחלט מבינים זאת, הבוחנים יודעים שתלמידים מתרגשים ולא רוצים להכשיל אותם סתם.

אני מקווה שמספר טיפים אלו יעזרו לך, בבקשה אל תפסול אותם על הסף.
המון הצלחה ושנה טובה
יניב

אני אנסה אבל

המורה שלי הוא מאד אוהב לדבר בשיעור ולשאול שאלות והטסטרים מאד קשוחים והשתיקה במהלך הטסט מגבירה את הלחץ (אווירה הפוכה), אני מנסה לקרוא אותם אבל יש להם פוקר פייס ואין לך דרך לדעת מה הם חושבים, אני אף פעם לא יודע אם עשיתי טעות קריטית או שיש עוד סיכוי לשפר, חוץ מזה אני רוצה שהמורה שלי יגיד לי אחרי הטסט מה התוצאה ואני לא יצטרך להיות במתח 8 שעות...

תודה על הטיפים.

Reutgold

New member
תנסה גישה הפוכה

להתרגל לנסוע עם נוכחות של מורים אחרים (לבקש מהמורה להחליף עם מורים אחרים מאותו בי"ס נהיגה) לכמה דקות בזמן השיעור
וככה מתרגלים לנוכחות אחרים לא רק בטסט..
במקום להיות סוג של "תלותי" במורה שלך...

dor119

New member
שאלה קשה

והתשובה עליה עוד יותר קשה .
יש כל כך הרבה "אם" וכל כך הרבה פסיכולוגיה ...
כך שהתשובה לשאלה שלך לא פשוטה ...אני מבין את המורה שלך
שמסתייג מהצטרפות .... מצד שני אני לא יכול להמליץ לך
לא לבקש הצטרפות ולא להיפך .

אם אומנם אתה בטסט עשירי או יותר ....לדעתי אל תבקש הצטרפות .
הצטרפות של מורה במבחן כזה באיזה שהוא מקום כובלת את הבוחן להתייחס
לשגיאות של התלמיד ובאיזה שהוא מקום פוגעת בשיקול הדעת ....
בכל מקרה פגיעה בשיקול הדעת ..היא לא לטובת הנבחן .

דוגמא :

אם אתה נוהג טוב ... ופיספסת תמרור "עצור" לא בענין של מתן זכות
אלה לא עצרת עצירה מוחלטת ...בוחן יכול להעלים עין או להתייחס..
אם הנהיגה בסדר ואתה עושה רושם טוב ..יש מקום לוותר . במקרה
שמורה באוטו ..הרבה יותר קשה לוותר שהרי ידוע שאי ציות לתמרור "עצור"
זה נכשל ....אבל לבוחן יש שיקול דעת ( לא בכל מצב ) שכאמור יכול
להיפגע מעצם הצטרפות מורה .

כתבת גם שאתה רוצה הצטרפות מורה בכדי לדעת את התוצאה בסיום המבחן .
אתה באמת חושב שהמורה יודע את התוצאה ? הוא אולי יכול להעריך אבל לא לדעת בוודאות .
המורה ידע את התוצאה בהסתברות של 50% וזה רק מפני שהתוצאה יכולה להיות " עבר " או " נכשל " .

מספיק שיש במבחן את הדוגמא שנתתי למעלה ..האם מורה יכול להיכנס לראש של בוחן
בסיטואציה כזאת ....?? אל תצפה .
וזאת רק דוגמא אחת מעשרות אם לא מאות סיטואציות שיכולות להתפרש לשני הכיוונים
ולכל זה תוסיף את שיקול הדעת וההתרשמות הכללית שמורה אף פעם לא יכול לדעת
מה עובר בראש של בוחן או את קו המחשבה שלו .

אל תתלונן ...כתבתי בהתחלה שהתשובה קשה ............

בכל מקרה שתהיה לך שנה טובה...שנה של בריאות והצלחה גם במבחן הנהיגה .

