לשכה

D30dk

New member
לשכה

שלום, אני חייל משוחרר מאפריל 09 ונאמר לי שאני יכול לחתום בלשכה ולקבל כסף כמו כל מובטל אחר למשך חודשים ספורים. זה נכון? יש מידע אמין לכך? כמו כן, אמרו לי שצריך לשלם לביטוח לאומי אבל לא אמרו לי שום דבר על כך. מה מדויק? תודה מראש!!

JonJon9

New member
תשובות

לגבי הלשכה- אני חושב שאתה יכול לקבל דמי אבטלה רק אחרי חצי שנה מהשחרור, אבל אני לא סגור. בכל אופן, זה לא מהיום הראשון לשחרור. לגבי ביטוח לאומי- אתה חייב בתשלום מהיום הראשון באזרחות. אם אתה עובד, המעסיק צריך לשלם עליך. אם אתה לא עובד, תלך ללשכה, תגיד להם שאתה חייל משוחרר שעדיין לא עובד והם ישלחו לך פנקס תשלומים, שצריך לשלם כל שובר כל 3 חודשים. אתה משלם מהפנקס עד שאתה מתחיל לעבוד, ואז אתה כבר מעדכן את ביטוח לאומי בעבודתך.

D30dk

New member
תודה

תודה על התשובות! איזה סיוט...משלמים לביטוח לאומי כל החיים ובסוף כשצריך אותם כלום לא קורה :\ (מאנשים שאני רואה בסביבה בה אני מתגורר.על הפנים) אני אברר בלשכה לגבי החתימה. אז אני יכול ללכת ללשכה ולקבל משם פנקס תשלומים ?? תודה!!

JonJon9

New member
אתה צריך-

חוץ מזה, אם אתה רוצה לעבוד בעבודה מועדפת ויהיה לך חוב אצלם, לא תהיה זכאי לקבל מהם את המענק עד שתסדיר את החוב. תלך ללשכה של ביטוח לאומי, זה לוקח בדיוק דקה.

D30dk

New member
אוקי

איפה בדיוק הלשכה של ביטוח לאומי, אתה יודע במקרה? יחסוך קצת חיפושים. תודה רבה !!

למעלה