לשכור או לקנות?

nickey

New member
לשכור או לקנות?

אני גרה בת"א כבר שנתיים, ברזומה שלוש דירות ובקרוב כנראה רביעית, תלוי במצב הרוח. בדירה הנוכחית היו המון בעיות תחזוקה, ולמרות שקראנו לבעל בית ולשיפוצניק שלו, המצב עדיין לא מזהיר, זהו בניין ישן שלטענת הבע"ב הוא עבר שימור (השימור מבחוץ מאוד יפה אבל בפנים.. איפה?) בכל אופן, אמא זרקה לעברי רעיון מוזר.. לרכוש בית. ככה במקום כל חודש לשלם שכ"ד, עדיף לשלם משכנתא. היא טוענת שזה כמעט אותו הסכום, שאם אקח שותף איתי בבית אנו נוכל לעמוד יפה בסכום המשכנתא. מה אתם אומרים? הגיוני או פסיכי? בינתיים כבר הספקתי לראות כמה דירות.. חלקן רקובות ומסמורטטות (כמובן עד הסכום שאנו יכולים להרשות לעצמנו...) וחלקן במצב טוב אבל האיזור מפחיד (ת.מ. הישנה) הציעו לי לחפש באיזור יד אליהו והסביבה... אך פשוט לא מוצאת דירות בסכום החיפוש.

תלוי...

בעקרון משכנתה זה רע. אם את לוקחת משכנתה, אז לא ל - 20 שנה (זה יותר מדי) רצוי שהמשכנתה תהיה כמה שיותר נמוכה. אם כבר קונים - אז כדאי שתבקרו אצל מתווך, אם אין לכם הרבה כסף, או יותר נכון - אתם בכלל לא בכיוון, ומשכנתה היא הפתרון - אז חבל לכם, הריבית על משכנתה נורא נורא נורא גבוהה (היא מכפילה ומשלשת את עצמה), וחייב את עצמך ל - 20 שנה הבאות זה ממש לא לעניין... אני כיול להסיק מההודעה שלך, כי אתם מתכוונים להתבסס על המשכנתה, וזו לדעתי טעות.

Laybe

New member
טוב....

בגדול זה רעיון טוב- שכר דירה זה כסף ש"נשרף" בעוד תשלום חודשי של משכנתא היא מעין השקעה לעתיד. לדעתי את צריכה לבדוק כמה דברים: מה סכום הכסף שאת יכולה לגייס בלי משכנתא וכמה תצטרכי להלוות ולעשות חישוב כמה כסף זה יעלה לך בחודש ולמשך כמה זמן דבר חשוב - מי זה השותף? חבר סתם? בן זוג לחיים? שותפות זה נחמד ונעים עד שמשהו משתבש ואז את עלולה למצוא את עצמך עם החזרי משכנתא, בנק על הראש ושותף נעלם... אם יש לך ביד סכום שמאפשר לך לקנות כך שהחזרי המשכנתא לא ינגסו לך את כל המשכורת בלי להתפרס על 20-30 שנה, עבודה קבועה, שותף מהימן ואיזור בו את מתכוונת לגור בשנים הקרובות (או אזור שיש בו ביקוש שיאפשר לך להשכיר את הדירה שרכשת בלי להפסיד) אז כדאי. (עכשיו שאין עדיין ילדים) וכדאי ללכת לייעוץ בבנק משכנתאות- כך תדעי לכמה את זכאית, ובאיזה תנאים. ואם את מצליחה למצוא רק חורבות בתקציב שלך - חכי עוד קצת ונסי לחסוך

אההכה שותף../images/Emo67.gif

חשבתי בן זוג, מה פתאום לקנות דירה, ועוד לקחת משכנתה, גם משכנתה זה כסף שיכול להשרף ליעיתים משלמים ריביות פי שניים מערך הדירה
כלומר אם הדירה עולה 100 אלף $, עם תשלומי המשכנתה הסכום הכולל שיצא על הדירה יהיה מעל 200 אלף $. אם המשכנתה גבוהה עדיף לשלם שכ"ד ולהשאר בלי בית.

ועוד לקחת משכנתה עם שותף...

צריך ערבים בשביל זה והערב שיחתום על משכנתא של מישהו שהוא לא מכיר, הוא אידיוט אידיוט ואידיוט, למעשה הוא הרבה פחות מאידיוט...