אתם בהחלט חידתיים

האם המורה ישפיע על שיקול דעתו של הבוחן, יכול להיות שהוא ירצה להעביר אותי אבל "יפחד" מהמורה שרואה את הטעיות שלי ויכול להשוות אותם לתלמידים אחרים ו"לדפוק" את הבוחן? מה מידת השפעתו של מורה באוטו? האם אם לפי דעתו שלך המורה היה מגיע לי לעבור יש סיכוי מוגבר שערעור יתקבל? או שבכל מקרה לבוחן בסוף הטסט יש תוצאה סופית משוכללת בראש ואף גורם שנמצא באוטו לא יכול להטות אותה לכאן או לכאן (מורה, תלמיד, סתם מישהו עם רישיון, רב בוחן ראשי) ? לדוגמה בטסט האחרון שלי נהגתי לפי דעתי בצורה טובה (בלי התערבויות או הערות) בסוף הוא ביקש ממני חנייה ברוורס והמורה אמר שהחנייה הייתה בסדר והוא גם לא סימן אותה בטופס. אחר כך הוא עבר לאוטו אחר שבו ישבה בחורה בעלת מראה מצודד שכנראה השרתה עליו תחושב ביטחון ורגיעה וככל הנראה נהגה ממש טוב שביחס אליה הנהיגה שלי נראתה לו "חיוורת" מהוססת ולא כ"כ מרשימה ומוקפדת ולכן בסוף הוא כאילו שם על כף המאזניים את הטסט שלי מול הטסט שלה ונראה לו יותר סביר להעביר אותה ואותי כמובן לדפוק כי אני ממילא בטסט תשיעי אז כנראה שאני נהג דפוק, מסוכן וחסר קליטה, אני כמעט בטוח שהייתי באזור "האפור" והוא בטח התלבט 20 דקות והחליט את מה שהחליט באופן די צפוי. לפי דעתי הבוחנים לא באים במטרה להעביר את התלמיד זה סתם אשליה שהגיע הזמן לנפץ וכן הרושם הראשוני מאד משפיע על החלטת הבוחן, והם לא אוהבים שמערערים וזה בהחלט מוריד את הסיכויים שלך לעבור אי פעם, וכן הם אוהבים בחורות נאות שמדיפות ניחוח של בושם מתקתק ושולחות אליהם חיוכים חמים, ומשום מה הם מחזיקים בדעה הקדומה שבחורות אמורות לנהוג גרוע כך שאם מישהי נוהגת סביר זו כבר הפתעה לטובה ואם היא שולטת ברכב ונוהגת טוב מאד אז זה כבר בכלל הפלא השמיני (הרי כבר הוכח שנשים יותר חכמות אז למה זה לא עובד הפוך?), מה גם שהטסטר אומר לך לאן לפנות ברגע האחרון ומביא אותך למקומות קשים ולא מוכרים ומתנהג (תנועות) בחוסר סבלנות כאילו הוא ממהר לאיכילוב ועוד רגע שואג עלייך "יאללה, סע כבר.." אני גם מרגיש סלידה ממשרד הרישוי ומצוות הבוחנים שלו מה שעוד יותר מקשה עליי (ולא אני לא יכול להתנתק רגשית) בזמן הנהיגה. אז יכול להיות שאני סתם נוהג חרא אבל לא עד כדי כך ואני באמת לא יודע למה מצפים ממני בטסט ונראה לי שסתם דופקים אותי בגלל שאני תימני או בגלל שיש לי פרצוף מעצבן וקול מרגיז אבל זה לא באשמתי וממש נמאס לי ואני רוצה את המורה במבחן ויש לי שאלה אחרונה אם לדוגמה מישהו קיבל ברקס ואז הוא עוצר את האוטו והולך הביתה באמצע המבחן (לתפוז את האוטובוס הרי הוא ממילא נכשל....) ירשו לו להיבחן שוב? (פשוט המורה אמר שהיה לו תלמיד כזה...)
חג שמח (זמן לחשבון נפש
) וסליחה על החפירה, יש דברים שאני רוצה להבין.

dor119

New member
תגובה .

יכול מאד להיות שלך לא הייתי צריך לתת את התשובה שנתתי .
אתה לצערי כותב מתוך רגש ולא מהשכל ..ולכן קשה לך להבין את מה שאני כותב .

כל הסיפור הזה היא יפה ובגלל זה עברה ואני תימני ..בגלל זה לא עברתי ..זה לא לענין
אני גם לא רוצה להתייחס לזה ..אין לך מושג כמה לא נכון אתה כותב ו/או מרגיש .

הלוואי שבמבחן אפשר לקחת למקומות שלא היית בהם ....מה אתה חושב שאני רוצה
לראות ביצוע של "תוכי " הרי מחר כשאתה נהג , תיסע רק במקומות שלמדת ??!
לשמחת הנבחנים המבחן קצר ובוחן לא יכול להתרחק ממקום תחילת הטסט.

נניח שעשית טעות ונכשלת ..מה אתה רוצה לרדת מהרכב באמצע הכביש ??
זה לא מקובל וזאת לא התנהגות ראויה ..אבל הבוחן לא ילחם איתך ..ואם תעזוב את
הרכב לא יהרגו אותך ואפילו יתנו לך אפשרות למבחן נוסף ....אבל מחשבה כזאת מראה על האופי שלך
יש לך 20-25 דקות להיבחן גם אם עשית שגיאה תמשיך ..אתה לא יודע מה חושב הבוחן
מה משקל השגיאה !! אולי אפשר לעבור גם עם השגיאה !!
ואתה יודע מה....גם אם נכשלת ...תמשיך את המבחן אולי תלמד עוד משהו אולי תרויח משהו
הרי שילמת ולא מעט על הטסט ..למה לא לנצל ??

יכול מאד להיות

שאתה צודק, אבל מה כבר אני יכול ללמוד אם הטסטרים לרוב לא מדברים איתי? אפשר לשאול שאלות לקראת הסוף?

עשיתי את זה פעם אחת

ואני מתכוון לחזור על זה, אבל אני לא לחוץ כמו בטסט כי אני יודע שזה לא מה שבאמת יעניק לי רישיון.

למעלה