נו באמת.... ../images/Emo31.gif
שלומלום לך, תשמעי פשוט מדהים שאינך מסוגלת להודות בטעות. בכל תשובתך היה משפט אחד בסוגריים שהיה נכון ובכל השאר טעית והטעת. הנה שעור נוסף עבורך היכן היו טעויותייך. אני מעתיק מתשובתך המקורית: "בעיקר אם היחסים "נופלים" בדיוק על יום הביוץ": אין דבר כזה יום הביוץ בזמן שלוקחים גלולות
הדבר הזה שכתבת שגוי ולא רק שהוא שגוי אלא הוא יכול לגרום למחשבה המוטעת שאם נשכחה גלולה שלא באזור היום ה - 14 בו במצב טיבעי יש ביוץ אז אין צורך באמצעי מניעה נוסף
"לכן כדאי להשתמש באמצעי מניעה נוספים כדי להיות בטוחים": לא כדאי אלא חייבים
"אגב, אם נזכרים מספיק בזמן, עד 12 שעות - ניתן ליטול הגלולה שנשכחה" נכון מאוד, זה הדבר היחידי שהיה נכון בתשובתך. המשפט שכתבתי על כך שאין חשיבות לאיזה גלולה נשכחה אם זו הראשונה או העשירית או העשרים היה על מנת לתקן את המשתמע מתשובתך המוטעית שהסיכון גובר ביום מסוים בחודש בו כביכול "יש ביוץ" וזו טעות
כל שכיחת גלולה מעבר ל 12 שעות עלולה להסתיים בשחרור ביצית, נקודה. לא רק זה אלא שגם אי אפשר לחזות ללא בדיקות דם יום יומיות מתיי השחרור הזה עלול לקרות אם מיד לאחר השיכחה או בהמשך החודש! לכן חייבים להשתמש באמצעי מניעה נוסף עד תחילת החפיסה הבאה. קראתי את תשובתו של עידן, הוא ענה תשובה נכונה ומלאה תוך כדי ציון החיוב להשתמש באמצעי מניעה נוסף במקרה של שכיחת גלולה. הערה נוספת בהמשך לתשובתו הנכונה: הגלולות של היום או לפחות חלקם הגדול מכילות כמויות יותר קטנות של הורמונים מאשר בעבר ויש חשיבות גבוה מאוד ללקיחתם בשעות קבועות על מנת לשמור על רמת הורמון קבועה בדם. נכון שבפקשוש גלולה אחת יש סיכוי נמוך להריון אך הסיכון הוא משמעותי ולא זניח בכלל. כפי שגם עידן כתב לצערנו הרב היו עשרות אלפיי הפלות ואלפיי ילדים שבאו לעולם מבלי שהוריהם רצו בכך עקב שכיחת גלולה אחת בלבד
. הציניות שלך לגביי "הדוקטורט" שעשיתי על גלולות היא תגובה מתגוננת שלך וגם מיותרת בעיניי. אין לי דוקטורט בשום תחום שהוא ועדיין יש לי ידע רב מאוד בתחומים בהם אני כותב. את מוזמנת לקרוא תגובה על
הידע שלי במיניות ורפואה שלומלום