נראה לי שלא הבנת אותה

מה שלי נראה, זה שהיא מתכוונת לקחת את המשכנתא לבד בעצמה עם ערבים מטעמה והשותף רק ישלם שכ"ד ובכסף הזה היא תשתמש לכסות את המשכנתא. השותף יכול להתחלף כל שנה מבחינתה, העיקר שישלם שכ"ד. הבנתי נכון?

זה הולך ונהיה יותר גרוע מרגע לרגע

אם אין כסף לדירה לא קונים, בטח שלא סומכים על שותף שיכנס בקטע הזה ומה אם פתאום תחליטי (לא את, היא) שלא מתאים שותפים
צעד כזה עושים כבר עם הבנזוג, או לבד.

nickey

New member
וואו איזה נבואות זעם אתם מאחלים

לי... יש לי המון סיבות לרכוש בית ולא לשרוף כסף על שכ"ד לדירות שאפילו לא שוות את המחיר. אני גם לא מתכוונת להגיד מה הסכום, זה לא רלוונטי. בנוגע לתיווך - אימי מתווכת גם כן ככה שהיא יודעת על מה לדבר ואיפה ללחוץ בעת הצורך. ובנצי מודו - רעידות אדמה יכולות לקרות בכל רגע, לא הבנתי מה הנקודה שלך כאן בכלל. זה לא אומר שאני אלך תיכף ומיד לקנות בית ולחכות לרעידת אדמה ואז לבכות שאני לא מקבלת בחזרה את כספי הביטוח. הרעידות יכולות לקרות בכל מקום ובכל רגע. בנוגע אלייך אוהד. אתה נוהג לקפוץ למסקנות מהר, אני קוראת כאן כבר תקופה והבנתי את הלך הרוח שלך, אז רק תמתן את התגובות שלך ותנסח אותן מחדש לפני שאתה לוחץ על "שלח". אנו יודעים מה אנו עושים, אנו לא קופצים על כזה רעיון מיידית. יש לנו סכום כסף ואנו נוסיף לו עוד קצת. לא אמרתי שאני הולכת ללוות את כל הסכום מהבנק. ואני מרגישה שמתאים לי להכניס שותף לבית העתידי. אם אחליט שלא מתאים לי אז אתן התרעה של חודש לפני. ואתה גם לא יכול להגיד לי מה לעשות עם החיים שלי, עם מי לקנות בית ואת מי להכניס או לא להכניס לבית.

...

קחי מההודעות האלו מה שאת רוצה, אם את רוצה להבין מהן אז זה שאני מנסה לקבוע לך מה תעשי - שיהיה לך בהצלחה.

SPnage

New member
זה שאלה כלכלית בעיקר

קודם כל, לא משתלם לקח משכנתא אם אין סכום כסף התחלתי ששמים על הדירה, כי עלות הריבית שמשלמים במשך שנים תעלה יותר משכר הדירה ש"נשרף" כל חודש. דבר שני, זה תלוי ביחס בין ההון ההתחלתי לבין עלות הדירה, או במלים אחרות כמה אחוז מערך הדירה יש לך כרגע ביד וכמה את הולכת ללוות במשכנתא. זה גם תלוי כמה את מרוויחה, מן הסתם מי שמרוויח 20K יכול להרשות לעצמו תשלום חודשי גבוה יותר ממי שמרוויח שכר מינימום. בכל מקרה אין תשובה אחת לשאלה שלך, כי זה תלוי כמה כסף יש לך, איזה דירה את מחפשת ועוד המון גורמים שונים. צריך פשוט לשבת עם אקסל ולהריץ כמה יעלה לשכור דירה למשך 20 שנה, לעומת לקנות אותה ולקחת משכנתא. דבר נוסף, לדירה משלך יש יתרון וחיסרון. את לא יכולה סתם לעבור דירה כמו בדירה שכורה (כי אז צריך למכור או להשכיר וזה עוד זמן ועבודה), וכל התיקוני הרציניים עלייך. כמובן שזה גם תלוי במצבך האישי, האם נראה לך שתרצי להשאר לגור בדירה עוד שנים רבות, אם יש אפשרות של חתונה בעתיד הקרוב (או רחוק) וכ'. מצד שני דירה שקנית היא "שלך", וזה, איך הולכת הפרסומת הידועה, priceless. בקיצור, אף אחד פה לא יכול לתת לך תשובה בלי להכיר את כל המשתנים, וכנראה שגם עם כל המידע לא בטוח שתקבלי תשובה נכונה בשבילך. אולי שווה לך ללכת לייעוץ בנושא, או לפחות להתחיל לקרוא חומר, מאמרים או ספר בנושא. בהצלחה.

