לשכנע אדם אחד

גיל1234

New member
לשכנע אדם אחד

חבר´ה שלום. אני תומך שינוי נלהב. רציתי להציע משהו שאני יודע שהרבה כבר עושים. חפשו את המתנדנדים ושכנעו אותם. בשבועות האחרונים כל מה שאני עושה הוא מחפש את אותם אנשים שבשיחות אומרים את המשפט - "אני לא ממש סגור על עצמי", או - "שינוי נשמעים טובים אבל הם שונאים את החרדים". ואז אני ניגש אליהם ואומר (בצורה עדינה - צריך שהם יקשיבו לנו!): "אתה יודע - זה לא מדויק מה שאמרת. בא לך לשמוע כמה דברים בקצרה?" מי שלא רוצה לשמוע, כמובן שאני עוזב אותו. אבל הופתעתי לגלות נכונות רצינית. אז אני מספר להם שאני עשיתי 45 ימי מילואים השנה כסטודנט, שמשלם 16000 ש"ח לשנה עבור הלימודים, בעוד שחרדים לומדים בחינם ועוד משלמים להם בעד זה. אני מספר להם שאבא שלי משלם בקביעות קנס רק כי הווא מעסיק צעירים ממשפחות במצוקה כלכלית בעסק שלו (שממש לא צריך אותם כעובדים) רק כדי שיהיה להם דמי כיס וכדי שלא יסתובבו ברחוב. אני מספר להם שהם משלמים לרבנים כדי שיתנו הכשר למפעל שמייצר את הנייר טואלט שלהם. אני מזכיר להם שאחותי צריכה לחזור ברגל הביתה בשישי בלילה, או לחילופין להעיר אותי כדי לחזור מחברה שגרה שני רחובות מאתנו ביום שישי כשחשוך - כי אין אוטובוס נורמלי בתוך העיר. תזכרו חבר´ה - אתה האנשים האלו אפשר לכבוש בלי להתלהם. לשבת בצורה רגועה - עם חיוכים, ולהגיד להם - תראו לאן הגענו. יש הזדמנות היסטורית לשנות את זה. לספר להם שאנחנו ממש לא שונאים חרדים, ובטח שלא את הציבור הדתי, שברובו תורם לחברה מאוד - לדעתי בתחומים מסויימים יותר מהציבור החילוני. אבל אנחנו רוצים להכליל את כולם. אנחנו רוצים שונים אבל שווים - ואת זה אין לנו. אז חבר´ה - שכל אחד יביא עוד אחד, ואולי נרוויח מזה עוד מנדט. אסור. פשוט אסור לפספס את הבחירות האלו! בהצלחה! גיל

גיל1234

New member
עוד משהו שרציתי להוסיף

אחרי קריאה חוזרת. צריך להסביר להם - אנחנו ממש לא רוצים שאוטובוסים יסעו ברחובות בני ברק או מאה שערים. אבל למה שברחוב שינקין לא יסע אוטובוס בשבת? מישהו ראה שם בן אדם דתי אחד בשישי בלילה מימיו? הרבה חושבים שאנחנו רוצים לכפות עליהם את אורח חיינו. זה ממש לא כך. אני רוצה לאפשר להם להנות ולחיות כרצונם בצורה הטובה ביותר. רק שלא יחליטו איך אני חייב לחיות.

gershon17

New member
גם אם יש דתיים בשינקין

(ויש), זו לא סיבה להעניש את כל מי שכן רוצה לנסוע בתחבורה ציבורית בשבת ובמקרה גר בשינקין.

פלסטיק

New member
זו בדיוק הדרך

אם כל אחד יביא עוד בוחר אחד איתו לקלפי זה כבר יספיק

למעלה