לא רוצה לשמוע דעות?אל תשמעי

כזכור את היא שהעלית את ההודעה ובקשת לשמוע דעות. אז אם לא מתאים לך לשמוע דעות, שלי של אסטון או של האחרים, אולי אל תעלי בכלל הודעות לפורום, כי את לא מבינה את המהות שלו.

"בלי משכנתא"

עדיין לא הספקתי לקרוא את הספר הזה, אבל חבר אמר לי דבר נכון - כדאי להשקיע כמה עשרות שקלים (וכמה שעות קריאה) לפני שעושים צעד בסדר גודל כזה. בגלל חוקי המיסוי בארץ, אנחנו משלמים על המשכנתא שלנו הרבה (הרבה!) יותר ממה שאנחנו מקבלים ממנה (עד פי 2.5 מערך הדירה אם אני זוכר נכון). מצ"ב קישור

מה תעשי במקרה של רעידת אדמה

בטווח השנים הקרוב(לא רוצה להתחייב על מספר), צפויה רעידת אדמה חזקה באזורנו. במידה וביתך יהרס, אף אחד לא יחזיר לך את הכסף ששילמת על הבית, גם אם יש ביטוח על המשכנתא. זו עוד סיבה לא לקנות בית. כמו כן לדעתי(מה זה, מה קורה פה, אני חושש ששב שה-ר-צ-פה ר-ועע דדת. שיט נראה לי שזא-את רעידת אדמה. גם זרם החשמל נפסק. שוווב שכחתי לשלם חשמל? כנראה שיש הפסקת חשמל בכל האזור, שיט, אני לא רועה את המסך. איך אני עוודא שאין לי שגיאות כתיב**) להרגע, לא קרה כלום, סתם ניסיתי לתת תרחיש של רעידת אדמה.

רק שהביטוח יהיה שווה NOTHING

תקראי כאן קעט מפרוטוקול של ועדת המדע של הכנסת, שעסקה בנושא היערכות לרעידת אדמה. והנה מה שאמרה יו"ר הועדה:"היו”ר מלי פולישוק: לענין הביטוח אני רוצה לומר לך שאני במשך ‎30 שנה מבטחת את הבית שלי הפרטי נגד רעידות אדמה ובדיוק השנה החלטתי לבטל את זה ואני אגיד לך למה. כשתהיה קטסטרופה כמו שאני חוששת שעלולה להיות, אף חברת ביטוח לא תוכל לבטח את זה ואז הממשלה תצטרך לשים את הכסף. אנחנו נדבר על ההיבטים הכספיים בישיבה הבאה וגם על הנושא המחקרי, פשוט לא הספקנו, זה רק מראה כמה רחבה היריעה בנושאים של רעידות אדמה, זה מקיף כל כך הרבה תחומים, אנחנו רק נגענו, רק רצינו לדעת מה קורה, אנחנו נקיים ישיבה בהקדם האפשרי גם אחרי שנדרוש ואני בטוחה שגם נקבל תשובות מהממשלה, אוצר, ראש הממשלה, השיכון, התשתיות וכל הגורמים. שתי הועדות, ועדת הפנים של הכנסת וועדת המדע והטכנולוגיה רואות בחומרה את עצירת עבודת ועדת השרים להיערכות לרעידות אדמה, ועדה שלא התכנסה למעלה משנה, קוראת לראש הממשלה ולשר השיכון הממונה לכנס את הועדה בדחיפות. הועדות דורשות לחדש את עבודת ועדת ההיגוי, למנות יו"ר, הועדות דורשות ממכון התקנים, ממשרד השיכון, ממשרד התשתיות לזרז את כל המהלכים הקשורים לתקינה הדרושה וכמובן בדיקת המבנים הקיימים. אנחנו גם נפנה באותה הזדמנות לשר האוצר לתת את הדעת ולקבל תשובות להיבטים הכספיים וביטוח של המבנים הקיימים. אנחנו דורשים להתחיל מיידית בהפצת חומר המידע שכבר קיים, עלוני הסברה.

למעלה